https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

VIDEO: Izobraževalna oddaja Vpliv kolesarjenja na zdravje ljudi

07.12.2022 ob 18:43  

Izobraževalna oddaja je nastala v okviru projekta RIDE Goričko z namenom promoviranja pozitivnih učinkov kolesarjenja na zdravje in spodbujanja splošne javnosti k uporabi kolesa.

V okviru projekta RIDE Goričko bo v obdobju med septembrom 2021 in septembrom 2023 skupno posnetih pet izobraževalnih oddaj o povezanosti kolesarjenja in zdravja. V prvi fazi projekta, ki se je zaključila septembra letos sta bili posneti dve oddaji, v nadaljevanju projekta pa bodo posnete še tri.

Tematika prva oddaje je »Prednosti kolesarjenja na zdravje ljudi«. Kolesarjenje med drugim dokazano krepi zdravje in povečuje kakovost življenja, kar potrjujejo tudi znanstvene raziskave. Na Slovenski kolesarski mreži poudarjajo da so osebe, ki redno kolesarijo, v primerjavi z vozniki osebnih avtomobilov za 41 odstotkov manj izpostavljeni tveganjem za nastanek srčnih bolezni, sladkorne bolezni tipa 2 in posledično za prezgodnjo smrt.

Več o tem pa v oddaji:

O projektu

Goričko s svojo neokrnjeno naravo, številnimi razgibanimi potmi, ki ponujajo pobeg od vsakdanjega vrveža, predstavlja pravi raj za kolesarje. Ker pa kolesarji kot turisti ne iščejo samo privlačnih kolesarskih poti, ampak tudi spremljajočo namensko infrastrukturo, dopolnilne storitve in kolesarjem prilagojene produkte, so partnerji v projektu z namenom razvoja kolesarskega turizma na območju Goričkega pripravili projekt RIDE Goričko oziroma Razvoj kolesarstva na Goričkem.

V projektu sodelujejo naslednji partnerji: Društvo za trajnostni razvoj podeželja Žitek, Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, Špica MTB, RIDE Goričko, Bluecam Studio ter Projektna razvojna agencija in komunikacija d.o.o..

V okviru projekta bosta izdelani dve analizi, in sicer analiza obstoječe kolesarske turistične ponudbe na območju LAS Goričko in analiza navad kolesarskih obiskovalcev na območju LAS Goričko. Pripravljena bosta dva kolesarska turistična produkta, izobraževalne oddaje o vplivu kolesarjenja na zdravje ter delavnica za mlade. Za namene promoviranja Goričkega kot kolesarske destinacije bodo posneti predstavitveni filmi kolesarskih tras na Goričkem. Z namenom povečanja storitev namenjenih kolesarjem bo kupljena nova kolesarska oprema, in sicer 14 električnih koles ter orodje za popravilo in servis koles, ki bo delovalo v okviru mobilne enote. Vzpostavljen bo spletni portal specializiran za ponudbo za kolesarjenje in podporne produkte, ki bo vseboval tudi rezervacijski sistem za servis koles. Izdelana bo celostna grafična podoba projekta z namenom širjenja prepoznavnosti in podobe turističnega kolesarjenja na območju LAS Goričko, razvita pa bo tudi aplikacija, ki bo kolesarje vodila po kolesarskih poteh na Goričkem.


Operacija RIDE Goričko je sofinancirana s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.