https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Pomurju se nam ta vikend obeta pestro dogajanje

31.08.2023 ob 18:00  

Pred nami je pester konec tedna z raznolikim dogajanjem v Pomurju. Za vas smo izbrali nekaj dogodkov in prireditev, na katere se lahko odpravite.

Petek, 1. september

Čarno-bejli petek na Fazaneriji

Na mestnem stadionu Fazanerija se boste lahko ob dobri hrani in pijači družili z nogometaši Mure od 12. ure naprej. Ob 15. uri bo za prve plesne ritme poskrbel DJ Ali, dve uri kasneje bodo nastopili člani skupine Blue Planet, ob 19. uri pa vse do večera pa vas bo zabaval DJ Hari.

Koncert skupine Ethnotrip

Turistično društvo Cankova na dvorišču rojstne hiše dr. Avgusta Pavla na Cankovi organizira ob 19. uri koncert skupine Ethnotrip s pevko Tjašo Šimonka Kavaš.

Igriv pohod

Dobrodelni družinski pohod po mestu za igriv in brezskrben začetek šolskega leta, ki ga organizira Kaleido v sodelovanju z Gibko, obljublja igrive in ustvarjalne postaje. Pridružite se jim v mestnem parku Roža v Lendavi ob 17.30. 

Festival Vinarium: Večer lendavskih vin

Vabljeni, med 17. in 22. uro, na večer posvečen predstavitvi in okušanju vrhunskih vin domačih vinarjev v družbi vinske kraljice v ambientu Krone pri Mestni hiši, ob glasbeni spremljavi.

Odprtje likovne razstave

V galeriji Doma kulture Gornja Radgona bo ob 17. uri odprtje likovne razstave z naslovom Forest Bath Nane Irgolič in Anite Škrlec. Sklop umetniških del Forest Bath združuje slike, ki presegajo fizično naravo in se poglobijo v abstraktne pokrajine uma. Umetnici sta uporabili zeleno barvo kot simbol za notranji svet, občutke, sanje in misli.

Sobota, 2. september

13. festival prekmurske šunke in gibanice 

Festival prekmurske šunke in prekmurske gibanice je prireditev, ki obiskovalcem ponuja bogato kulinarično ponudbo prekmurskih dobrot in vin, degustacije, razstave, nagradno igro in podelitev priznanj. Dogajanje, ki bo na Slovenski ulici med 10. in 20. uro, pa bo pospremil tudi glasbeni program, nastopili bodo: Marko banda, folklorna skupina KUD Beltinci, ljudski godci in pevci "Što ma čas", učenci Glasbene šole Beltinci, KAT & The DEDO’s in Romano Glauso.

Grajski dan na gradu Negova

Spoznajte in podoživite davno grajsko preteklost v vsej njeni pestrosti na Grajskem dnevu v Negovi od 10. do 18. ure. Program obljublja izjemno dogodivščino za vse generacije: rokodelsko tržnico, viteški turnir, zabavne igre in delavnice, mečevanje in lokostrelstvo, predstavi Gorska pravda in Obuti maček, srednjeveško glasbo in ples ter grajsko krčmo, kjer se boste lahko okrepčali z grajskimi dobrotami. 

Festival Vinarium: 44. Lendavska trgatev

Tradicionalna etnološko-kulinarična prireditev je praznik vinogradnikov, ki prepriča s pestrim celodnevnim programom in bogato kulinarično ponudbo. K temu se prileže žlahtna vinska kapljica, ponos domačih vinarjev in vinogradnikov. Tradicionalna povorka skozi staro mestno jedro s predstavitvijo običajev, opravil in noš je prava paša za oči, kulturna dediščina v pesmi in plesu očara ljubitelje folklore, ne manjka pa tudi animacije za otroke in zabave pozno v noč. Pridružite se jim v starem mestnem jedru Lendave od 11. ure naprej.

Obletnica stolpa Vinarium Lendava

Stolp Vinarium Lendava praznuje 8. obletnico. Pričakujejo vas z raznimi ugodnostmi in aktivnostmi od 10. ure naprej. 

Koncert Jana Plestenjaka

V radenskem parku se bo v okviru Radenskega poletja ob 20. uri začel koncert Jana Plestenjaka.

Tečem, da pomagam

Lions klubi Pomurja in Lions klub Bad Radkersburg - Mureck vabijo na športni dogodek "Tečem, da pomagam" z dobrodelno noto. Dogodek bo obogatila zasaditev drevoreda s 170 črnimi topoli in dobrodelni tek v dolžini 500 in tisoč metrov skozi drevored. Zbrana sredstva bodo namenjena pomoči potrebnim v Občini Apače. Pridružite se jim med 9. in 13. uro v Sp. Konjišču. 

10. obletnica Vulkanije

Oli bo upihnil 10 svečk na torti in vas vabi, da skupaj z njim praznujete na trgu Vulkanije. Čaka vas zabava s torto velikanko, vožnja z Oli vlakom, delavnice, sladka ponudba in čarovniška predstava. Za še večjo zabavo pa bo poskrbela Nika Zorjan in BQL z Budalami. Vabljeni na praznovanje od 10. ure naprej.

5. dirka pomurskega MTB pokala

V Lendavskih Goricah pri vaškem domu se bo odvila "micro" enduro serija pokala z začetkom kvalifikacij ob 12. uri, sledila bo dirka poganjalčkov ob 14. uri, uro kasneje finalne vožnje in ob 18.30 podelitev priznanj. 

PGD Rankovci

PGD Rankovci na športnem igrišču Rankovci ob 15. uri praznuje 130 let obstoja delovanja. Sledi zabava s skupino Modrijani. 

Nedelja, 3. september

Avto show 2023

Avto show v Boračevi ponovno prirejata skupaj Fitness & Coffee Radenci in Avto klub Street Race Team M. Sobota. Začetek srečanja je bo 11. uri.

Praznik buč

Društvo kmečkih žena "Klas" Bodonci vabi na tradicionalno prireditev Praznik buč, ki bo pri gasilskem domu v Bodoncih od 11. ure naprej.  

Snemanje oddaje Ta harmonika na Vinski fontani Kapela

Vinska fontana Kapela bo gostila TV oddajo Ta harmonika. Nastopili bodo številni slovenski glasbeniki, poseben gost pa bo Marijan Smode. Dogodek bo imel tudi humanitarno noto, saj bodo zbrana sredstva namenili za potrebščine za ljudi v vasi Žerjav v Občini Črna na Koroškem. 

Za objavo dogodkov nas lahko kontaktirate na urednistvo@pomurec.com.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.08.2023 ob 18:53 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐄𝐚𝐫𝐧𝐂𝐚𝐬𝐡𝟕.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.08.2023 ob 20:34 eva gost

      I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.09.2023 ob 9:53 gost

      Na Fazanariji pricakujemo v petek veliko veselja,v nedeljo pa žal veliko žalosti.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.