https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Leopold I. zmagal s skladbo Kinderšpil

17.09.2023 ob 14:10  

Sinoči se je v Mariboru odvil festival nove slovenske glasbe Frišno/Fresh, na katerem je po izboru radijskih poslušalcev zmagala skladba Kinderšpil, ki jo je zapel Leopold I. 

Za skladbo leta so se letos potegovale skladbe Dovoli da (Avtomobili), Kinderšpil (Leopold I.), Osem korakov stran (LPS), Lukatova mami (Kokosy), Tobogan (MRFY), Mali strahovi (Lamai), Do 5. dimenzije (2B), Ni panike (Masayah), Skači Marko (Vlado Kreslin) in Flow (I.C.E.).

Letošnji zmagovalec po izboru radijskih poslušalcev je postal Michael Leopold, raper iz Gornje Radgone, ki ustvarja pod imenom Leopold I., s skladbo Kinderšpil.

Nagrado za najboljšo izvedbo z Big bandom RTV Slovenija, ki jo je dodelila strokovna komisija, pa je dobil Vlado Kreslin. 

Glasovanje o tem, katera izmed desetih izstopajočih pesmi, ki so bile izbrane po predlogih glasbenih uredništev Radia Maribor in Radia Si, bo naj nova slovenska skladba zadnjega leta, je bilo končano pred mesecem dni. 

Na prvem Frišno/Fresh sta slavili skupini Joker Out in Alo!Stari, lani pa Emkej s skladbo Ljujezen in Neisha z Lajf je tvoj.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.09.2023 ob 14:52 gost

      Komi du le dajali nagrade ko nebo Kreslina.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.09.2023 ob 21:47 eva gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.09.2023 ob 16:29 Gfd gost

      Bravo Leopold! Janšisti pa spet v jok

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.09.2023 ob 17:41 Karel K. gost

      Nemogoče je to, kdo kontrolira ta portal direktno že ob pisanju komentarjev. Še enkrat ga napišem! Slovenska glasba zares mora biti v zatonu, ko po 50. letih momljanja Kreslinov Vladek še vedno dobiva nagrade od strokovne komisije. Sicer je to bila predstava v slogu mafijske mentalitete kot se spodobi za stanje duha in politike v Sloveniji pa vendar je neokusno. Kot sem že danes komentiral ob podelitvi podjetniške gazele pa Horvatovih priznanj po tekočem traku, je to dokaz, da so te strokovne komisije sestavljene po taktih politike iz preteklosti, člani so naklonjeni tej preteklosti in dajejo nagrade ljudem iz preteklosti in za preteklost kot je Kreslinov Vlado.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.09.2023 ob 22:20 gost

      Upam, da ga bo na kakem koncertu kak sdsosovec na gobec, da ne bo tolko pljuval pa se delal norca z desnih strank, Nimam rad takih političnih izvajalcev, če pa žre moraš pljuvati pa pljuvaj po obojih desnih in levih, samo nimaš jajc, da bi kaj takega spesnil proti Golobu.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.09.2023 ob 7:37 gost

        vladek, katoliški böltinčar, sere po desnih in se vrit vleče levakom, vse za peneze! Ka pa karma, vladfek?

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.09.2023 ob 4:23 lepec gost

      Jaz sem pernati Holobar in rad serjem iz višav.......

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      18.09.2023 ob 10:19 Kolkom gost

      jan delay-a - alle kinder PLAGIAT LEOPOLD PRVOGA

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.