https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Soboški grad bo osvetljen z rdečo barvo

16.09.2023 ob 10:00  

Humanitarno Društvo bolnikov s krvnimi boleznimi Slovenije svojim članom, bolnikom in njihovim svojcem že 28 let nudi različno podporo, v sodelovanju z medicinskim osebjem pa tudi dodatno strokovno pomoč ter krepi odnos med bolnikom in zdravnikom, ki je zelo pomemben za uspešno zdravljenje. S številnimi aktivnostmi ob Dnevu krvnih bolezni 16. septembra 2023 želijo še bolj osvetliti področje krvnih bolezni in njihovo zdravljenje ter še povečati podporo bolnikom.


V Sloveniji bodo 16. septembra pod okriljem Društva bolnikov s krvnimi boleznimi Slovenije tudi letos obeležili Dan krvnih bolezni. 

V okviru septembrskih ozaveščevalnih aktivnosti marsikje po svetu znane zgradbe osvetlijo rdeče in s tem opozorijo na področje krvnih bolezni. Tudi v Sloveniji nadaljujejo s tovrstnimi osvetlitvenimi akcijami »OSVETLIMO RDEČE, SKUPAJ PREMAGAJMO KRVNE BOLEZNI« – letos bo 16. septembra zvečer z rdečo osvetlitvijo na to področje simbolično opozarjal Tromostovje v Ljubljani, grad v Celju, grad v Mariboru, grad v Murski Soboti, knjižnica Mirana Jarca v Novem mestu, Varna pot- stopnišče do Osnovne šole Marjana Nemca v Radečah, Mestna hiša v Ravnah na Koroškem, Ptuj – Mestna tržnica, Gimnazija Kranj, Kamniti most v Škofji Loki in druge zgradbe.

Društvo bolnikov s krvnimi boleznimi Slovenije ob tej priložnosti razpisuje javni fotografski natečaj »OSVETLIMO RDEČE, SKUPAJ PREMAGAJMO KRVNE BOLEZNI«. Razpisna tema so motivi rdeče osvetljenih objektov po Sloveniji. Najboljše tri fotografije bodo nagrajene z zlato, srebrno in bronasto medaljo FZS, ter z lepimi knjižnimi nagradami. 

* Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.