https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Prestižni naziv tovarna leta 2023 je prejelo pomursko podjetje Roto-Pavlinjek

18.10.2023 ob 18:00  

Naziv tovarne leta 2023 za najboljše proizvodno podjetje je prejelo podjetje Roto-Pavlinjek iz Černelavcev, kjer za različne industrije razvijajo izdelke iz polimerov za nadaljnjo vgradnjo ter izdelke pod lastno blagovno znamko. V finalnem izboru je premagalo podjetji Roletarstvo Medle in Trimo.

Prestižni naziv Tovarna leta 2023 časnika Finance je prejelo podjetje ROTO – Pavlinjek, ki se je tako pridružilo družbam Krka, Ljubljanske mlekarne, BSH Hišni aparati Nazarje, ETI Elektroelement, Novartis z enoto Biološke učinkovine Mengeš – Tovarnam leta v obdobju zadnjih petih let.Med finaliste za naziv Tovarna leta sta se uvrstili še podjetji Roletarstvo Medle in Trimo, zmagovalca pa je izbrala strokovna komisija.

Podjetje ROTO – Pavlinjek v Černelavcih za različne industrije razvija in po meri kupcev izdeluje izdelke iz polimerov za nadaljnjo vgradnjo (OEM), pa tudi izdelke, ki jih tržijo pod lastno blagovno znamko Roto. Že pred nekaj leti so se odločili za strategijo, ki jih usmerja v digitalizacijo, robotizacijo in k prehodu na obnovljive vire energije.

Komisija, ki je ocenjevala finaliste za Tovarno leta 2023, je v podjetju ROTO – Pavlinjek prepoznala konkretne in merljive rezultate, ki so posledica dosledne implementacije strategije podjetja. Za doseganje zastavljenih ciljev so bile potrebne tudi večje investicije ter nenehno izobraževanje kadrov.

Investicije v nove tehnologije

Podjetje ROTO – Pavlinjek je v svoje procese integriralo nove tehnologije, ki temeljijo na strateških usmeritvah. Aktivno se posvečajo tudi razvoju novih surovin in reciklaži, vključno z raziskavami izdelave iz bioosnovanega in biorazgradljivega materiala ter troslojnega materiala, pri čemer stremijo k zmanjšanju uporabe petrokemičnih materialov. Ima lastne razvojne ekipe, ki razvijajo nove tehnologije, usmerjene v zmanjšanje porabe energije, večjo produktivnost ter še boljšo kakovost izdelkov, ki imajo dolgo življenjsko dobo in jih je moč reciklirati.

Nova tehnologija robotiziranega rotacijskega litja ključno prispeva k občutnemu zmanjšanju porabe energije in večji produktivnosti. Posebnost nove tehnologije je, da se orodje ne segreva v peči, ampak ga segrevajo s pomočjo električnih grelcev, ki so nameščeni neposredno na orodju. Po besedah Matjaža Pavlinjeka električno robotizirano rotacijsko litje uporabljajo pri izdelavi izdelkov večjih serij, pa tudi pri zelo zahtevnih, npr. rezervoarjih za gorivo motociklov.

Z namestitvijo sončne elektrarne z nazivno močjo 485 kWp so zmanjšali ogljični odtis za več kot 120 ton ogljikovega dioksida ter dosegli 25-odstotno samozadostnost, kar pomembno prispeva k neodvisnosti in stabilnosti oskrbe z električno energijo.

Digitalizacija in avtomatizacija ter skrb za zaposlene

Digitalizacija je podjetju zagotovila večjo produktivnost, saj so s spajanjem dveh informacijskih sistemov dosegli avtomatsko načrtovanje proizvodnje, spremljanje in analizo podatkov v realnem času ter optimalno zasedenost strojev. Popolnoma avtomatiziran nadzor nad vsemi fazami proizvodnje omogoča tudi natančne informacije o dobavi posameznega izdelka.

Nov, popolnoma avtomatiziran plačilni sistem temelji na produktivnosti in kakovosti dela ter zaposlene še dodatno stimulira, saj lahko na koncu meseca prinese tudi do 30 % višjo plačo.

Upravljanje s kadri je ključnega pomena za uspeh podjetja, zato se vodstvo podjetja Roto –Pavlinjek temu še posebej posveča. Za na novo zaposlene so tako razliki poseben program uvajanja z mentorstvom, ki omogoča hitro integracijo zaposlenih v ta kompleksni sistem.

V portfelju več kot 2000 izdelkov

ROTO – Pavlinjek ponuja širok portfelj izdelkov iz polimerov za različne industrije (komponente za električne avtomobile, plovila in avtodome, gasilska vozila, gradbeno in kmetijsko mehanizacijo, komponente za logistiko, karting bariere, marine program, komponente za hranilnike električne energije ter separatorje olja in zraka). Za znane kupce izdelujejo tudi zelo kompleksne izdelke, kot so rezervoarji za gorivo za motocikle za blagovni znamki KTM in Honda. V podjetju izdelujejo tudi produkte za končne uporabnike, kjer so paradni konji čolni Roto 450s in katamarani.

“Pri nas verjamemo, da se peta industrijska revolucija ne bo odvila počasi, ampak bo zahtevala hitro delovanje in odzivanje ter precejšnje investicije v nove tehnologije. Trajnostna naravnanost in skrb za varovanje okolja bosta v prihodnosti še bolj spremenili način dela in poslovanja, kot ga poznamo danes. Zato želimo v podjetju Roto – Pavlinjek zagotoviti trajnostno prihodnost tako, da povečujemo učinkovitost proizvodnje ter hkrati zmanjšujemo uporabo resursov in energentov. To smo dosegli z uporabo novih tehnologij, ki smo jih povezali z avtonomnimi algoritmi in umetno inteligenco.

Prav tako sta doseganje ničelnega ogljičnega odtisa in uporaba naravnih materialov proiriteti našega podjetja. Zato dajemo pri novih razvojnih projektih glavni poudarek novim generacijam materiala, njihovemu testiranju in certificiranju pred prenosom v serijsko proizvodnjo.” je po razglasitvi rezultatov povedal Matjaž Pavlinjek, direktor podjetja Roto – Pavlinjek.

Na slovesnem dogodku v Mengšu je družba prejela tudi priznanje za trajnostno naravnano tovarno. Nagrada pomeni, da podjetje poudarja zeleni prehod in trajnostni razvoj, ki sta nujna za ohranjanje konkurenčnosti slovenske industrije v skladu s cilji podnebne nevtralnosti in krožnega gospodarstva.

Foto: Boštjan Moškric in arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.10.2023 ob 18:38 ….. gost

      Karel K. še nič ne pljuva?😩

      7 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.10.2023 ob 19:28 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.10.2023 ob 19:28 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.10.2023 ob 18:39 Vvvv gost

      Kaaaarčeeee ge se😂😂😂😂valda na tabletaj ka je Roto palik doubo😂😂😂

      6 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.10.2023 ob 18:44 gost

      Karel nemre k sebi😂😂😂

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.10.2023 ob 20:24 Karel K. gost

      Vsa podjetja in njihovi super menedžeri, kateri so bili v preteklosti tako umento čislani, so propadla, nekateri so celo bili v zaporu ali so še v zaporu. O tovrstnih nagradah sem pred kratkim napisal mnogo, zato tega ne potrebujem ponavljati. Gospodarske agrade in še katere v Sloveniji prejemajo večinoma privilegirani in tisti kateri živijo na državnih subvencijah. To že ptice pojejo, zato Slovenija razvojno tehnološko in še kako vsak dan bolj zaostaja. Zato je vedno več revežev,. ker ti podjetniki, umetniki in še kdo morajo denar razporediti sebi potem poskrbeti za svoje politične podpornike, zaposlenim delavcem kateri pa ustvarjajo pa ostane le kašen minimalec.

      17 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.10.2023 ob 20:54 Gajdar gost

      Čestitam! Lepo je, da podjetje deluje na več segmentih, saj so tako manj ranljivi na pretrese na trgih. Nič ni narobe da država subvencionira zagonska podjetja. Tako je zraslo tudi svetovno znano slovensko podjetje Pipistrel. Začetni subvencijski vložek v taka uspešna podjetja se državi lahko več kot stokrat povrne preko davščin. To je že stara praksa v razvitih državah. Dozdeva se mi, da komentator Karel K. ne more v svojih komentarjih iz socialistično-komunistične miselnosti in ne razume kaj pomeni razvoj izdelka za podjetje. Danes, ko je huda konkurenca gre za ta segment v podjetju tudi do 80% kapitala, ki je bil ustvarjen. Veliko je primerov, ko so za najetje kreditov za razvoj svojega podjetja podjetniki zastavili celotno svoje družinsko premoženje in so primeri, da so na neusmiljenem trgu izgubili čisto vse. Ultra levičarji in jugonostagiki mislite, da si zaslužek dajo v žimnice in grejo za mesec dni na Maldive lenarit. Ravno obratno, mnogi uspešni podjetniki so dostopni 24 ur na dan, dopust pa traja največ 5 dni ali pa še manj. Sam sem delal v upravi podjetja in vem kaj je podjetje. Dragi Karel K. za tebe sem prepričan, da si bil ali si še nižji državni uradnik, ki pač gospodarski tem ne razume, oziroma jih ne moreš razumeti.

      8 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.10.2023 ob 21:01 Čebinar😂😂😂 gost

        Bravo Gajdar. Odličen komentar. Zafrustriranega Karla berem samo zato, da se lahko nasmejem osebku, ki zase misli, da je kupil vso pamet tega sveta in se ponavlja kot stara lajna. Po drugi strani pa res ne bi bil rad v njegovi koži, saj očitno zelo trpi.

        9 9 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.10.2023 ob 22:16 Xy gost

        Bravo za dalec najbolj pameten in realen komentar. Ampak Karci tupave ga itak nede razmo.

        5 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.10.2023 ob 3:45 Karel K. gost

        Gajdar, s podjetništvom sem povezan celo žibljenje in to vseskozi z privatno usmerjenim, nikoli nisem bil zaposlen v državnem podjetju. Povezan sem z podjetništvom v zahodni Evropi pred letom 1990, ko ste vi gradili socialistična podjetja in ste rekli, da je tisto na zahodu gnilo kapitalistično podjetništvo in po tem do današnjih dnio, zato poznam, kako delujejo podjetniki v Nemčiji, Avstriji, Franciji, pa tudi v vzhodnem stalinističnem bloku. Zato ti kateri si delal v upravi tega titoisitčno-socialističnega podjetja ne pripisuj, socialistične miselnosti, ker si sam sebe označil za takšnega in vsebina celega komentarja katerega si napisal pove, da se spoznaš le na tovrstno plansko podjetništvo funkcionirajoče na posojilih, državnih subvencijah, sklratka na temelju Topčiderske kovnice denarja. Tovrstni sistem podjetništva kot ga ti poznaš je podpiral tudi Hitler, ko je imel svoja privilegirana podjetja "Krupp", ki so proizvajala največ neumne izdelke in so mnogokrat zavirala razvoj orožarske industrije. Drugi sposobni kateri niso podpirali nacizma in Hitlerja pša so morda celo končali v koncentracijskem taborišču. Ja od Boskarola se nič več ne sliši, on je svojo politično-podjetniško funkcijo opravil.

        7 5 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      18.10.2023 ob 21:41 gost

      tv slo , pop tv in planet tv nobeden ni kazal oziroma pokazal naše upokojence na shodu . Sram vas naj bo , da delate za to komunajzersko vlado .

      10 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      18.10.2023 ob 21:42 gost

      Tako je V .......21:26

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      19.10.2023 ob 0:52 Plastik Pišta gost

      Kmalu pričnemo s proizvodnjo plastičnih kurcev, sicer so gumijasti boljši ampak bo že.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      19.10.2023 ob 7:33 gost

      pustimo tou plastiko, rajše pijšimo o Gazi: medijska vojna v punon teki.....Zakoj bi Izrael bombardiral bolnico, vej so pa v informacijski prednosti, na obisk njin je pa prihajo Biden. Bolnico je celo ustanovila ameriška baptistična cerkev. Nega nikšne logike!!! Žalostno je, da teroristični Hamas kolje svoje in izraelske otroke in civiliste enako kot nekoč titovci. Izraelska protizračna obramba na 5 m natančno določi od kje so priletele rakete in na ta mesta avtomatsko izstreli protirakete. Hamas namerno rakete strelja iz bolnic, šol,stanovanj. In enako kot teroristični Hamas počne tudi teroristična Rusija, ki za obstreljevanje Ukrajincev iz okupiranih Ukrajinskih mest in okupiranega Krima, raketira civilne cilje po celi Ukrajini in tudi že Romuniji. Tudi titoistična drhal je pobila 20 x več Slovencev, kot okupator!??

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.10.2023 ob 7:53 khhmmm gost

        Zdaj, kak kaže, da so Palestinci sami zraketirali svojo lastno bolnišnico, pa nega več strahovitega zgražanja nad vojnim zločinom, ki so ga, tako se zdi, zagrešili.

        6 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.10.2023 ob 9:02 gost

        Palestinska bolnišnica, ki naj bi bila raketirana, sploh ni poškodovana, ampak jim je lastna raketa padla na parkirišče pred bolnišnico. Kar hitro so se pojavile slike parkirišča, le bolnišnice niso prikazali. Današnje slike pa so že bolj nazorne, saj jih palestinci sami objavljajo.

        5 0 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      19.10.2023 ob 8:01 kilonja gost

      Najboljše podjetje v Sloveniji je pa bilo podjetje od bivše ministrice Hojnikove, ona je sama sebi nakazovala po 300.000 €, bili sta dve zaposleni, njena kolegica in njena mama- torej ona sama, za izdelano spletno stran in za par brošur sta v zadnjih 3 letih pokasirali 900.000 €. Tako to mnogokrat gre pri nas, da so določeni , mnogi, povezani z državnim denarjem, občinskim, dejansko ne delajo nič in se napajajo iz državnih projektov . Tisti ki pa zares ustvarjajo pa jih tepejo z davki, še z davkom na dobiček .

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      19.10.2023 ob 19:24 Markojca gost

      Stric Pišta Bacsi mi je obljubil, da mi bo podaril plastičnega kurca. Komaj čakam, ka si jo bon začala drajste.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.10.2023 ob 19:28 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Markojca,Markojek,udeleži se pederskega marširanja,boš fasal original.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.