https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kam se lahko odpravite ta konec tedna

12.10.2023 ob 18:35  

Tudi ta vikend v oktobru se bodo po Pomurju zvrstili različni dogodki. Za vas smo zbrali nekaj predlogov, kam se lahko odpravite.

Petek, 13. oktober

26. Občinski praznik Občine Puconci 

V Gasilskem domu Beznovci bo potekal občinski praznik Občine Puconci. Slovesnost se bo začela ob 16:30 z otvoritvijo ulične razsvetljave ter novega nogometnega igrišča KMN Beznovci. Sledila pa bo pogostitev in zabava s skupino Blue Planet.

Tradicionalno ličkanje koruze

V Dobrovniku pri Hiši Györgya Dobronokija bo ob 9:30 potekalo tradicionalno ličkanje koruze. Ob tem vas bo zabavala otroška ljudska glasbena skupina Kolompos. 

Izmenjevalnica - Ruhacsere

Na Dvojezični osnovni šoli I Lendava bo z začetkom ob 13. uri potekala Izmenjevalnica - Ruhacsere. Dogodek organizira Izmenjevalnica - Ruhacseren v sodelovanju z DOŠ I LENDAVA, Vrtcem Lendava, KKC Lendava in HELEN DORON ENGLISH LENDAVA. Tako vas vabijo, da prinesete kose, ki jih več ne uporabljate ali potrebujete, vendar so še lepi in dobro ohranjeni ter jih bo lahko še naprej uporabljal kdo drug. Vsi kosi morajo biti čisti in celi, saj take pričakujete tudi vi. Ob prihodu kose izročite organizatorjem, ki jih razporedijo po kategorijah, vi pa lahko izberete med že razstavljenimi stvarmi.  Vsakdo lahko prinese največ eno vrečko. 

»Zakladi Zale«

V Dobrovniku pri Hiši Györgya Dobronokija bo ob 18. uri potekalo predavanje z naslovom »Zakladi Zale« gospoda Gyule Kovácsa, ustanovitelja gibanja Vilinskega vrta. Predavanje bo popestril koncert ljudske glasbene zasedbe Zala zenekar. 

Srečanje pihalnih orkestrov 

V avli Osnovne šole Gornja Radgona bo potekalo z začetkom ob 19. uri Srečanje pihalnih orkestrov. Na regijskem festivalu bodo nastopili: Godba na pihala Sv. Jurij ob Ščavnici, Pihalni orkester Murska Sobota, Pihalni orkester Apače, Prekmurska godba Bakovci in Pihalni orkester Gornja Radgona. Vstopnine ni. Vljudno vabljeni.

 

Sobota, 14. oktober

17. OBLETNICA MAXIMUSA in SPARA

Maximus Murska Sobota in Spar vas vabita, da z njima proslavite 17. obletnico. Svoje najljubše blagovne znamke lahko čez dan in vse do 22. ure nakupujete z odličnimi popusti. Da pa bo vaše nakupovanje prijetno in zabavno so za vas pripravili otroško predstavo "Gusar Toni" Družinskega gledališča Kolenc, ob 11. uri, v kinodvorani 1, v prvem nadstropju; zabavo ob kolesu sreče z 200 praktičnimi darili trgovin v avli centra, pred prodajalno Modiana; rojstnodnevno torto ter pogostitev od 18. ure naprej.

POHOD ob Svetovnem dnevu hospic in paliativne oskrbe

Slovensko društvo hospic; območni odbor Murska Sobota vas vabi na POHOD ob Svetovnem dnevu hospic in paliativne oskrbe. Svetovni dan hospic in paliativne oskrbe, ki letos poteka pod sloganom »Sočutna skupnost: Skupaj za paliativno oskrbo«, bodo na območnem odboru Murska Sobota letos obeležili s pohodom okrog Soboškega jezera z začetkom ob 9. uri zjutraj pri paviljonu EXPANO, zraven Soboškega jezera.

Odprtje športnega parka Laštat

Krajevna skupnost Hotiza vas vabi z začetkom ob 15. uri na odprtje prenovljenega športnega parka - igrišča Laštat. Pomerili se bodo na nogometnih tekmah in se družili ob jedači in pijači. 

»Dan hrvaške kulture v Lendavi« 

V Hrvaškem kulturnem centru Zrinski v Lendavi bo z začetkom ob 16. uri potekal kulturni dogodek »Dan hrvaške kulture v Lendavi." Namen dogodka je, da se širši javnosti prikažeta kulturno izročilo in kulturni utrip, ki ga v sklopu svojih aktivnosti goji HKD Pomurje. V luči tega želijo predstaviti bogato in dinamično delovanje na področju kulture, ki jim omogoča ohranitev hrvaške kulture - besede, izročila in običajev. Nastopili bodo: Mirko Švenda Žiga; Klapa Tamarin in Folklorni ansambel HKD Pomurje. Vstopnine ni. 

 

OTROŠKA JESENSKA AVANTURA

Etnološka holistična vas Apače in Samo Sem vas vabijo od 14. ure naprej na OTROŠKO JESENSKO AVANTURO. Dogodek je namenjen osnovnošolcem in njihovim staršem. Iskanja zaklada se lahko udeležijo tudi 5, 6 let stari predšolski otroci. Za otroke so pripravili prav posebno pustolovščino iskanja zaklada. Nekje na njihovem posestvu bodo namreč skrili čisto pravi zaklad s kristali, ki ga bodo otroci s pomočjo mape in namigov, ki jih bodo pripeljali do končnega cilja, morali nekje na posestvu poiskati. Za uspešno iskanje in nagrado vsak otrok prejme svoj kristal za domov. Seveda bodo zraven pustolovščine iskanja zaklada dogajanje popestrili tudi s kostanjevim piknikom, pri katerem bodo otroci pred odhodom na pustolovščino iskanja zaklada tudi aktivno sodelovali pri pripravi in kurjenju ognja ter rezanju kostanjev za kasnejšo peko. Pa tudi za glasbo so poskrbeli in pripravili kratko glasbeno potovanje ob ognju z indijanskimi piščalmi in bobnu. Obvezna je predhodna prijava kot tudi plačilo simboličnega prispevka 10 evrov, ki bodo porabljeni za nakup kristalov. Več informacij in prijave na telefonsko številko pokličite: 040 805 480 (Samo).  

RECIKLARNICA

Mladinski center Gornja Radgona vas vabi ob 16. uri na delavnico Reciklarnica, ki jo bo izvedel Zavod Rastišče. Na Reciklarnici ekološke izzive rešujejo na kreativen način. Tokrat se bodo osredotočili na potrošnjo plastičnih sveč, predvsem pred dnevom spomina na mrtve. Da bi pripomogli k zmanjševanju poseganja po le teh, bodo skupaj ustvarjali okolju prijazne iz recikliranih materialov. Takšne čisto svoje, večne. Za ves material bo poskrbljeno. Delavnica je primerna tako za otroke, kot za odrasle. Vljudno vabljeni.

Dan odprtih vrat PGD Vučja vas

Prostovoljno gasilsko društvo Vučja vas, vas vabi na dan odrtih vrat. 

Jesenska Luštna tržnica

Luštna domačija vabi na soboto jesensko Luštno tržnico v Renkovce med 9. in 15. uro, na kateri bodo za obiskovalce pripravili še vrsto zanimivih stvari. Na stojnicah se bodo predstavili ponudniki: kmetija Divjak z izdelki iz aronije, kmetija Gyurica s sivkinimi izdelki, rokodelci iz Pomelaja, vinar Zvonko Škrget, medičarstvo Darko Car, modni nakit Tenn, Kiss Of Immortality s svojimi gini. Iz Cimeštrove peči bo možno naročiti kakšno pico, za sladke brbončice bo poskrbel Mojster Vafelj, ob kavici pa bo možno prebrati tudi kakšno knjigo iz Bibliobusa soboške knjižnice.

Nedelja, 15.oktober

Osrednja prireditev ZKTD občine Puconci Z biciklinom z Ravenskega na Goričko

Vljudno vabljeni v Gasilsko-vaški dom Moščanci ob 12. uri, kjer bo v okviru 26. Občinskega praznika Občine Puconci opotekala Osrednja prireditev ZKTD občine Puconci Z biciklinom z Ravenskega na Goričko. 

1. BOLJŠI SEJEM - Odpovedano

ŠKTD Kroške tikvi vas vabi v Gasilski dom KROG z začetkom ob 9. uri na 1. BOLJŠI SEJEM. Prodaja, kupuje in podarja lahko vsak vaščan. Vljudno vabljeni.

Polanski večer v deželi štorkelj

Vabljeni na Polanski večer v Deželi štorkelj, ki se bo odvil ob 16. uri, v parku Dežela štorkelj v Veliki Polani. 

17. tradicionalni tek miru in srečanje na Mostu miru, harmonije in prijateljstva Gerlinci (SVN) – Pölten (AUT)  

Na Mostu miru, harmonije in prijateljstva v Gerlincih se bo z začetkom ob 15. uri odvil že 17. tradicionalni tek miru in srečanje (SVN) – Pölten (AUT). S tekači mednarodnega mirovniškega gibanja Šri Činmoja se bodo ob 14. uri od glavnega trga na Cankovi odpravili v Gerlince. Udeleženci se lahko pridružijo in skupaj pretečejo/prehodijo 5 km do Mosta miru, harmonije in prijateljstva v Gerlincih, kjer si bodo izmenjali plamenico miru s prijatelji sosednje avstrijske občine.
Program srečanja ob 15. uri v Gerlincih - Pölten:
- začetek slovesnosti in minuta tišine za mir in svetovno harmonijo - pozdravni nagovor predstavnika Lions kluba Murska Sobota;
- osrednji nagovor: Kako vsakodnevno vzpostavljati harmonijo in mir v politiki in delu – Drago Vogrinčič;
- nagovor predstavnika Občine Klöch;
- pozdrav predstavnika Teka harmonije miru;
- slavnostni podpis Konvencije teka in srečanja za mir, solidarnost in sožitje na svetu;
- izmenjava plamenic miru in druženje in osvežitev.
Zbrani donatorski in humanitarni prispevki bodo namenjeni za pomoč otrokom družin prizadetim v letošnjih poplavah v Prekmurju. 

Ponedeljek, 16. oktober

Trezino senje v Murski Soboti

V mestnem središču Murske Sobote bo spet po dolgem času pestro, saj bo potekalo tradicionalno Trezino senje. Glede na to, da letos 15. oktober, ko se Trejzino senje običajno odvija, pade na nedeljo je organizator sejma zaradi nedelje pripravil tradicionalni sejem v ponedeljek. Tokratni tradicionalni sejem bo trajal skozi celoten dan, vse od 8. pa do 18. ure. Sejemska ponudba obiskovalcev vas ne bo razočarala, saj so poskrbeli za raznovrstno ponudbo, pričakujejo kar od 250 do 300 ponudnikov, od tega okrog 70 rokodelcev. Na sejmu se bodo tako predstavili različni ponudniki domače in umetnostne obrti, ki bodo ponujali suho robo, medičarske izdelke, lončarske izdelke, ročne izdelke, kot je na primer nakit iz različnih materialov, okraske, unikatne tekstilne izdelke za odrasle in otroke, izdelke iz recikliranega materiala, galanterijsko blago iz različnih materialov, pletene in kvačkane izdelke. Stojnice pa bodo ponujale tudi bižuterijo, igrače, neživilske izdelke, kot so sadike dreves, jagodičevje, nagrobni aranžmaji in mazila. Predstavila se bodo tudi različna društva s svojimi izdelki ter risarski umetniki. Kot že tradicionalno pa bo obiskovalcem na voljo tudi bogata gostinska ponudba. Zadišalo bo po klobasah, langaših in enolončnicah, za vse sladokusce pa bodo na voljo vaflji in puhaste palačinke. Seveda ne bo manjkala niti ponudba pijače, med drugim je to tudi dan, ko se začenja sezona kuhanega vina. Senje bodo popestrili člani Prekmurske godbe Bakovci, Ansambel Gašperja Mirnika ter Larisa Sreš & Skupina Avantura. 

Slovesnost ob spominskem dnevu Mestne občine Murska Sobota 

Vljudno vabljeni na slovesnost ob spominskem dnevu Mestne občine Murska Sobota, ki bo potekala v Gledališču Park Murska Sobota z začetkom ob 19. uri. 

FOTO: Arhiv Pomurec.com.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.10.2023 ob 18:36 gost

      Đofi znan prijde na senje

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.10.2023 ob 21:58 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.10.2023 ob 21:58 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.10.2023 ob 17:20 gost

      Trejzino senje je veseli dan za vso javno upravo. Zato Prekmurci obiska v kaki javni pisarni odpovejte. Kajti vrata bodo zaklenjena do srede. Ko se ti debili streznijo.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.10.2023 ob 17:22 gost

      To imaš prav vse te prireditve v soboto so dela prost dan za vso javno upravo..

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.