https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Sobotno dogajanje na prireditvi Ples - noč čarovnic v dvorcu Rakičan

12.09.2023 ob 13:00  

Deseto obletnico prireditve Ples - noč čarovnic v dvorcu Rakičan bodo v rakičanskem dvorcu zaznamovali s štiridnevnim pestrim dogajanjem za vse generacije.

Prireditev bo poteka od petka, 27. 10., do ponedeljka, 30. 10. 2023, in bo vsak večer obogatena s prižigom grmade. Ob okroglem jubileju boste lahko v Rakičanu prisluhnili izvajalcem, ki so že stali na tamkajšnjem grajskem odru in takim, ki bodo na prireditvi Ples - noč čarovnic nastopili prvič. 

Sobotno dogajanje

Sobotno dogajanje se bo pričelo ob 15. uri. Sobota bo sprva postregla s srednjeveškim programom, kateremu bodo sledile čarovniške predstave, lokostrelstvo, ognjeni show in veliko več. Obiskovalce bodo med drugim zabavali Severina, Maraaya, Polkaholiki, Weekend Band in Romano Glauso.

SEVERINA

Severina je ena najbolj prepoznavnih in najboljših pevk zabavne glasbe na Balkanu ter dobitnica številnih nagrad. Svoje prve korake v profesionalni smeri je zaznamovala z nastopi na Splitskem festivalu. Z hiti kot so »Dalmatinka«, »Trava zelena«, »Djevojka sa sela« je v 90. letih postala ena najuspešnejših glasbenih izvajalk. Je avtorica več svojih skladb, dobitnica številnih nagrad. Znana je tudi pesmih, kot so na primer Uno momento, Italiana, Otrove, Virujen u te, Paloma nera in še mnoge druge. Med drugim je dobila nagrado "Zlatna ptica" za najbolj prodajano izvajalko desetletja na Hrvaškem. Leta 2015 je bila najbolj iskana oseba na Googlu na Hrvaškem in v Sloveniji.

MARAAYA

Slovenski pop duo Maraaya sta leta 2014 ustanovila Marjetka Vovk in Raay. S skladbo "Here for You" sta leta 2015 nastopila na finalu Evrovizije in zasedla končno 14. mesto. Znana sta po hitih: Nebesa, Le ob tebi, V Naju Še Verjamem, Življenje, 1000 let in Drevo.

POLKAHOLIKI

Štajersko glasbeno skupino Polkaholiki sestavljajo štirje mladi fantje, polni energije. Pohvalijo se lahko s številnimi glasbenimi hiti med katerimi so Bela roža, Sekirca v med, Vesolc, Sobica, Lučke in Povej, povej.

WEEKEND BAND * ROMANO GLAUSO

Nastopili bosta tudi prekmurski glasbeni skupini Weekend band in romska glasbena skupina Romano Glauso.

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.