https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: V Dobrovniku slavnostno odprli obnovljeno dvorano kulturnega doma

Dobrovnik , 17.09.2023 ob 6:00  

V Dobrovniku je v petek, 15. septembra, potekala otvoritev obnovljene dvorane v Kulturnem domu Dobrovnik.

V kulturnem programu so sodelovali: otroci vrtca Pikapolonica Dobrovnik, učenci DOŠ Dobrovnik, Janet Neubauer in Dobronaki Nótázók.

"Tako se je zaključila večletna celovita prenova čudovite zgradbe v središču Dobrovnika, za katero so poleg občine znatna sredstva prispevala Slovenija, Madžarska in Evropska unija.

Občankam in občanom Dobrovnika ter vsem ljubiteljem kulture želim čim več najrazličnejših kulturnih dogodkov v tej prelepi dvorani.

Naj bo ta kulturni dom še naprej dom za vse ljudi, ki jih kljub nacionalnim, jezikovnim, verskim ali drugim razlikam, povezujeta univerzalnost kulture in lepota umetniške ustvarjalnosti," je med drugim dejal slavnostni govorec dr. Aleksander Jevšek, minister za kohezijo in regionalni razvoj Republike Slovenije.

Župan Občine Dobrovnik Marjan Kardinar je uvodoma spomnil na začetke gradnje kulturnega doma, ko se je pisalo leto 1977. Takrat so se sestali vaščani, odločni, da želijo lasten kulturni dom. V nadaljevanju je izpostavil, kaj vse se je v tem času uredilo in obnovilo.

"Druga faza obnove kulturnega doma nas je stala okoli 550 tisoč evrov. Za prenovo dvorane smo s strani madžarskega finančnega sklada Bethlen Gábor Alapkezelő pridobili okoli 496 tisoč evrov, ostalo je bilo financirano iz proračuna občine," pove župan in se v nadaljevanju zahvali naši državi Sloveniji, ki je prvo fazo obnove izdatno finančno podprla. "Sedaj nas čakajo še tretja fraza, zaključna dela."

Zbrane sta nagovorila tudi Edit Varga, predsednica Madžarske samoupravne narodne skupnosti občine Dobrovnik, in Ferenc Horváth, narodnostni poslanec Državnega zbora Republike Slovenije.

Več fotografij v spodnji galeriji ... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.09.2023 ob 13:14 Kulturno smo povezani z Avstriju gost

      https://www.oe24.at/leute/kultur/mythos-kaiserin-sisi-wer-war-sie-wirklich

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.09.2023 ob 21:48 eva gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.09.2023 ob 21:36 gost

      "Za prenovo dvorane smo s strani madžarskega finančnega sklada Bethlen Gábor Alapkezelő pridobili okoli 496 tisoč evrov." Tako mora lastna država skrbeti za svoje manjšine. Za obstoj svoje narodove kulture, svoje manjšine dajo denar skoraj za vsak "vaški dom". Slovenci pa samo tarnamo kako smo izgubili svoje narodnostne manjšine v Italiji, Avstriji, Madžarskem in tudi na Hrvaškem, dajemo pa jim za čuvanje slovenske kulture in njih obstoj le drobtinice (Čisto plastično zakaj ne bi na porabskem postavili spomenika velikega kot je v Kranju našemu pesniku Francetu Prešernu).

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.