https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Evropska judo unija donirala kimone lendavskim judoistom inkluzivne sekcije

19.09.2023 ob 8:35  

Včeraj, 18. septembra, je v mestni hiši Lendava potekal dogodek, ki je prinesel veselje in priložnost za inkluzivno judo sekcijo lendavskega judo kluba na Dvojezični osnovni šoli II Lendava. Evropska judo unija jim je namreč donirala 20 kimon.

Predsednik Judo zveze Slovenije Lovrencij Galuf je v imenu Evropske judo unije predal kar 20 kimon, da bi otrokom s posebnimi potrebami omogočili še bolj aktivno vključevanje v športne aktivnosti. Donirane kimone sta prevzela predsednik Judo kluba Lendava Robert Gabor in v. d. ravnateljice Dvojezične osnovne šole II Lendava Tjaša Kurnik.

Župan Lendave Janez Magyar je ob tem izrazil veselje, da so v Lendavi tako odprti za inkluzivne programe: »Vključevanje otrok s posebnimi potrebami v športne dejavnosti je korak k bolj enakopravni družbi, kjer ima vsak otrok priložnost za rast in razvoj. Zahvaljujem se Judo zvezi Slovenije in vsem partnerjem, ki so omogočili to donacijo.«

Predsednik Judo kluba Lendava Robert Gabor pa je dodal, da projekt Judo v vsako šolo že štiri leta uspešno deluje na Dvojezični osnovni šoli II Lendava: »Veseli nas, da bomo s temi novimi kimoni lahko še bolje podprli naše mlade športnike in jim omogočili kakovostno vadbo.«

Vir in foto: Občina Lendava

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.