https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V ljutomerski občini predali namenu prenovljene ceste

18.09.2023 ob 9:50  

S slavnostno otvoritvijo so v petek, 15. septembra 2023, svojemu namenu predali prenovljene občinske ceste na območju naselja Pristava. Vrednost gradbenih del je znašala 1,5 milijona evrov.

Investicija je zajemala sanacijo lokalne ceste Stročja vas – Pristava, del lokalne ceste Cven – Pristava in sedmih javnih poti v skupni dolžini 3,5 kilometra.

Rekonstruirana sta bila dva premostitvena objekta in izvedene tri avtobusne postaje. Na lokalni cesti Cven – Pristava se je izvedla nova prometna ureditev, v sklopu katere je bil na cesti označen kolesarski pas, kar bo prispevalo k zmanjšanju hitrosti motornih vozil na cesti in zagotovilo varno kolesarjenje od Pristave proti Stročji vasi.

Vrednost gradbenih del, ki jih je izvedlo podjetje Nograd d.o.o. iz Hotize, je znašala blizu 1,5 milijona evrov.

Na slovesnosti sta o pomenu investicije spregovorila podpredsednik sveta Krajevne skupnosti Stročja vas Milan Halabarec in ljutomerska županja mag. Olga Karba, ki je ob tej priložnosti Rudolfu Copotu in Srečku Filipiču podelila zahvalo za opravljena dela v sklopu gradbenega odbora. Po prerezu traku je blagoslov ceste opravil župnik Goran Merica, ob taktih tamburic članov Kulturnega društva Cven pa so se vaščani Pristave z raznimi prevoznimi sredstvi podali po prenovljeni cesti, so sporočili iz Občine Ljutomer.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto: Občina Ljutomer

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.09.2023 ob 11:11 Franc gost

      ta je bila potrebna ze ko sahara vode

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.09.2023 ob 14:52 LJUTOMERČAN gost

        SAJ JO JE BILO TREBA IZSILITI, V OBČINI LJUTOMER SE DELA DOLOČENIM SKUPINAM IN PRIVRŽENCEM ŽUPANJE.

        7 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.09.2023 ob 13:55 Prlek gost

      Nograd

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.09.2023 ob 11:59 Miha gost

      Jah, pač občina Ljutomer, skoda da ste tak zadi za Pomurjem, vsi vas prehitevlejo.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.