https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kam se lahko odpravite ta konec tedna

28.09.2023 ob 17:30  

Tudi ta konec tedna se bodo po Pomurju zvrstili številni dogodki. Za vas smo zbrali nekaj predlogov, kam se lahko odpravite.

Petek, 29. september

Sočna vilica

Ulična avantura se zaključuje. Na zadnji Sočni vilici bo z vami med 11. in 20. uro ponovno pestra ulična ponudba. Za razvajanje brbončic bodo tokrat skrbeli: Falafel Okusi Orienta, Gud Street Fud, Mango Tree, Street bar Dvorec Rakičan in Langoš Vinarium. Za sladokusce bodo vaflje, sladoledne rolice in omamne palačinke pripravljali Vafl, LocoRoll in Bernijeve puhaste palačinke. Za žejne bosta tokrat poskrbela Šaleška pivovarna in Puklavec Family Wines. Na glasbenem odru bo nastopila skupina Špirit.

VinARION - petje in vino

Oktet Arion vas vabi na dogodek VinARION - petje in vino, ki bo v petek ob 19. uri v atriju Mestne hiše v Ljutomeru. 

Koncert: BeleTinke 10 let

KUD Beltinci in vokalna skupina BeleTinke vabijo na koncert ob ob 10. obletnici delovanja skupine BeleTinke. Gostja koncerta bo odlična flavtistka Katja Ferenc. Koncert bo v cerkvi sv. Ladislava Beltinci z začetkom ob 17. uri.

Sobota, 30. september

Otvoritev kolesarskega parka Tromeja

Občina Kuzma in Zavod Jelen vabita na uradno otvoritev Kolesarskega parka Tromeja, ki bo v soboto ob 14. uri v Trdkovi. Otvoritev KP Tromeja bo skromen, a slavnostni dogodek, ki bo zaznamoval dokončanje prvega kolesarskega parka na Goričkem. Novonastali kolesarski park ponuja tri proge za spust in eno za vzpon. Park je primeren za kolesarke in kolesarje vseh generacij ter vseh stopenj znanja.

Podrobnosti dogodka:
Kraj: Parkirišče ob vznožju poti proti Tromeji, Učne poti Tromeja in KP Tromeja

Časovnica:

  • Zbiranje od 10. ure dalje
  • Uradna otvoritev ob 14. uri
  • Celodnevno druženje

Spremljevalni program:

  • Možnost ogleda, testiranja in izposoje e-koles
  • Priložnost za druženje v naravi
  • Priložnost za druženje s slovensko gorsko – kolesarsko skupnostjo in izmenjava mnenj
  • Gostinska ponudba Planinskega društva Goričko Tromeja

Zgodbe z Vidovega brejga – ogled zeliščnega vrta in zeliščna delavnica

Spoznajte skrivnost zeliščnega sveta na ekološki kmetiji za predelavo zelišč z vodenim ogledom zeliščnega vrta in delavnico izdelave zeliščne soli. Vabljeni v Fokovce na Zeliščno posestvo Vidov brejg v soboto ob 11. in 15. uri.

Delavnica izdelave čokolade z lokalnimi polnili

Predstavitev domačije Passero s prikazom izdelovanja trajnostnih čokoladnih pralinejev s tipičnimi prekmurskimi polnili. Delavnica bo potekala ob 10. in 12. uri. Na delavnico se predhodno prijavite.

Strokovno vodenje po mestu

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota že nekaj let pripravlja strokovna vodenja po mestu. Ker nam letošnji pomladni meseci vremensko niso bili najbolj naklonjeni, vabljeni na vodenje, ki ga organizirajo v sodelovanju s Pomurskim muzejem Murska Sobota v soboto. Zbor bo ob 9. uri pred Hranilnico prekmurskih dobrot (TIC M. Sobota), od koder se boste odpravili na sprehod po soboškem pokopališču, kjer bosta kustosinji Pomurskega muzeja Murska Sobota, Jelka Pšajd in Tamara Andrejek, podrobneje predstavili marsikdaj spregledano kulturno-zgodovinsko dediščino.

Odprtje razstave Marca Strana in jazz koncert

Art Gallery Miro Persolja v soboto ob 18.30 vabi na odprtje razstave likovnih del italijanskega umetnika Marca Strana. Ob 20. uri pa bo v Domu kulture v Ljutomeru še dobrodelni jazz koncert. Nastopil bo Marco Strano Quartet. Prostovoljne prispevke bodo namenili pomoči potrebnim.

1. Festival piva in gina

Vabljeni na 1. Festival piva in gina na Vaneči. Točilo se bo vrhunsko pivo in okusen gin, za zabavo bo poskrbela skupina Plamen. Ob 18. uri vabljeni v ŠRC Vaneča.

Koncert Kontra Kvartet

Galerija – Muzej Lendava vabi na koncert Kontra Kvarteta, ki bo v soboto ob 19. uri v Sinagogi Lendava v sklopu Evropskih dnevov judovske kulture, ki letos v ospredje postavlja temo "SPOMIN". Skupina Kontra Kvartet prihaja iz Maribora in čeprav niso judovskih korenin, so edina slovenska skupina, ki se aktivno in kreativno ukvarja s preigravanjem klezmer glasbe – tradicionalne glasbe vzhodnoevropskih Aškenazi judov. S pomočjo kitare, violine in harmonike znajo pričarati čar vzhodnoevropskih plesnih ritmov, ki jih ne slišimo tako pogosto. Njihovo glasbo so predstavili na festivalih, v sinagogah in številnih prireditvah po Sloveniji, na Hrvaškem, Bosni, Črni gori, v Italiji, v Avstriji, v Srbiji ter na največjem festivalu klezmer glasbe v Izraelu. 

Vodstvo po romanski rotundi z digitalnim AR doživetjem za individualne goste

Sprehodite se po pomembnem arhitekturnem spomeniku severovzhodne Slovenije, cerkvi iz 13. stoletja. Doživite vodeni ogled romanske rotunde, dopolnjen z digitalnim doživetjem oziroma navidezno resničnostjo. Brezplačni vodeni ogledi rotunde, dopolnjeni s tehnologijo navidezne AR resničnosti, se odvijajo vsako polno uro med 10.00 in 17.00. Organizator: TIC Moravske Toplice.

Nedelja, 1. oktober

Vodenje na razstavi Preživeti z netopirji v Kančevcih 

Prva stalna razstava o netopirjih v Sloveniji, PreŽiveti z netopirji. Ali netopirji pijejo kri? Se zapletajo v lase? Ali sploh vidijo? Zakaj visijo obrnjeni navzdol? Na ta in mnoga druga vprašanja bodo odgovorili na vodenju po stalni razstavi PreŽiveti z netopirji. Javni zavod Krajinski park Goričko vabi k spoznavanju skrivnostnega življenja netopirjev, v nedeljo med 10. in 12. uro.

Družinsko popoldne s konji v Dvorcu Rakičan

Preživite nedeljski popoldan v Dvorcu Rakičan, kjer so za vas pripravili pester program za vsakogar.

Med 15. in 18. uro so za vas pripravili:
- vožnjo z malo in veliko kočijo,
- jahanje ponijev in večjih konj.

Med 15.30 in 18.00 bodo v okviru Družinskega centra Pomurje na voljo brezplačne ustvarjalne delavnice za družine.

Da ne boste lačni in žejni, bo poskrbljeno tudi za gostinsko ponudbo. Obiskovalci se bodo lahko razvajali z domačimi langaši, palačinkami in kostanjevim pirejem.

Terasa kavarne Dvorca Rakičan s pogledom na grajske konje pa je kot nalašč, da si privoščite osvežilni napitek in odlično kavo.

Za objavo dogodkov nas lahko kontaktirate na: urednistvo@pomurec.com.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.09.2023 ob 18:14 gost

      Nekam se bomo odpravili ....da se sprostimo od vsakdanjih težav

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.09.2023 ob 21:49 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.09.2023 ob 20:21 Cűjcek gost

      Jaz bi vsem priporočal ,da se odpravijo v Rakičan v Ovseni mlijn

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.