https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Gostilni Rajh prestižna nagrada Bib Gourmand

19.09.2023 ob 14:55  

Ana Roš se s Hišo Franko v Michelinovem vodniku za leto 2023 sedaj ponaša s tremi, kar je najvišje odlikovanje Michelinovega vodnika. Gostilna Rajh iz Bakovcev se je ponovno uvrstila v Michelinov vodnik, v kategoriji Bib Gourmand.

 

 

Sedem restavracij si je prislužilo naziv Bib Gourmand. To so: Gostilna Rajh (Bakovci), Gostilnica Ruj (Dol pri Vogljah), Jožef (Idrija), Gostilna na Gradu (Ljubljana), TaBar (Ljubljana), Mahorčič (Rodik) ter Gostilna Repovž (Šentjanž).

Bib Gourmand označuje restavracije, ki ponujajo visokokakovostno avtentično doživetje po ugodnih cenah.

Ani Roš s Hišo Franko tri Michelinove zvezdice

Michelinovimi zvezdicami se v letošnjem letu ponaša devet slovenskih restavracij, ena manj kot lani. Ana Roš je s Hišo Franko v Michelinovem vodniku za leto 2023 pridobila novo zvezdico in se kot edina v Sloveniji ponaša s tremi, restavracija Milka s kuharskim mojstrom Davidom Žefranom je dobila dve, še sedem se jih ponaša z eno.

Po eno zvezdico so obdržale restavracije Cob iz Portoroža, kjer ustvarja Filip Matjaž, Hiša Linhart iz Radovljice, kjer ustvarja Uroš Štefelin, Hiša Denk z Gregorjem Vračkom (Zgornja Kungota), ljubljanska Restavracija Strelec z Igorjem Jagodicem, Grič z Luko Koširjem (Šentjošt nad Horjulom), Dam z Urošem Fakučem (Nova Gorica) in Gostilna pri Lojzetu s Tomažem Kavčičem (Vipava).

"Od prihoda v državo se naša ekipa inšpektorjev nenehno navdušuje nad gastronomsko rastjo Slovenije. V majhni, a vznemirljivi državi kuharji in njihove ekipe izkazujejo močno predanost nenehnemu premikanju kulinaričnih meja. Pogumno si predstavljajo inovativne in trajnostne koncepte, ponosno razkazujejo lokalne sestavine in genialno združujejo svojo prehransko dediščino z idejami iz tujine," je Michelin v sporočilu za javnost povzel besede mednarodnega direktorja Michelinovih vodnikov Gwendala Poullenneca.

* Foto: FB Gostilna Rajh

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.09.2023 ob 15:16 gost

      Te zvezdice se delijo po principu več plačaš več jih dobiš.

      10 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.09.2023 ob 23:35 eva gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.09.2023 ob 17:14 ...... gost

      jebo te Mišelin, č Rajh ne ve iz kakega materiala je guma narejena drugič pa, da krompir mora v golažu biti olupljen.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.09.2023 ob 17:30 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Se kar boljše počutim med svojimi delavci,med svojimi ljudmi,ki se ven ne mečejo z petimi "hodi",ki z mano vred malo pōjejo,spijejo in se poveselijo.....vsi crknemo,vsi hodimo na šekrejt.....vladarji,princese,direktorji in manekenke,vsi dihamo,stoji nam ali pa ne,babe imajo menstruacijo,še tako lepe in nedolžne,tudi vse svetnice ,z Marijo vred,ki ni nedolžno "fasivala",ali pa....dokler ga ni dobila.....Mater,materno.....

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.09.2023 ob 17:34 Lendavčan gost

        Bravo! Popolnoma se strinjam s teboj. Za mene so BAJZOVI DVORI V MURSKEM SREDIŠČU ZAKON!!!!

        5 3 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.09.2023 ob 19:59 gost

      Rajh ima zato kvaliteto po nizki ceni ker ga je redno videti da nabavlja robo v Evrospinu.

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.09.2023 ob 20:06 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Samo žrijte tan,ka bi lejku dumá.....

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      20.09.2023 ob 15:46 ............ gost

      OŠTARJAŠI SO FENOMENI:pridejo takrat, ko so akcije v trgovinah, kupijo vse kar je na zalogo (2 vozička čevapičičof, paradajzove mezge, sire itd. Nato pa prokleti voluharjo prodajo prcije za 8 -12 eurov, smotani narod pa ždere, saj ima v gostilni birmo. Namesto, da bi za ta denar birmancu kupili škatlo zvečiln, albertove kekse, preostanek denarja pa naložiliv EUROBANK V ISTANBULU. Bi turki ob potresu imeli vsaj kaj preštevati.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.