https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Digitalne kompetence in računalniško mišljenje

15.10.2023 ob 10:05  

Osnovna šola Križevci sodeluje z Zavodom 404 v projektu Digitalne kompetence in računalniško mišljenje. Vanj je vključenih 10 učencev iz 6. a in 6. b razreda.

 

Na prvem srečanju so se posvetili nalogam iz računalništva in informatike za šolarje 2. triade in to so bile hkrati priprave na tekmovanje Bober 2023. Na drugem srečanju so v dveh urah reševali naloge, ki so priprava na tekmovanje Bober, obenem pa so začeli enostavno programiranje na portalu Pišek. Naloge vsebujejo učenje računalniškega mišljenja. Rešujejo se s programskim jezikom, ki podpira uporabo programiranja z delčki.

Tretje srečanje je bilo organizirano tako, da so učenci dve uri samostojno reševali naloge na portalu Pišek. Ko so naleteli na težave, so si med seboj pomagali. Če pa je prišlo do nerešljive težave, so se obrnili po pomoč k mentorjema.  

Četrto srečanje je bilo organizirano s strani Zavoda 404 v hibridni obliki. Srečanje je potekalo preko Google Meet povezave z uporabo spletne učilnice TinkerCad. Učenci so spoznali  različne korake programiranja pri različnih vezavah.

Hibridno delo Zavoda 404 preko Google Meet povezave se je izvajalo tudi na petem srečanju. Delo je vsebovalo varnost na spletu, uporabo varnih gesel, spletni bonton, umetno inteligenco.

Vso znanje bodo uporabili tudi na tekmovanju Bober in poskusnem tekmovanju Pišek v mesecu novembru 2023. Upajo, da bodo uspešni z znanjem, ki so ga usvojili preko projekta. Ob zaključku bodo uspešnost tudi skupaj analizirali.

Učenci so bili navdušeni nad prvimi koraki računalniškega programiranja, presenečeni nad predstavitvijo varnosti na spletu, sestavljanja in preverjanja gesel ter medsebojno pomočjo. Izredno jih je pritegnil kviz o varnosti na spletu.

Mentorja projekta na OŠ Križevci Matevž Jakelj in Nada Vajs Vidnar sta bogatejša za novo metodo poučevanja računalniških vsebin. Projekt je sofinanciran s strani Ministrstva za digitalno preobrazbo za usposabljanje otrok in mladih za krepitev digitalnih kompetenc ter spodbujanje in promocijo naravoslovnih in tehniških poklicev. Projekt poteka v jesenskih mesecih 2023 in bo zaključen konec novembra 2023.

* Foto: OŠ Križevci

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.10.2023 ob 19:03 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐫𝐞𝐞𝐫𝐬𝟏𝟐.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.