https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Tri prometne nesreče, vlom v hišo in več nedovoljenih prehodov meje

29.09.2023 ob 6:45  

V zadnjih 24 urah so pomurski policisti med drugim obravnavali tri prometne nesreče, tri kazniva dejanja, dve kršitvi javnega reda in miru, poškodbo vozila na parkirišču, povoženje divjadi in osem tujcev pri nedovoljenem prehodu notranje meje EU.

V vseh prometnih nesrečah je nastala zgolj materialna škoda, vendar je povzročitelj nesreče v Rakičanu zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji in pod vplivom alkohola utrpel še druge posledice - prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, začasno odvzeto vozniško dovoljenje in odrejeno pridržanje. Da, voziti je potrebno na zadostni varnosti razdalji. In ne, alkohol ne sodi za volan.

Na področju kriminalitete so obravnavali tatvino goriva v Dolnjem Lakošu in vloma v hišo v Vaneči in Beltincih. S preventivnim ravnanjem in zavarovanjem svoje lastnine lahko že sami precej zmanjšate priložnosti za tovrstna kazniva dejanja. Nekaj koristnih nasvetov in priporočil najdete tudi na spletni strani policije. 

Javni red in mir je bil obakrat kršen v zasebnem prostoru. Kršitelja sta se ob intervenciji policistov pomirila in s kršitvijo prenehala.

V Vanči vasi in Lokavcih sta dve osebi kršili izrečen ukrep prepovedi približevanja, zato so policisti zoper njiju ustrezno ukrepali in tako zaščitili žrtvi nasilja v družini.

Ob polnoči so policisti na relaciji Pince - Lendava izsledili in prijeli osem tujcev, ki so na nezakonit način prečkali notranjo mejo EU, od tega tri državljane Indije, tri Šrilanke in dva Pakistana. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito, zato bodo po končanem postopku odpeljani v azilni dom.

Foto: arhiv Pomurec, Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.09.2023 ob 19:54 Vlak ne vozi gost

      https://www.oe24.at/oesterreich/chronik/oberoesterreich/gueterzug-in-oberoesterreich-teilweise-entgleist/570555384

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.