https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Pomurje več kot devet milijonov evrov za devet turističnih projektov

29.09.2023 ob 6:00  

Na razpisu ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport za nastanitveno turistično infrastrukturo je bilo v Pomurju uspešnih kar devet projektov v skupni vrednosti več kot devet milijonov evrov. Terme Vivat bodo obnovile hotel, Radgonske Gorice zgradile penzion, med drugim bodo nastali tudi štirje glampingi.

Terme Banovci bodo razširile zmogljivosti in dogradile butični hotel Narcisa s štirimi zvezdicami. V to bodo vložili skoraj 6,5 milijona evrov, na razpisu pa so dobili skoraj 1,8 milijona evrov.

V Termah Vivat bo podjetje Počitek - Užitek z denarjem z razpisa rekonstruiralo nastanitveno turistično infrastrukturo. Ponudbo bodo nadgradili s trajnostno in energetsko učinkovitostjo ter jo dvignili s štirih na pet zvezdic. Vrednost naložbe je nekaj več kot dva milijona evrov, odobrili pa so jim sredstva v višini milijon evrov.

Podjetje Grede iz Tešanovcev načrtuje gradnjo gostišča z nastanitvijo Zlato polje v Tešanovcih. Na razpisu so jim odobrili 1,8 milijona evrov, vrednost projekta pa je nekaj več kot šest milijonov. Podjetje ELproing iz Murske Sobote načrtuje projekt Nindri Indri za oddih v naravi. Vrednost naložbe je 4,6 milijone evrov, odobrena sredstva pa znašajo 1,8 milijona evrov.

Nastali bodo štirje novi glampingi

Med uspešnimi projekti je še glamping Suhi Vrh - postanek z razgledom. Podjetje Super 16 iz Ljubljane je zanj dobilo nekaj več kot 1,5 milijona evrov odobrenih sredstev, vrednost investicije pa je več kot 3,6 milijona evrov. Tudi družba Pannonian glamping iz Murska Sobota bo gradila; v Glamping Pannonia bo investirala malo manj kot 2,5 milijona evrov, odobrena sredstva na razpisu pa so milijon evrov.

Gostinstvo in turizem Šinkec bo v Moravskih Toplicah postavilo Glamping oazo. Vrednost naložbe je nekaj manj kot dva milijona evrov, odobrili pa so jim sredstva v višini skoraj 760 tisoč evrov. Podjetje Turizem in druge storitve iz Murske Sobote pa načrtuje Glamping park Pika. Vrednost investicije je 1,8 milijona evrov, odobrena sredstva na razpisu pa so malo manj kot 800 tisoč evrov.

Med izbranimi na razpisu je tudi podjetje Radgonske gorice iz Gornje Radgone. Družba, ki letos praznuje 170 let obstoja, je dobila dobrih 560 tisoč evrov za okoli 3,1 milijona evrov vreden projekt ureditve butičnega penziona, piše STA.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.09.2023 ob 7:09 Prlek gost

      Super. V lotmerki pa rajši zelena okna odpirajo, in sanjajo o turizmu.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.09.2023 ob 7:19 Karel K. gost

      Prekmurje bo pokalo od razvoja, begunci bod dobili delovna mesta, saj so produktivni domačini v tujini. ali pa bodo spet kasirali prekmurski privilegiranci- mali tajkuni. Naj plača država ta pa je po defginiciji slovenske politične elita ta elita sama, ne pa državljani, oni bodo to plačali.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.09.2023 ob 7:22 Aluer gost

      namesto da bi se tak denar razdelil med siromake in za poplavljena območja. überidiotizem.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.09.2023 ob 7:33 Karel K. gost

      Od turizma ni velike koristi, saj so tu delovna mesta z minimalno plačo ali še manj. Vse pretežno turistične države so revne države. Če ni pozadi močnega gospodarstva in proizvodnje, turizem ne prinaša koristnosti.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.09.2023 ob 8:25 Karel K. gost

      Poslanec Horvatov Jožek je zares sposoben čćlovek, da je to vse zrihtal. Spet bo vsak teden dobil eno priznanje. Čas je, da za vse te dobre poteze dobi državni odlikovanje.

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      29.09.2023 ob 9:00 resnica gost

      Bodečo NEŽO od prvega do zadnjega . Volivcev pa za hrabrost in podporo vtičarju , ki reže in daje sam sebi v žep .....zgube ,ki niso dorasli pa še brez pameti so .

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      29.09.2023 ob 10:26 Karel K. gost

      Pahor predlaga balkansko gospodarsko skupnost, pozabil pa je na predlog Pomurske gospodarske skupnosti. Zares je ta človek humorist, kot je bil tudi v vlogi predsednika države. Ko imamo takšne predsednike že 32 let, ni presenečenje, da se ne premaknemo iz zaostalosti iz preteklosti. Kaj pa bo počela razvojno revna balkanska gospodarska srenja. Pahor misli na leta pred 1990, ko so slovenska podjetja drugo in tretje razredne-kvalitete izdelkov prodajale na balkan in so od tam vozili poceni surovine, železovo rudo, boksit, rudo za baker, nafto, kvaliteten premog. Pahor potrjuje, da je slovenska industrija v mrku, da teh izdelkov nihče ne kupi na zahodnem trgu, zato predlaga tudi sporazum z kitajsko. To kar delajo slovenska podjetja za zahodne trge, se edela pod kontrolo tujih kontrolorjev, kot je to nekoč bilo primer v Muri, to ni slovenska proizvodnja in to delo ja slabo plačano. Dobro plačani so lastni izdelki teh pa ni nikjer, še bagrov nimamo, ko bodo sedaj te najemali v tujini, da bodo odpravljali ruševine po poplavah.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      29.09.2023 ob 10:37 gost

      Jebemo mater , da ni človeka , ki bi naredil nekaj dobrega , pametnega .....sami OLOŠ !

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      29.09.2023 ob 10:59 gost

      Mama pravi , da smo v Venezueli ! Je to res ?

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      29.09.2023 ob 12:51 Pika gost

      Spoštovani državljani Slovenije.Vse to kar pišete vse to delno drži in veste zakaj,ker sami sebi plujemo v skledo saj kot državljani smo volili za naše predhodnike in za vodilne,ki nas vodijo tako,da je bolje biti tiho saj molk je zlato lp

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      29.09.2023 ob 14:09 Prlek gost

      Olga pa se sami slika, turizem pa je ukinila, smo najslabši v Sloveniji, zdaj pa ga bo Šoster tera,ki se z vivljenju ni nič nareda. Bruhass lotmerkAla vera Ormožu in Prekmurju

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      29.09.2023 ob 21:21 ko je tu red gost

      Zakaj dajemo milijone enemu "letrčaru in podobnim" a da bodo zato naši otroki dobili manj otroških dodatkov zaradi poplav....ko je tu red?!?

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.09.2023 ob 21:35 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Smrdljivec,za svojo deco se brigaj sam,kot se jaz za svojo,cigojnar socialni.

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      30.09.2023 ob 10:37 gost

      Ka pa mlijn na otoki ljubezni ? on je nej v tej številkaj !!!!!!????????????????

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      30.09.2023 ob 14:04 Gost gost

      Radgonske,gorice naj vrnejo ukradeno in jim,ne ostane,niti za barako.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.