https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Medobčinsko društvo invalidov Lendava obeležilo 50 let delovanja

Lendava, 10.09.2023 ob 17:00  

Medobčinsko društvo invalidov Lendava je v petek slovesno počastilo svojo 50. obletnico delovanja.

Na prireditvi v Gledališki in koncertni dvorani Lendava so bila podeljena priznanja za dolgoletno sodelovanje z Medobčinskim društvom invalidov Lendava ter za prizadevno in uspešno delo pri uresničevanju pravic invalidov ter razvoju in krepitvi medsebojnih humanih odnosov, ki jih podeljuje Zveza delovnih invalidov Slovenije.

Zbrane so nagovorili predsednik Medobčinskega društva Jožef Gjerek, predsednik Zveze delovnih invalidov Slovenije Peter Bršek in župan Občine Lendava Janez Magyar. Člani društva so prireditev zaključili z izjemno zabavno in duhovito predstavitvijo skeča, ki je občinstvu pričaral nasmeh na obrazih ter s svojo humoristično izvedbo še dodatno poudaril veselje in enotnost med prisotnimi.

Predsednik društva Jožef Gjerek je pozdravil goste in izpostavil pomen razumevanja in podpore invalidom. V svojem nagovoru je delil ganljiv citat: "Biti invalid pomeni soočiti se z ovirami, ki jih marsikdo ne opazi, a mi vemo, da so lahko te ovire pogosto veliko večje in težje premagljive kot se zdi na prvi pogled."

Župan Občine Lendava Janez Magyar pa se je v svojem pozdravnem nagovoru dotaknil izjemnega prispevka društva k lokalni skupnosti in izpostavil pomen enakosti ter sprejemanja. V svojem nagovoru je poudaril: "Vaše društvo je neprecenljiv vir podpore in pomoči invalidom našega kraja, vaše delo pa vredno spoštovanja, saj pomagate premagovati raznovrstne ovire."

Slavnostni nagovor je pripadel predsedniku Zveze delovnih invalidov Slovenije Petru Bršku, ki je izpostavil izjemno pomembno vlogo društev invalidov pri odpravljanju ovir, s katerimi se soočajo delovni invalidi. Poudaril je tudi vpliv društev invalidov na lokalne skupnosti ter dodal:"Vaše delo je izjemno pomembno in dragoceno. Upam, da boste še naprej zmogli razvijati svojo ustvarjalnost, da boste doživljali uspeh in zaupanje vase."

Medobčinsko društvo invalidov Lendava je v okviru svojega slavnostnega praznovanja 50. obletnice podelilo priznanja organizacijam, ki so s svojim dolgoletnim sodelovanjem pomembno prispevale k delovanju društva. Priznanja so prejeli Zveza delovnih invalidov Slovenije, Medobčinsko društvo invalidov Murska Sobota, Medobčinsko društvo invalidov Gornja Radgona, Medobčinsko društvo invalidov Ljutomer, Center za socialno delo Lendava, Dvojezična osnovna šola II Lendava, Zveza kulturnih društev Lendava, Športna zveza Lendava in Društvo upokojencev Lendava.

Krovna organizacija, Zveza delovnih invalidov Slovenije, je med slavnostnim dogodkom podelila posebna priznanja posameznikom in organizacijam za njihovo prizadevno in uspešno delo pri uresničevanju in izvajanju pravic invalidov ter za razvoj in krepitev medsebojnih humanih odnosov. Med prejemniki priznanj sta bili Medobčinsko društvo invalidov Lendava in Občina Lendava, ki je priznanje prejela za svojo aktivno vlogo pri projektu "Občina po meri invalidov" in trajno partnerstvo pri izboljševanju življenja invalidov v občini. Priznanja so prejeli še Ivan Časar, Jožef Kuprivec, Magda Vugrinec, Miro Herbst in Marija Balažic, tisti posamezniki v društvu, ki so z izjemno predanostjo in nesebičnim delom prispevali k razvoju invalidskega gibanja ter spodbujanju humanih odnosov v lokalni skupnosti in društvu. Svoje misli in zahvalo je v imenu prejemnikov priznanj delila gospa Magda Vugrinec.

Veseli del prireditve je bil zelo zabaven ob nastopih recitatork Gabrijele Peček in Jerice Trojak ter članov Folklornega društva Prekmurje Lendava, ki so s svojimi nastopi pričarali prijetno vzdušje. Ob zaključku prireditve pa je sledil vrhunec zabave, saj se je dogodek zaključil s skečem, ki je nasmejal prisotne.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...


* Foto: Tomaž Galič

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.09.2023 ob 20:58 eva gost

      I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.