https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Jožef Flisar že stotič daroval kri

30.08.2023 ob 12:10  

V Enoti za transfuzijsko dejavnost (ETD) Murska Sobota je danes že stotič daroval kri Jožef Flisar iz občine Cankova. Za humano dejanje in zagotovo eno najplemenitejših oblik pomoči sočloveku se mu je zahvalilo vodstvo soboške bolnišnice in enote ter predstavniki Rdečega križa Slovenije OZ Murska Sobota. 


Danes je bilo v Enoti za transfuzijsko dejavnost (ETD) Murska Sobota, ki deluje pod okriljem Centra za transfuzijsko medicino UKC Maribor, ponovno slavnostno. Na stoti odvzem krvi je prišel Jožef Flisar. 

"Prvič sem daroval kri ponesrečenemu vojaku v vojski leta 1979. Poleg samega dejanja me je navdušilo tudi to, da sem takrat dobil nagrado sedem dni prosto. Tako sem potem nadaljeval z darovanjem krvi trikrat na leto. Kljub temu, da sem se kasneje zaposlil v Avstriji, nisem tam nikoli daroval krvi za denar, vedno sem jo dal tukaj," je med drugim povedal Jožef Flisar.

Za vsakega krvodajalca 100-kratnika je v murskosoboški bolnišnici v prostorih Enote za transfuzijsko dejavnost pripravljen sprejem in pogostitev, kar je že tradicija, s tem se krvodajalcem zahvalijo za njihovo humanost in prispevek k reševanju življenj.

Darovanje krvi je gotovo ena najplemenitejših oblik pomoči sočloveku. S številom krvodajalcev se Slovenija uvršča v evropsko povprečje, najpomembnejše pa je, da smo pri preskrbi s krvjo samozadostni. V Sloveniji potrebujemo v povprečju od 300 do 350 krvodajalcev na dan, da bolnikom zagotovimo potrebno količino krvi. Lahko se pohvalimo z dobro razvitim krvodajalstvom, dolgo in uspešno tradicijo.

Zelo dobro je razvita krvodajalska dejavnost tudi v murskosoboški bolnišnici. Na seznamu krvodajalcev rekorderjev, ki so kri darovali 100-krat, je od ustanovitve transfuzijske postaje pa vse do danes že 83 krvodajalcev. 

Vodstvo bolnišnice se je Jožefu Flisarju še enkrat zahvalilo za to plemenito dejanje in vsako kapljico krvi.

Več fotografij v spodnji galeriji ... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.08.2023 ob 12:49 gost

      Vse lepo in prav da pomaga na tak način. Samo na račun njega in njem podobnim pa negdo drug na veliko služi.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.08.2023 ob 18:17 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐄𝐚𝐫𝐧𝐂𝐚𝐬𝐡𝟕.𝐜𝐨𝐦

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.08.2023 ob 12:50 gost

      Kri je dražja kot voda pa nafta in vs kar se drago prodaja skupaj.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.08.2023 ob 21:51 eva gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.08.2023 ob 14:58 SB MS gost

      čestitke gospodu Flisarju, ovega nadutega nesramnega Horvata bi pa lahko odstranili, poln sam sebe,čisto nasprotje zdravnika Horvata....bljak Horvat sram te je lahko.....

      8 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.08.2023 ob 19:45 gost

      Got bles you Mr. Flisar, there is not to many men betvin us, like you. Congratulation !

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      30.08.2023 ob 19:53 Vlado gost

      Gospod Horvat je zelo fejst fant z veliko izkušnjami pri transfuzijo. Ne vem kaj ima kdo proti njemu, mogoče ljubosumje...

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      31.08.2023 ob 9:34 gost

      toti z očalmi, ka jemi kri jemle, bi jaz tudi dovolo, da bi tekočino vzeme ;-)))

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.