https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: S podelitvijo županovih priznanj obeležili praznik Občine Apače

Kulturni dom Apače, 15.09.2023 ob 12:00  

V Kulturnem domu Apače so v četrtek, 14. septembra, s slavnostno sejo in podelitvijo priznanj župana dr. Andreja Steyerja, obeležili 17. občinski praznik Občine Apače. Osrednji gost na prireditvi je bil dr. Anže Logar.


V občini Apače te dni praznujejo 17. občinski praznik, v sklopu katerega se bodo tekom tedna zvrstile številne prireditve in dogodki. Že v sredo je župan sprejel gasilce, gozdarje in druge prostovoljce, ki so pomagali ob minulih neurjih v občini Apače. V četrtek, pred osrednjo prireditvijo s podelitvijo županovih priznanj, je potekalo srečanje mladih z županom dr. Andrejem Steyerjem in dr. Anžetom Logarjem, na katerem so spregovorili o vlogi mladih pri soustvarjanju perspektivne lokalne skupnosti.

Na osrednji prireditvi ob občinskem prazniku je zbrane uvodoma nagovoril župan Občine Apače, dr. Andrej Steyer, ki je med drugim izpostavil pomen sodelovanja in povezanosti v občini. »Mislim da smo lahko ponosni na prehojeno pot v teh 17 letih. /…/ Naši občini gre dobro, je v dobri kondiciji, potrebujemo samo sodelovanje in povezovanje, predvsem pa skupni pogled v cilj, ki je pred nami.« Obenem se je ob tej priložnosti zahvalil vsem, ki so pomagali po nedavnih neurjih, ki so prizadele apaško občino. 

Slavnostni govornik na prireditvi je bil poslanec ter nekdanji zunanji minister dr. Anže Logar, ki je čestital vsem prejemnikom priznanj ter občankam in občanom ob prazniku. V svojem nagovoru je poudaril izziv občin, ki so obenem oddaljene od centra države in hkrati mejijo na druge države. »Največje bogastvo vsake občine so ljudje in največja nevarnost za razvoj občine, kraja in tudi države je to, da ljudje zapuščajo domača ognjišča.« Po njegovem mnenju je ključna naloga vseh, ki imajo možnost vplivat na to, da oblikujejo okolje, ki ponuja perspektivo. Iz tega vidika imajo Apače še posebej zahtevno okolje, zato je, kot je dejal Logar, ključna investicija v mlade, v iskanju zgodb o uspehu v svojem lokalnem okolju in oblikovanje okolja, ki nudi perspektivo, da lahko krajani in kraj naprej živi skupaj s svojimi projekti. »V tem pogledu mislim, da imate z aktualnim županom veliko srečo. /…/ Glavna naloga župana za naprej je, da oblikuje takšno okolje, da se bo občina še naprej razvijala in ponujala te priložnosti,« je svoj nagovor zaključil Logar. 

Na podlagi sklepa občinskega sveta Občine Apače letos niso podeljevali občinskih priznanj, podelili pa so priznanja župana Andreja Steyerja. »Prejemniki priznanj so naši izstopajoči občani, ki se trudijo, ki hočejo več in, ki jim ni vseeno. Teh je med nami vse več. Vsekakor si zaslužijo, da jim enostavno povemo: opazili smo vas, cenimo vas, hvaležni smo vam in ponosni smo na vas,« je župan sporočil prejemnikom priznanj.

Priznanja župana so prejele:

  • Valentina Žižek za dosežene rezultate na glasbenem področju,
  • Vebarič Žagar Lara, zlata maturantka poklicne mature na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer in
  • Renata Jakič, učiteljica Osnovne šole in vrtca Apače, za velik osebni in strokovni doprinos h kvaliteti dela in prepoznavnosti osnovne šole ter tudi občine Apače v širšem evropskem prostoru.

Z glasbo je prireditev popestrila skupina IL Divji. Po prireditvi pa je sledila pogostitev in druženje pred kulturnim domom.

V sklopu občinskega praznovanja se bo v petek odvil še tradicionalni nogometni turnir v malem nogometu, praznovanje pa bodo v soboto sklenili z Garfieldovo nočjo.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.09.2023 ob 18:00 gost gost

      Ka pa te podhranjeni, rahitični logar tan dela? Boji se januša grpznoga kak šibe božje. To je nej politik, je strahopetna vejka.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.09.2023 ob 21:46 eva gost

      I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.09.2023 ob 7:59 gost

      Janša je že na pohodi za volitve zato je poslal logarja v boj za glasove. Ker brez lugara Janša ne dobi niti 5 procentov. Pa še to od pijanih Štajercev pa glupi vogorv.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.