https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Za odpravo posledic neurij 7,9 milijona evrov

12.09.2023 ob 8:00  

Vlada je sprejela predhodni program odprave posledic neposredne škode na stvareh zaradi neurij s poplavami, ki so državo prizadela med 14. in 23. majem. Po njem bodo iz proračunske rezerve državnega proračuna za odpravo posledic teh neurij namenili 7,87 milijona evrov.

Predplačilo sredstev se dodeli lokalnim skupnostim oz. drugim neposrednim proračunskim uporabnikom na podlagi predhodnega programa odprave posledic nesreče največ do višine 40 odstotkov predhodne ocene neposredne škode na stvareh, ki jo pripravi ministrstvo, pristojno za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, so pojasnili na ministrstvu za naravne vire in prostor.

Predhodni program odprave posledic nesreče, ki ga je potrdila komisija za odpravo posledic naravnih nesreč, vsebuje predhodno oceno neposredne škode pri posameznem upravičencu, predlog višine dodelitve sredstev posameznemu upravičencu ter predlog nujnih ukrepov pri odpravi posledic nesreče. Ta program bo postal sestavni del programa odprave posledic nesreče.

Na podlagi zakona o odpravi posledic naravnih nesreč se lahko za preprečitev povečanja že nastale škode in zavarovanje življenj in premoženja prebivalstva odloči o dodelitvi predplačila sredstev za odpravo posledic naravnih nesreč lokalnim skupnostim oziroma dodelitvi sredstev drugim neposrednim proračunskim uporabnikom na podlagi predhodnega programa odprave posledic nesreče, so dodali.

Neurja z vetrom in točo so maja največ težav povzročila na širšem območju Maribora, v Podravju in Pomurju. Vlada je 25. maja občinam, prizadetim v teh poplavah in plazovih, zagotovila 1,7 milijona evrov za intervencijske stroške, poroča STA.

* Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.09.2023 ob 9:41 Karel K. gost

      Prekmurje bo dobilo največ, posebej vas Bistrica. To bo zrihtal Jože Horvat, ki zrihta vse, kar je že institucionalno zrihtano. Upam, da pomurec spet ne bo brisal komentarjev kot so to storili z Občino Moravske Toplice, ko so po dveh dneh zbrisali vse komentarje, ker je bil kritiziran, in to upravičeno prav ta Horvat Jože, zaradi tega mojega komentarja. Teh cca 8 milijonov je kaplja v morej pri s strani Goloba v drugi fazi ocenjene škjode 7 milijard EUR. Koliko bo le dejanska škoda, če bomo to sploh kdaj dočakali, da nam Golob pove. Upamo lahko samo, da ta denar dobijo le tisti kateri so pomoči potrebni ne pa tisti katerim to Jože in njemu podobni zrihtajo.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.09.2023 ob 11:36 gost

        ZANIMIVO, DA JE BILA PRVA OCENA 500 MILIJONOV, NATO 2.5 MILIJARDE, POTEM 7 MILIJARD. PO POPISU ŠKUDE PA BO VERJETNO 10 MILIJARD. 🕊 ŽE VE, KAKO SE VZAME DENAR LJUDEM. 🤮

        4 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.09.2023 ob 20:24 tou sam ge gost

        karči! ne mlati prazne slame! prizadeti so dali vlogo na občini, ta pa je bloge poslala na komisiji, na regionalni upravi za zaščito in reševanje. ta se obrni po informacije. pa še to, preden poženeš jezik v pogon, vkljući možgane (če jih sploh imaš?)

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.09.2023 ob 13:40 gost

      11.36,,,,,ti si enostavno budalo na kvadrat. Kako lahko gdo oceni škodo tako veliko prvi dan ko se zgodi. Kajti ti bedak nisi sposoben oceniti o svoji debilnosti kamoli da bi ocenil škodo bibljskih razsežnosti prvi dan ko je nastala. Seveda pa ni čudno da tako plitvo razmišljaš ker si hlapec SDS desni ekstremist sovražno usmerjeni.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.09.2023 ob 13:47 gost

        Tele, saj pa to je 🕊 povedal, čeprav še sploh ni popisa škode. Saj smo že zdaj navajeni, da pri 🕊 vedno jezik prehiteva pamet. 😅😂🤣

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.09.2023 ob 13:49 gost

        🤡, poslušal bI 🕊 in bi vedel za številke, ki jih je na tiskovkah govoril. Ti pa raje po reku: BABA ČÜLA, BABA PRAVLA.

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.09.2023 ob 13:49 gost

      Tako je gost ob 13:47

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.09.2023 ob 13:55 gost

      Poplavljencem politiki pomagajo s prepovedjo uporabe poceni načinov ogrevanja. Se vam že začenja svitati, zakaj bo obnova stala 7 milijard? Ker ne bo nobenih reform, ampak si bodo z njo vsi na gradnjo stanovanj prisesani lobiji za pol stoletja napolnili žepe.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.