https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Na slavnostni akademiji podelili priznanja Občine Gornja Radgona in priznanja županje

06.10.2023 ob 15:40  

Ob 28. prazniku Občine Gornja Radgona je v nedeljo, 1. oktobra 2023, v Domu kulture potekala slavnostna akademija, na kateri so podelili občinska priznanja in nagrade ter priznanja županje.

 

Priznanja Občine Gornja Radgona za leto 2023 so prejeli:

Zlati grb Občine Gornja Radgona je prejelo Kulturno društvo Pihalni orkester Gornja Radgona za dolgoletno delo na glasbenem področju in širjenju glasbene kulture. Pihalni orkester Gornja Radgona je bil ustanovljen v letu 1923, tako da praznuje letos častitljivih 100 let delovanja.

Srebrni grb Občine Gornja Radgona je prejel Jakob Zorko za uspešno večletno delo na področju lovstva in varovanja narave. Jakob Zorko, vsem poznan kot Jaka, je gospodar Lovske družine Gornja Radgona, revirovodja.

Bronasti grb Občine Gornja Radgona je prejela Anica Mlinarič za uspešno večletno delo na področju društvene in humanitarne dejavnosti. Anica Mlinarič aktivno pomaga pri gasilskem društvu Zbigovci, že več kot 15 let je članica Turističnega društva Majolka, od leta 2010 tudi aktivna članica v Društvu upokojencev Gornja Radgona in že več let podporna članica Društva invalidov Gornja Radgona.

Listino Občine Gornja Radgona je prejel Janez Kocbek za vsestransko prostovoljno dejavnost. Janez Kocbek je eden izmed ustanoviteljev PGD Negova, sodeloval je tudi pri ustanovitvi Upokojenskega društva Negova in je član DU Negova - Sp. Ivanjci že od leta 1990. Še danes je aktiven član disciplinske komisije.

Listino Občine Gornja Radgona je prejel tudi Bojan Bežan za prostovoljno humanitarno dejavnost. Bojan Bežan je dolgoletni prostovoljec Rdečega križa Slovenije – Območnega združenja (RKS – OZ) Gornja Radgona in član Krajevnega odbora Krajevne organizacije Rdečega križa (KORK) Stavešinci. Leta 2019 je v tej KORK prevzel funkcijo predsednika in jo opravlja še danes. V obdobju od 2020 do 2024 je tudi član Območnega odbora RKS – OZ Gornja Radgona in predsednik Komisije za delo z mladimi.

Podeljena so bila tudi tri priznanja županje, ki jih prejmejo posamezniki in skupine za uspešno delo, ki je skozi leto v lokalni skupnosti prepoznano kot presežek.

Prejemniki županjinih priznanj:

Gasilska zveza Gornja Radgona,

Kulturno glasbeno društvo In-sane Gornja Radgona,

Ekipa osnovnošolcev Planinskega društva Gornja Radgona.

Za umetniški program je poskrbela Zasebna glasbena šola (ZGŠ) Maestro.

Foto: Net8

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.10.2023 ob 23:02 gost

      I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.