https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Na najpomembnejšem prehrambnem sejmu v Nemčiji tudi pomursko podjetje

08.10.2023 ob 6:05  

V nemškem Kölnu se je v soboto, 7. oktobra, začel sejem prehrambne industrije Anuga, na katerem bo svoje izdelke predstavljalo tudi sedem slovenskih podjetij. Javna agencija Spirit Slovenija namreč tudi letos organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na tem sejmu, ki po njenih navedbah velja za najpomembnejšega s tega področja v Evropi.

Na sejmu, ki poteka vsako drugo leto, proizvajalci oziroma pridelovalci predstavljajo bio prehrambne izdelke, sveže in ohlajene prehrambne izdelke, meso, zamrznjeno hrano, mlečne izdelke, pekarske izdelke, kruh in pecivo, vroče napitke, pijače, zdravo prehrano ter ketering.

Leta 2021 se je na sejmu predstavilo več kot 4600 razstavljavcev iz 98 držav, obiskalo pa ga je več kot 70.000 obiskovalcev iz 169 držav, so sporočili iz Javne agencije RS za spodbujanje investicij, podjetništva in internacionalizacije Spirit Slovenija.

Rdeča nit letošnjega sejma, ki bo potekal do srede, bo trajnostna rast. Svetovna živilska industrija trenutno doživlja dinamične spremembe, saj se sooča s številnimi izzivi; med drugim z napovedano rastjo števila prebivalcev in z naraščajočim povpraševanjem po živilih, so izpostavili organizatorji.

Na sejmu se bo predstavilo sedem slovenskih podjetij

Na razstavnem prostoru skupne velikosti 146 kvadratnih metrov, ki ga na sejmu zagotavlja agencija, bo svoje storitve in izdelke na njeno povabilo predstavljalo sedem slovenskih podjetij. To so Delamaris, Gea, La Popsi, Pekarna Pečjak, Radenska, Tina in Vina Jarkovič.

Nekatera od omenjenih podjetij so se ga pod okriljem agencije udeležile že večkrat. "Med prednostmi skupinskega nastopa poudarjajo predvsem nižje stroške nastopa, boljšo izpostavljenost razstavnega prostora in s tem večjo opaznost med obiskovalci ter sodelovanje med slovenskimi razstavljavci," so izpostavili v agenciji, piše STA.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.10.2023 ob 9:12 Karel K. gost

      Radenska je v pomurju, vendar je lastnik tujec, Čeh. Če ta podjetnik iz tujine nebi to prevzel, bi od te Radenske več ne bilo niti duha niti sluha, saj vodilni tega podjetja, rdeči direktorji niti iz "murske vode" niso uspeli ustvariti dobička. Zagotovo je vse preveč ustvarjenega denarja šlo v podzemlje, na bačne račune v tujino. Lepo se je kititi z drugim perjem, to je pač folklora slovenske politične elite, ki živi na plečih ustvarjalnih ljudi in se v tem smislu v tujini propagira kot plod njihovega uspešnega vodenja države.

      27 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.10.2023 ob 11:49 gost

        Karči mali Karči vse so krivi rdeči direktorji. Češko, Boško Šrot, Bavčar ....... so RDEČI ? Rdeča ti je rit Karlek !

        7 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.10.2023 ob 12:43 Karel K. gost

        Karči, mali Karči, vse našteti so rdeči direktorji. Češko je član naslednikov titoistične stranke predstavljene pod SD, Šroti so iz časov rdečkarjev, Bavčar kot nekdanji miličnik in na listi UDbe kot njen sodelavec je del te rdeče falange. Tebi so še možgani rdeči ne samo rit, ti še odvajaš celo rdeče blato in vodo, tako si zatreskan v te tvoje pijavke slovenskega naroda, titoiste.

        10 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.10.2023 ob 9:55 gost

      Hvala bogu, da so Radensko prodali Čehom. Če je nebi, bi Radenska propadla, saj so jo vodilni UDBOVCI pokradli do nezavesti. Novi lastnik je takoj znižal nepotrebne stroške in odrezal pijavice, katere so se napajale. Vse kar je državno, je potrebno prodati, saj samo tako odrežemo Udbovske lopove!!!

      15 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.10.2023 ob 13:46 V. gost

      Ključno vprašanje , ki ga levičarji dajete na stranski tir ilegalne migracije , ki jih omenjate bežno . Vlada RS - verjetno ste edini v Sloveniji , ki veste kako se da lekcijo lačnim , ubogim , skromnim , miroljubnim znanstvenikov , visoko izobraženim zdravnikom , jederskim fizikom ....... ki kot tujerodna invazivna vrsta divjajo po Sloveniji in Evropi in kamenjajo , veliko kradejo , malo ali več posiljujejo in predvsem kradejo življenski prostor nam Evropejcem. Ti visoko izobraženi ilegalni migranti namreč po večini prihajajo iz držav , kjer vladajo še zmeraj srednjeveške fevdalne družbene razmere , le da so opremljeni s najnovejšimi oblačili in mobilnimi telefoni . Sami " kulturni bogatitelji" . Bo pa še veliko huje , če bo Slovenija postala " ŽEP " . PV je rekel , da najbolj učinkovit način upravljanja migracij je njihova legalizacija !?! Pripravimo se na cca 50 tisoč ali več prelenih zajedalcev našega javnega denarja . Ti lačni , ubogi , skromni imajo povprečno IQ okoli 60 . Pokradli vas bodo , slekli do golega , vam vzeli domove... ampak vi veselo brezhibno plešete in se veselite bede v katero vas bo diktatorska vlada pahnila . Vam dragi volivci , želim vam dober dan , da podpirate najbolj neučinkovito vlado v vsej zgodovini Slovenije .

      18 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.10.2023 ob 14:02 gost

      Gost g.Karel ali mi lahko poveste,kako je Radenska stala v Jugoslaviji in kakšni so bili Radenci v tistem času?? Kdaj pa se je Radenska prodala ali ni bila že Slovenija?

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.10.2023 ob 15:02 gost

        Mali Karlek tega ne ve ! On samo goni rdeči direktorji. Verjetno sploh še rojen ni bil takrat ali je živel v inuzemstvu, ali pa je zagrenjen janšist.

        8 4 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.10.2023 ob 15:07 Karel K. gost

      Ja človek, 14.02, ne spominjaj mi ti stanje v Titovi Jugoslaviji kar se tiče Radenske in vseh firm v lasti partije pod vodstvom rdečih direktorjev. Mislim, da ne veš tega ali ne razumeš tega, zakaj niso rdeči direktorji po padcu Titove jugoslavije znali več voditi podjetij. Zato, ker so v Titovi Jugoslaviji podjetja poslovala na temelju denarja tiskanega na Topčiderju, ni bilo potrebno skrbeti za to, da se posluje pozitivno z dobičkom ampak so podjetja bila le za to namenjena, da so državljani pod nadzorom v teh takoimenovanih delovnih organizacijah. Takoj po vojni pa so podjetja še lahko poslovala pod vodstvom partijskih rdečih direktorjev, ker so pokradli lastnino in tudi denar od bivših lastnikov in so še bili zaposleni ljudje izpred leta 1945, kateri so še znali ustvarjati. Ko je ta zaloga skopnela je nastala finančna in socialna kriza in Tito je moral meje odpreti in so ljudje bežali s trebuhom za kruhom v po do tedaj njegovi definiciji gnili kapitalizem. Bil je toliko prevarant in iznajdljivi, da je na ta način zavaroval svojo vladavino, saj če nebi odprl meja, bi ga državljani linčali ali pa bi prišli Rusi-Stalinisti in bi tudi bilo konec njegove vladavije. Stalin bi ga tudi linčal, kar se je zavedal.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.