https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Zaključek Festivala Vinarium s folkloro, Štrki in skupino Parni Valjar

05.09.2023 ob 18:00  

Letošnji Festival Vinarium je v soboto, 2. septembra, sklenila že 44. Lendavska trgatev. Po tradicionalni povorki skozi staro mestno jedro se je dogajanje preselilo na osrednje prizorišče, kjer so festival sklenili s folkloro, zabavo z ansamblom Štrk, večer pa je popestrila glasbena skupina Parni Valjar.


Festival Vinarium je obudil poznopoletno dogajanje z dvema osrednjima prireditvama, Bogračfestom in Lendavsko trgatvijo ter kulturno-kulinaričnimi dogodki, ki so med 24. avgustom in 2. septembrom vabili na festivalsko doživetje Lendave.

Po sobotni Lendavski trgatvi s tradicionalno povorko se je dogajanje preselilo na osrednje prizorišče pri Cubisu s popoldansko zabavo z Ansamblom Štrk. Sklepno dejanje festivala je bil večerni glasbeni nastop "tribute banda" Parni valjar.

Celotna organizacija Festivala Vinarium, ki je obudil poznopoletno dogajanje in v prestolnico bograča v teh dneh privabil veliko število ljudi, poteka pod okriljem Zavoda za turizem in razvoj Lendava, v sodelovanju s ključnimi organizacijami. Zelo lepo obiskani so bili ob dveh glavnih dogodkih, Bogračfestu in Lendavski trgatvi, tudi etno večeri na Letnem odru Gledališke in koncertne dvorane ter Večer lendavskih vin, ki je posvečen predstavitvi in okušanju vrhunskih vin domačih vinarjev.

»Letošnji Festival Vinarium je znova potrdil, da v Lendavi znamo organizirati prireditve in festivale. Veseli smo, da smo združili tako etnološko noto kot tudi kulinariko in kulturo, kar smo še dodatno popestrili z zabavnim delom in večernimi koncerti. V popoldanskem delu je obiskovalce zabaval Ansambel Štrk, nadaljevali smo s folklornim programom, dan pa zaključili z večernim koncertom skupine Parni Valjar Real Tribute,« je izpostavila direktorica zavoda Martina Bukovec.

V folklornem programu so nastopili: SZÉLRÓZSA TÁNCKÖR ANDRÁSHIDA, PREKMURSKA FOLKLORNA SKUPINA FD PREKMURJE, VOLKSTANZGRUPPE HENGSBERG - FOLKLORNA SKUPINA IZ AVSTRIJE, ZBOR BOŽUR NOVI SAD – SRBIJA, SKD SAVA HRASTNIK, FOLKLORNA SKUPINA KUD KOTORIBA in ARANYRÓZSA NÓTA KLUB

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto: Tomaž Galič

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.09.2023 ob 20:15 gost

      Parni drek, tak vsrane muzike še nikoli ni blo na lendavski trgatvi, organizator,ki si poskrbel za za bend, pogrezni se v zemljo, če poznaš le kaj sramote.Prepusti izbor glasbenih skupin v bodoče nekomu, ki mu slon ni v uho prdno tako kot tebi, pa svetujem ti malo potovanja po slovenskih krajih, kjer se odvijajo prireditve, pa se uči..uči se..edino, če nisi preveč zabit.

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.09.2023 ob 20:22 eva gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.09.2023 ob 5:21 Lendavčan gost

        Zdaj pa ta sramota! Sem kupil 2 točeni pivi, 2x 6 malih čevapčičov, za povrh žlice, ščepec ajvara, par koščkov narezane čebule in dva skromna kruheka ...cena je bila 25 eurov!!!!! SRAMOTA POGREZNITE SE! Na stojnici od Čentibe kaj jaz vem, zraven NLB banke......SRAMOTA!!!!!!!! NIKOLI VEČ NE BOM NIČ KUPIL NA PRIREDITVI, NIKOLI VEČ. Piva je po navadi 2,5€ ja sedaj so jo morali podražiti na 3.5€. A JE TO TURIZEM???? MATER VAM SAJAVO!!!!!!

        10 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.09.2023 ob 0:05 Charles Hubbard gost

      hi

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.09.2023 ob 0:07 Charles Hubbard gost

      My last month paycheck was for 11000 dollars… All i did was simple online work from comfort at home for 3-4 hours/day that I got from this agency I discovered over the internet and they paid me for it 95 bucks every hour…...> https://www.cash.salary49.com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.09.2023 ob 7:38 gost

      Pomurec com res vas je težko razumeti , da blokirate določene teme kot se je to naredilo pri Ohranjanju tradicije lončarstva !! Če so pa bili sporni komentarji pa jih enostavno brišite ! Je tako težko ?

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.