https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kaj se ta konec tedna dogaja v Pomurju

07.09.2023 ob 17:00  

Pred nami je pester konec tedna z raznolikim dogajanjem v Pomurju. Za vas smo izbrali nekaj dogodkov in prireditev, na katere se lahko odpravite.

Petek, 8. september

Glasbeni september v Beltincih - koncert Adi Smolar

Adi Smolar prihaja na oder glasbenega septembra v Beltincih. Eden najizvirnejših in najpopularnejših kantavtorjev na Slovenskem bo nastopil v petek ob 19. uri na grajskem dvorišču. Vstop prost. Za osvežitev bo poskrbljeno. Vabljeni v Beltince. Koncert bo dobrodelen, prostovoljni prispevki bodo namenjeni prizadetim v poplavah. 

25. Občinski praznik občine Križevci: Zabava s skupino Recesija

Občina Križevci v sklopu praznovanja občinskega praznika vabi na zabavo s skupino Recesija, ki bo pod šotorom na vaškem jedru v Križevcih pri Ljutomeru, z začetkom ob 20. 30.

Sobota, 9. september

Kuzmičev vikend z Vladom Kreslinom

Z namenom obeležitve 300-letnice rojstva Števana Küzmiča v Bodoncih v sodelovanju Občine Puconci in Razvojnega zavoda pripravljajo Kuzmičev vikend. V soboto od 13. ure vabljeni na igrišče pri POŠ Bodonci, kjer bo potekalo pestro društveno, kulinarično in sejemsko dogajanje. V večernem delu pa boste lahko prisluhnili glasbi Vlada Kreslina in skupine Recesija. 

25. Občinski praznik občine Križevci: Zabava s skupino Chicas

Občina Križevci v sklopu praznovanja občinskega praznika vabi na zabavo s skupino Chicas, ki bo pod šotorom na vaškem jedru v Križevcih pri Ljutomeru, z začetkom ob 20. 30.

MIKKavno poletje na Grajskem dvorišču: HOT SPACE + đem sešn

HOT SPACE sta Neli in Jaša - mladi punci z neverjetnim glasom. Po koncertu sledi še đem sešn, kjer se lahko pridružite in zaigrate skupaj z različnimi glasbeniki ali pa pridete poslušat spontano ustvarjene improvizacije. Koncert se na Grajskem dvorišču pri MIKK-u začne ob 20. uri.

20. obletnica Turističnega društva Gradišče s skupino Prestiž

Vljudno vabljeni na praznovanje 20. obletnice Turističnega društva Gradišče, ki bo v soboto z začetkom ob 15. uri pri športno-turističnem centru v Gradišču. V sklopu prireditve bo potekalo razvitje prapora Čebelarskega društva Tišina. V kulturnem programu bodo nastopili: Osnovna šola Tišina, Vokalno-instrumentalna skupina Cvetje v jeseni, TD Gradišče in ČD Tišina. Po slavnostnem delu bo sledilo druženje ob zvokih skupine Prestiž. Za okrepitev bo poskrbljeno, med drugim tudi z ribami na gradiški način. 

27. praznik Občine Moravske Toplice: zabava s skupino WEEKEND BAND

Občina Moravske Toplice v soboto praznuje svoj 27. praznik. Po slavnostni seji, ki bo potekala ob 16. uri pri vaško-gasilskem domu Noršinci, vabijo na pogostitev in druženje ob glasbi s skupino WEEKEND BAND z začetkom ob 17. uri.

Prleška kühja in 1. obletnica London by Gaš s koncertom Kingstonov

Turistično društvo Ljutomer in klub London by Gaš s svojo prvo obletnico obstoja, za vas prirejata fantastično dogajanje na Glavnem trgu v Lotmerku. Takoj ko nad Lotmerkom posijejo zvezde, se prične zabava ob 1. obletnici delovanja kluba London by Gaš s skupino Kingston od 21.00 ure naprej.

Nedelja, 9. september 

Dobrodelni koncert Nike Zorjan

Po polletnem pevskem premoru se prekmurska pevka Nika Zorjan vrača na odre. Njen prvi samostojni koncert po premoru bo v Gledališču Park, pevka pa se je odločila, da bo dogodek v celoti dobrodelen. Ves zaslužek od prodanih vstopnic in vsa zbrana sredstva na dogodku bodo namenjena programu Veriga dobrih ljudi – za pomoč družinam, ki jih je prizadela nedavna ujma. Nika bo na koncertu zapela pesmi, ki so zaznamovale njeno glasbeno kariero in so predstavljene tudi na albumu Od začetka, ki ga je izdala nedavno. Vabljeni v Gledališče Park v nedeljo ob 19.00 uri.

Dan odprtih vrat Konjeniškega centra Dvorec Rakičan – Na konju v novo šolsko leto 2023

Konjeniški center Dvorec Rakičan v nedeljo vabi na dan odprtih vrat konjeniškega centra. Program bo potekal med 15. in 18. uro.

  • Sprejem otrok in predstavitev konjeniškega centra Dvorec Rakičan,
  • predstavitev pravilne nege in oskrbe konj ter priprava na jahanje
  • predstavitev jahalne šole,
  • jahanje za otroke (od 16. – 18. ure),
  • predstavitev vprege in vožnja s kočijo na hibridni pogon (od 15.30 – 18. ure),
  • predstavitev poni male šole,
  • možnost vpisa v jahalno šolo in druge aktivnosti KC – informacije na stojnici pri jahališču
  • stojnice
  • za družine bo potekala brezplačna družinska povezovalna ustvarjalnica v Družinskem centru, ki ga sofinancira MDDSZ
  • nastop in predstavitev Waldorfske šole Pomurje (možen tudi ogled prostorov).

Na voljo bo tudi kulinarična ponudba (slani in sladki Langaši ter različni Hot dogi) in gostinska ponudba na sončni terasi kavarne Dvorca Rakičan s pogledom na grajske konje. Lepo vabljeni! 

Za objavo dogodkov nas lahko kontaktirate na: urednistvo@pomurec.com.

Foto: arhiv Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.09.2023 ob 20:25 eva gost

      I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.