https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Moravskih Toplicah odprli razstavo umetniških del slikarske kolonije

02.10.2023 ob 17:00  

V avli hotela Ajda v Moravskih Toplicah so odprli razstavo umetniških del 29. slikarske kolonije Primož Trubar Moravske Toplice.

Od ponedeljka, 25. septembra, do sobote, 30. septembra 2023, je v Moravskih Toplicah potekala že 29. slikarska kolonija Primož Trubar Moravske Toplice, na kateri so pod umetniškim vodjem Igorjem Banfijem tokrat sodelovali umetniki Nikolaj Beer, Barbara Kastelec, Matej Čepin, Narcis Kantarđić, Ger Varga in László Nemes.

Slikarska kolonija poteka v soorganizaciji murskosoboške podružnice SPD Primož Trubar z Občino Moravske Toplice in Evangeličansko cerkvijo AV v Sloveniji.

Zbrane je v uvodu pozdravila in nagovorila predstavnica hotela Tanja Husar, ki je izrazila zadovoljstvo, da je razstava ponovno v njihovih prostorih, kjer si jo bo lahko ogledalo veliko obiskovalcev, in prav tako tudi gostov hotela.

Klaudija Sedar je zbrane spomnila, da pripravljajo in organizirajo kolonijo že vrsto let, ta že devetindvajseta po vrsti pa je imela tudi dodatno nalogo. "Želja je bila, da umetniki poskušajo na letošnji slikarski koloniji v svoja dela vključiti tudi delček iz življenja prekmurskega vodilnega reformatorja Števana Küzmiča, saj letos mineva 300 let od njegovega rojstva," je povedala direktorica murskosoboškega ZPT. 

Razstavo je odprl umetnostni zgodovinar Franc Obal, ki je zbranim tudi na kratko predstavil razstavljena umetniška dela, ki so "nastala v zelo kratkem času v tej panonski pokrajini in kot smo že slišali z dodatnim namigom". 

Več fotografij v spodnji galeriji ... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.10.2023 ob 18:38 gost

      Od take umetnosti , se v današnjem času neda živeti !!!? Taki umetniki so za mene preteklost !!! Žal

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.10.2023 ob 22:25 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.10.2023 ob 18:41 gost gost

      Se vidi, ka si primitivno zarukano budalo. To vse pove o tvoji izobrazbi in razgledanosti, ki je nula. Škoda, ka se tega ne zavedaš, sicer pa ni čudno.

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.10.2023 ob 18:50 gost

      Kretenko, budalo te je napravilo !!!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.