https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Podpisali koncesijske pogodbe za izvajanje avtobusnih prevozov

22.09.2023 ob 18:00  

Na Ministrstvu za okolje, podnebje in energijo so danes podpisali koncesijske pogodbe z izbranimi izvajalci za izvajanje gospodarske javne službe javni linijski prevoz potnikov na območju Republike Slovenije. Za Pomursko regijo je bil izbran Avtobusni promet Murska Sobota, s katerim je ministrstvo podpisalo pogodbo za pet let z možnostjo podaljšanja.


Na ministrstvu so s štirimi izbranimi koncesionarji, Arriva, Avtobusni promet Murska Sobota, Javno podjetje Ljubljanski potniški promet in Nomago, podpisali pogodbe za izvajanje gospodarske javne službe v linijskem prevozu potnikov v notranjem cestnem prometu. Pogodbe so podpisali za obdobje petih let, z možnostjo podaljšanja še za tri leta in z začetkom izvajanja 1. julij 2024.

Nomago je bil izbran za izvajanje medkrajevnega avtobusnega potniškega prometa v naslednjih regijah: Savinjska, Jugovzhodna, Goriška, Koroška, Posavska, Primorsko-Notranjska in Zasavska. Avtobusni prevoznik Arriva bo izvajal prevoze na področju Gorenjske, Podravske in Obalno-Kraške regije. Arriva in Javno podjetje Ljubljanski potniški promet sta izbrana koncesionarja za Osrednjeslovensko regijo, Avtobusni promet Murska Sobota pa za Pomursko.

Do začetka izvajanja novih koncesij bodo pripravljeni novi podrobni vozni redi in ustrezno prerazporejeni resursi za izvajanje razpisanega posla. Minister Bojan Kumer je ob podpisu pogodb izpostavil: »S podpisom teh pogodb gre za pomemben korak pri razvoju medkrajevnega linijskega potniškega prometa v Sloveniji, saj se bo povečal standard dostopnosti, torej ponudba javnih prevozov. To pomeni, da bomo imeli glede na leto 2019, ko smo pričeli s temi načrti, 20 % več ponudbe javnega potniškega prometa, se pravi več kilometrov, z 48 na 58 milijonov kilometrov letno. Pomembno je tudi poudariti, da bo Slovenija bistveno okrepila upravljanje javnega potniškega prometa s pomočjo Družbe za upravljanje javnega potniškega prometa, katere ključna naloga bo boljša integracija različnih oblik javnega potniškega prometa in zagotavljanje standarda dostopnosti in kakovosti.«

Po trenutnih cenah bo Nomago za izvajanje koncesije prejel okoli 60 milijonov evrov, Arriva okoli 50 milijonov evrov, Arriva in LPP okoli 12 milijonov evrov, prav tako okoli 12 milijonov Avtobusni promet Murska Sobota, je pojasnil Kumer.

 Vir: Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo

S tem pa na ministrstvu zasledujejo cilj zmanjšati razvojni zaostanek celotnega javnega potniškega prometa, kateremu v zadnjih desetletjih ni bila namenjena zadostna pozornost,so sporočili iz Ministrstva za okolje, podnebje in energijo.

Podpis pogodbe so predstavili tudi izbrani koncesionarji. Direktor Avtobusnega podjetja Murska Sobota Darko Kovač je dejal, da se bodo na vseh področjih trudili, da bo javni potniški promet na še višji ravni, kot je danes.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.09.2023 ob 19:12 Štef gost

      Zakaj pa bi naj bil drugi prevoznik v naši regiji

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.09.2023 ob 23:02 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.09.2023 ob 8:54 AP gost

      Glede na to , da za 5 let prejmejo 12 mio davkoplacevalskega denarja BI MORAL BITI AVTOBUSNI PREVOZ ZAPSTOJN GRATIS !!! Pomurec.com - ali bi zastavili vprasanje Direktorju APMS gospudu Kovac zakaj Pomurci placujejo avtobusni prevoz ,ce je ta ze placan iz Davkoplacevalskega denarja ? 2€ na km pokrije vse stroske in zagotovi dobicek APMS !

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.