https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Pomurska gospodarska zbornica podelila priznanja za inovacije

Murska Sobota, 14.09.2023 ob 12:20  

Danes, 14. septembra, je v Murski Soboti potekala 29. letna konferenca Pomurskega društva za kakovost, kjer so tudi podelili priznanja Pomurske gospodarske zbornice za inovacije 2023.

Pomurska gospodarska zbornica je letos že dvaindvajsetič zapored nagradila najboljše inovacije pomurske regije. Priznanje predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom pomurskih podjetij in njenih inovatorjev in s tem promocijo inovativnosti v Pomurju in širše.

Na letošnji razpis je v razpisanem roku prispelo sedem vlog, ki jih je strokovna komisija pod vodstvom mag. Danijela Copota, dr. Saše Štraus in Tine Horvat v skladu z veljavnim Pravilnikom o podeljevanju priznanj inovacijam pregledala in ocenila, ter podelila tri zlata priznanja eno srebrno priznanje, dve bronasti ter eno priznanje za prebojno invencijo. Vse tri zlate inovacije so bile poslane naprej na nacionalni nivo.

Svečana podelitev priznanj za inovacije je potekala v okviru 29. letne konference Pomurskega društva za kakovost. V okviru konference je bil podeljen tudi Zlati znak kakovosti 2023.

Dobitnik priznanja Pomurskega društva za kakovost je letos podjetje CODEX d.o.o. iz Murske Sobote.

Zlato priznanje

Zlato priznanje so prejela podjetja Reflex za visoko izolativna steklena drsna vrata velikih formatov; Lek d.d., enota Lendava, za postopek izolacije kalijevega klavulanata brez vmesnega sušenja kristalov Dipeda Klavulanata in Roto eco d.o.o. za  povozen (PE) rezervoar Roterra drive.

Srebrno priznanje

Srebrno priznanje je prejelo podjetje Arcont d.d. za mobilno fotovoltaiko za modularne bivalne enote.

Bronasto priznanje

Bronasto priznanje sta prejeli podjetji Radgonske gorice d.o.o. za valjar zelenega medvrstnega prostora in Lek d.d., enota Lendava, za inovacijo vibracijske enote separatorja na pakirni liniji Ulhmann za specifični izdelek.

Na konferenci so bile podeljene tudi nagrade ŠPIC za Naj risbo, Naj spis in Naj Poslovni načrt. Letošnje teme so bile: za vrtce Kakšni bodo računalniki leta 2222, za osnovne šole Digitalizacija in kakovost življenja leta 2222 in za srednje šole Poslovni načrt.

Srednja poklicna in tehniška šola Murska Sobota je prejela priznanje za prebojno inovacijo in to za aplikacijo za sestavljanje računalnika v virtualni resničnosti.

Naj risba je narisal Azai Uršič Kuhar, 6 let, Vrtec Murska Sobota, enota Miške. Priznanje za naj spis je prejel Lukas Gumilar, 8. a razred, Osnovna šola II Murska Sobota, naj poslovni načrt so naredili Lana Cigut, Žana Berden in Aljaž Štivanec, Ekonomska šola Murska Sobota.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.09.2023 ob 16:54 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐫𝐞𝐞𝐫𝐬𝟏𝟐.𝐜𝐨𝐦

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.09.2023 ob 21:09 eva gost

      I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.