https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Petkovo dogajanje na prireditvi Ples - noč čarovnic v dvorcu Rakičan

07.09.2023 ob 13:00  

RIS Dvorec Rakičan ponovno organizira tradicionalno prireditev Ples - noč čarovnic v dvorcu Rakičan. Deseto obletnico bodo zaznamovali s kar štiridnevnim dogajanjem za vse generacije.

Ob 10. obletnici dogodka, ki bo potekal od petka, 27. 10., do ponedeljka, 30. 10. 2023, bo organizator postregel s pestrim srednjeveškim programom za vse generacije, zabavnimi čarovniškimi predstavami, spektakularnim ognjenim show-om in večerno glasbeno poslastico na dveh odrih. Vsak večer pa bodo obiskovalci lahko občudovali tudi prižig grmade. 

Ker gre za okroglo obletnico, se je organizator odločil, da tokrat v goste povabi izvajalce, ki so v desetih letih privabili največ obiskovalcev. V Rakičanu boste tako lahko prisluhnili izvajalcem, ki so že stali na tamkajšnjem grajskem odru, poleg tega pa bo dnevno prisoten izvajalec, ki še ni bil na prireditvi Ples - noč čarovnic.

Petkovo dogajanje

Petkovo koncertno dogajanje se bo pričelo ob 19. uri. Obiskovalce bodo med drugim zabavali skupina Mi2 in ŠANK ROCK, NEDA UKRADEN ter IN VIVO.

Mi2

Začetki priljubljene slovenske rock skupine segajo v Rogatec, leta 1995. Njihove uspešnice so: Čista jeba, Samo tebe te imam, Pojdi z menoj v toplice, Moja teta Estera, Odhajaš, Pa si šla, Zbudi me za prvi maj, Oda gudeki, Črtica in Ko bil sn še mali pizdun. 

ŠANK ROCK

Šank Rock je slovenska rock skupina, ki bo v Rakičanu prvič stopila na oder. Skupina iz Velenja je bila ustanovljena leta 1982. Zasedbo trenutno sestavljajo: Matjaž Jelen - vokal, Bor Zuljan - kitara, Cveto Polak - bas, Aleš Uranjek - drums in Samo Jezovšek - klaviature. 

Prepoznavni so po hitih: Pravljica o mavričnih ljudeh, Metulj, Rockerji, Želim da si tu, Ker te ljubim, Lahka dama in Hvala za vse.

NEDA UKRADEN

Neda Ukraden, ki velja za Kraljico Balkana, navdušuje množice obiskovalcev. 73-letna pevka je poznana po hitih, kot so Na Balkanu, Zora je; Došlo doba, da se rastajemo; Samo je nebo iznad nas, Bijela Košulja, Nisam ti ja bilo tko in Oči Nevjerne.

IN VIVO

V Rakičan prihaja srbski glasbeni dvojec In Vivo, ki je znana po pesmi Moje leto. Skupina obstaja od februarja 2007, sestavljata pa jo Igor Maljukanović in Neven Živančević. Začetki skupine so povezani s pesmijo Tu, tu, tu, ki so jo izdali pred prvim nastopom v javnosti. Preostali hiti so Poslednji boem, Gledaj Mene, Zauvek Mladi in drugi.   

Prodaja vstopnic

Vstopnice si lahko zagotovite preko spleta: https://www.ris-dr.si/basket ali v v Kavarni in gostilni Dvorec Rakičan ter Turistično informacijskem centru Murska Sobota.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

* Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.