https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Na gradbišču v Pomurju izdano naznanilo kaznivega dejanja

20.09.2023 ob 12:00  

Inšpektorat za delo (IRSD) je sodeloval v mednarodni akciji, ki je potekala med 10. in 17. junijem 2023. Cilj akcije je bil razkrivanje trgovine z ljudmi, identifikacija žrtev ter preverjanje izvajanja delovnopravne zakonodaje. Nadzori inšpektorata so se izvajali v dejavnosti gradbeništva, kjer so inšpektorji odkrili nezakonito delo beloruskih delavcev. Na gradbišču v Pomurju so izdali naznanilo kaznivega dejanja.

Finančna uprava RS (FURS) ter Policija sta se v sklopu akcije Skupni akcijski dnevi za boj proti trgovini z ljudmi osredotočila na razmere v cestno tovornem prometu. Inšpektorji so pri izvajanju inšpekcijskih pregledov uporabljali tudi tehnologijo umetne inteligence, kar je bistveno olajšalo njihovo delo in omogočilo natančnejše ugotovitve.
Akcija JAD THB 2023 je bila uspešna in je pomembno prispevala k zaščiti delavcev. Inšpektorat za delo se bo z drugimi organi še naprej boril proti nezakonitim praksam ter skrbel za spoštovanje zakonodaje.

Akcija je razkrila nekatere primere nelegalnega dela na črno, zlasti državljanov Republike Belorusije.

Inšpektorat za delo je natančno preverjal izvajanje delovnopravne zakonodaje ter zakonodaje s področja varnosti in zdravja pri delu v gradbeništvu. Inšpektorji so izvedli 280 pregledov, v katerih so ugotovili 56 kršitev na področju varnosti in zdravja pri delu ter 18 kršitev na področju delovnih razmerij.

Na podlagi ugotovljenih kršitev so inšpektorji izdali devet upravnih odločb, štiri plačilne naloge in tri odločbe z izrekom opomina. Prav tako je v enem primeru IRSD dal naznanilo suma storitve kaznivega dejanja zaposlovanja na črno več državljanov Republike Belorusije, kar je pomemben korak v boju proti izkoriščanju tujih delavcev.

Na gradbišču v Pomurju izdano naznanilo kaznivega dejanja

V sklopu akcije so inšpektorji za delo skupaj s policisti izvedli obsežen nadzor na gradbišču v Pomurju, ki je razkril resne nepravilnosti v zvezi z zaposlovanjem delavcev.

Na gradbišču so identificirali državljane Belorusije, ki so delo opravljali v Sloveniji, vendar so bili na delo napoteni s strani poljskega podjetja. Pregled dokumentacije in dodatna raziskava so pokazali, da ti delavci niso imeli ustrezne dokumentacije ter da njihov status zaposlitve ni bil pravilno urejen niti na Poljskem niti v Sloveniji. Zaradi resnih sumov storitve kaznivega dejanja zaposlovanja na črno je IRSD nemudoma dal naznanilo kaznivega dejanja pristojnim organom, so sporočili iz inšpektorata za delo.

Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.09.2023 ob 13:53 Nezakonita gradnja gost

      youtu.be/dvNwrt9QJws

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.09.2023 ob 17:08 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐫𝐞𝐞𝐫𝐬𝟏𝟐.𝐜𝐨𝐦

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.09.2023 ob 14:50 gost

      To mi delaj !!!!!!!!!!

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.09.2023 ob 22:16 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.09.2023 ob 14:51 gost

      Potreba 🕊 po denarju je tako ogromna, da bodo morali še upokojenci delati ob sobotah.

      17 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.09.2023 ob 14:51 gost

      Gradbenikom dati po p..di !

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.09.2023 ob 14:59 gost

      Ta vaš minister gr,gr,gr za( zdravje) je kot multipraktik !

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      20.09.2023 ob 15:26 ....... gost

      inšpektorji - delodajalci - državni organi kot kontola prej navedenih, vse za p.m.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      20.09.2023 ob 16:08 gost

      Poslanec Janeza Janše stranke SDS že veš čas kako dolgo je v politiki dela še eno službo poleg poslanske na črno. In to poslanec Krivec zanimiv priimek,,,, kriv,,, keri je najbolj glasen ko se gre za kako korupcijo.

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      20.09.2023 ob 16:13 gost

      Naši inšpektorji bi morali v Avstrijo malo pogledat. Kajti tam vsak dan dela zelo veliko upokojencev. Keri so v Sloveniji dobili 1 stopnjo penzije ker niso bili sposobni delati. Ta penzija pa ima eno mano prepoved dela bilo kako delo ker so kao nesposobni več za delo . Ampak glej ga zlomka v Sloveniji dobivajo penzijo 1 stopnjo invalidnosti v Avstriji pa na plantažaj delajo od 6 do 18 ure brez problema. V Sloveniji pa imajo 10let delavne dobe.

      13 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.