https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Elektro Maribor namenil sredstva Pomurskim humanitarnim organizacijam

31.08.2023 ob 8:00  

Elektro Maribor je v Ljutomeru nadaljeval letošnji cikel že tradicionalne pomoči humanitarnim organizacijam na oskrbnem območju družbe. Tudi v Ljutomeru sta donacijo prejeli lokalni humanitarni organizaciji, ki bosta sredstva namenili predvsem za prehranske pakete, plačila položnic, za šolske potrebščine in pomoč starejšim.


Družba Elektro Maribor letos že dvanajstič s humanitarnimi organizacijami, ki delujejo na oskrbnem območju družbe, pomaga najbolj ranljivim posameznikom in družinam.

Letošnji cikel pomoči je družba pričela v Gornji Radgoni, nadaljevala na Ptuju, v Murski Soboti in Slovenski Bistrici. Donaciji, ki so jo podelili v Ljutomeru, vsako v vrednosti po 1800 evrov, pa sta namenjeni Rdečemu križu Slovenije - Območnemu združenju Ljutomer in Župnijski Karitas Ljutomer.

Miran Đuran, direktor Storitvene enote Ljutomer, je ob tem povedal, da z donacijami, ki jih vsako leto namenijo humanitarnim organizacijam, izkazujejo družbeno odgovornost lokalnemu okolju. Na območju Apaške doline, kjer je nevšečnosti povzročal močan veter, so tako nudili pomoč pri odpravljanju škode na omrežju. Ponekod so bili ljudje namreč več dni brez dostopa do električne energije.

Vodja Župnijske Karitas Ljutomer, Goran Merica je dejal, da bodo z donirananimi sredstvi pomagali ranljivim skupinam, ki najbolj potrebujejo pomoč. »Poslanstvo, ki ga opravljamo, prinaša zadovoljstvo. Pomagamo tistim, ki pomoč potrebujejo tako s paketi hrane, plačilom položnic, za šolske potrebščine in še kaj,« je povedal Merica in se zahvalil donatorju: »Za vašo donacijo se vam zahvaljujemo in smo veseli, da se vsako leto spomnite na nas.«

Silva Duh, predsednica Območnega združenja Rdečega križa Ljutomer je dejala, da Rdeči križ Ljutomer prav tako tako pomaga ranljivim skupinam ljudi, med drugim tudi upokojencem, ki ostanejo sami, enostarševskim družinam ter ljudem, ki so pomoči potrebni. Hkrati je izpostavila, da ugotavljajo, da prosilci zaradi večjih stroškov potrebujejo več sredstev, kot so jih v preteklosti in da se je tudi število prosilcev povečalo. »V imenu Rdečega križa se vam zahvaljujemo za donirana sredstva in vašo pripravljenost pomagati ljudem,« je hvaležna Duh.

Vsi skupaj pa pozivajo »Pomagajte kadar lahko in koliko lahko. Skupaj gre lažje«.

Foto: arhiv Pomurec, naslovna Elektro Maribor 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.08.2023 ob 8:49 gost

      Naj bi rajši boljše omrežje napravo.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.08.2023 ob 11:01 Pepa Pujsa gost

      Črni pingvin čista kopija debela štrumpfa..samo se redi in se masti!!!!

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      31.08.2023 ob 13:05 Pepa Pujsa gost

      Verjetno si isto masten kot črni pingvini. Samo, da si še pedofil in si popoln pingvin.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      31.08.2023 ob 13:17 lepec gost

      RKC je samo leglo pohujšanja, pokvarjenosti, pedofilije, mržnje med različnimi verami. Da ne pozabimo 400 let inkvizicije.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      31.08.2023 ob 13:18 lepec gost

      Poboj križarjev......da ne naštevam več.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      31.08.2023 ob 18:02 gost

      V zgodovini človeštva so ljudje keri se imajo za dušne cerkvene pastirje pobili več ljudi kot največji morilec v zgodovini Adek Hitler.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      31.08.2023 ob 18:06 gost

      To imaš prav samo za časa inkvizicija so na grmadi zezgali več kot 60.000 žensk. In to samo zato da so vedele doma narediti zdravila ali da so vedele pomagati pri porodu ali bog ne daj če so bile bolj pametne od moža. Vse to je predstavljalo kao da so čarovnice. Največji čarovniki so pa bili papeži, škofi, duhovniki pa njihovi hlapci keri so vse narobe vebdno razumeli in tisto narobe posredovali svojim nadrejenim.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.