https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Lendavski gasilci posodili gasilsko vozilo

07.09.2023 ob 9:00  

V Centru za zaščito in reševanje Lendava je včeraj potekala predaja gasilskega vozila za izvajanje sanacijskih del, potrebnih zaradi odpravljanja posledic poplav, ki so se zgodile na območju občine Rečica ob Savinji. 

Gasilsko vozilo sta predsedniku PGD Rečica ob Savinji Jožetu Lenku predala podpredsednik PGD Lendava Leon Novak in župan Občine Lendava Janez Magyar.  PGD Rečica ob Savinji se sooča z obnovitvenimi deli po uničujočih poplavah, in gasilsko vozilo bo v veliko pomoč pri nujnih nalogah sanacije. 

Delovno vozilo N3 ne predstavlja samo praktično sredstvo za izvajanje nujnih sanacijskih nalog po poplavah, temveč tudi globoko simbolično dejanje, ki poudarja močno povezanost gasilskih društev v času naravnih katastrof in nudi varnost občanom na tem območju, sporočajo z lendavske občine.

Župan Občine Lendava Janez Magyar je ob tem poudaril pomen sodelovanja in enotnosti med gasilskimi društvi: "To ni le prenos vozila, to je prenos moči, enotnosti in človečnosti. Naša občina stoji ob strani PGD Rečica ob Savinji v teh težkih trenutkih. Obenem se zavedamo izjemno velike naravne katastrofe, ki je prizadela to območje, in smo lahko ponosni, da jim lahko na ta način pomagamo."

* Foto: Občina Lendava

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.09.2023 ob 12:28 gost

      Sto gesto si je lendavski šerif hotel popraviti svoj ugled. Kajti zadnje čase se druži samo z tajkuni in oligarhi iz Madžarske vse več pa z sbami.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.09.2023 ob 12:29 gost

      Popravek,,, srbami,,

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.09.2023 ob 11:13 Ma gost

      Polovico gasilskih vozil iz Pomurja bi lahko posodili ostalim v Sloveniji. Stojijo v garažah in čakajo na boljše čase. Zanimivo bi bilo priti do podatkov koliko so le ta v uporabi , službeno. Večina se vozijo privat.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.