https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V soboški bolnišnici obeležili svetovni dan varnosti pacientov

Rakičan, 16.09.2023 ob 6:05  

V Splošni bolnišnici Murska Sobota so se odločili, da sodelujejo pri aktivnostih Svetovnega dneva varnosti pacientov, ki letos poteka pod geslom »Glas pacientu«.

V znak dobrega sodelovanja in opolnomočenja pacientov so povabili predstavnike pacientov lokalnih skupnosti in zdravstvenih organizacij ter ostale deležnike, ki so se predstavili in na okrogli mizi spregovorili o izzivih na področju varnosti pacientov.

Ob tem dogodku želijo zaposleni v bolnišnici predstaviti aktivnosti, ki jih že izvajajo na področju izboljševanja kakovosti in varnosti kot so: spremljanje izkušenj pacientov, sporočanje varnostnih odklonov, spremljanje kazalnikov kakovosti, izvajanje pojasnilne dolžnosti, varnostni pogovori, merjenje kulture varnosti, notranje in zunanje presoje sistema vodenja kakovosti ter številne druge.

Omenjene aktivnosti želijo izvajati tudi v prihodnje ob podpori ustanovitelja in ukrepov, ki se morajo zgoditi na nacionalni ravni, kot na primer sprejetje ust rezne zakonodaje, ustanovitev agencije za kakovost in varnost, zagotavljanje kadrovskih in finančnih virov.

"Z obeležjem današnjega dogodka želimo dodatno osvetliti pomen opolnomočenega pacienta v bolnišnici in širši lokalni skupnosti. Zahvaljujemo se lokalnim društvom za tako velik odziv, magistrom farmacije za predstavitev njihove stroke, dijakom Srednje Zdravstvene šole Murska Sobota, Občini Beltinci za posojene stojnice in vsem, ki ste se današnjega dogodka udeležili," sporočajo s soboške bolnišnice.

* Foto: SB MS

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.09.2023 ob 6:52 gost

      Ge je to veliko haljo dobil Grabar. To je dokaz da nič dela samo za slikanje se obleče kao v zdravnika.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.09.2023 ob 8:20 grobar gost

      Svetovni dan varnosti pacientov .Za to pa so pacienti biti in ustrahovani ker se gleda na njih .Kak jih ni sramota da se delajo poštene .Bil sem dolgo nazaj v bolnici ko je ena sestra ponoči divjala v eno sobo in ženski pravila če se ne pomirijte van dam inekcijo pa te merni

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.09.2023 ob 12:28 Lali gost

        To ti verjamem ker niti v ambulanti niso prijazne kaj šele na oddelku, da ne bo pomote ne v vseh ambulantah,

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.