https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Lendavski Varis že 45 let med najboljšimi proizvajalci gotovih kopalnic

24.10.2023 ob 6:00  

V lendavskem podjetju Varis so v ponedeljek, 23. oktobra 2023, s slovesnostjo obeležili 45. obletnico delovanja. Slovesnosti sta se udeležila tudi minister za gospodarstvo Matjaž Han in predsednica države Nataša Pirc Musar.

Na slovesnosti ob 45-letnici podjetja Varis, ki ga vodi Sabina Sobočan, menedžerka leta 2022, je uvodoma spregovoril minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han, ki je povedal, da se zaveda potrebe po zagotavljanju predvidljivega poslovnega okolja. Slavnostna govornica je bila predsednica republike Nataša Pirc Musar, ki je v nagovoru izpostavila pomen aktivne prisotnosti slovenskih podjetij na mednarodnem trgu ter usmerjanje v inovacije, visokotehnološki razvoj in zeleni prehod.

Družinsko podjetje Varis se uvršča med najboljše proizvajalce gotovih kopalnic v Evropi. V svoji zgodovini je izdelalo več kot 110 tisoč gotovih kopalnic. Podjetje je največji zaposlovalec v občini, danes zaposluje več kot 240 ljudi, pri čemer delo daje ¬¬tudi prebivalcem sosednjih Madžarske in Hrvaške.

Podjetje izvozi med 80 in 90 odstotkov proizvodnje, njihov največji trg je Nemčija. Direktorica Varisa Sabina Sobočan je posebej ponosna, da so prisotni tudi na slovenskem trgu, saj je njihov največji dolgoročni cilj trajnost. "Slovenci smo in bodimo ponosni, ko kupujemo in vgrajujemo domače produkte. Naša kopalnica je trajnostna, zato apeliram na vse, da delamo s slovenskimi materiali in slovenskimi dobavitelji ter tako na ta način vsi tudi pomagamo okolju," je dejala.

Sobočan je kot glavni poslovni cilj podjetja izpostavila prav trajnost. Podjetje po njenih besedah koristi že uporabljeno vodo, sončno energijo, v svoje kopalnice pa vgrajuje tudi tako imenovani trajnostni zeleni beton.

Minister Han je povedal, da se zaveda naloge vlade, da zagotavlja predvidljivo poslovno okolje. "To ni moja floskula, to je pogoj, ostalo pa lahko država podpira z raznimi razpisi in Varis je bil uspešen na kar nekaj razpisih. In po tem se tudi vidi, kam država namenja denar - v uspešna podjetja, ki nosijo dodano vrednost in zaposlujejo," je dejal.

Predsednica Pirc Musar pa je med drugim omenila analize, ki so pokazale, da lahko podjetja, v katerih upravah so ženske, dosegajo do 56 odstotkov višje dobičke, kar po njenem mnenju ni zanemarljiv podatek.»Hvalevredno je, da imate na vodilnih položajih veliko žensk, kar kaže na vašo predanost enakosti in napredku v družbi,« je v poudarila. Opozorila je tudi na izzive, s katerimi se sooča slovensko gospodarstvo, vključno s pomanjkanjem kvalificirane delovne sile in negotovostjo na mednarodnih trgih. Izrazila je podporo ambicioznejšim pristopom privabljanja večjih investicij v državo in pozvala k stabilnemu ter predvidljivemu poslovnemu okolju.

Pirc Musar je izpostavila tudi pomembnost zaposlovanja mladih v podjetju Varis: »Ne gre pozabiti, kako pomembna so družinska podjetja za številna lokalna okolja, kjer predstavljajo pomembnega zaposlovalca. Še posebej je to pomembno v kontekstu decentralizacije Slovenije in za čimbolj enakomeren ekonomski razvoj slovenskih regij.« Ob tem pa se jim je zahvalila tudi za aktivno sodelovanje pri razvojnih projektih v lokalni skupnosti in njihovo trajnostno usmerjenost. 

Več fotografij v spodnji galeriji …

Foto: Tomaž Galič

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.10.2023 ob 6:17 Lendavčan gost

      Čestitam!

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.10.2023 ob 17:24 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐫𝐞𝐞𝐫𝐬𝟏𝟐.𝐜𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.10.2023 ob 8:48 Karel K. gost

      Je vedno tako bilo, je in bo, da so na proslavah podjetij v državni lasti bili prisotni državni funkcionarji. Poudarek na družinskem podjetju je le maska za katero se skriva resnica o tem, glede na prisotnost najvišjih državnih funkcionarjev, da podjetje živi na temelju državnih finančnih jaslih. Tako je bilo pred letom 1945, ko so bila vzorčna podjetja katera so titoisti razkazovali tujim delegacijam, da so se prikazali kot uspešni titoisitčni voditelji in so prikazovali, da je titoizem kot poliitčni sistem uspešen podjetniški sistem in danes imamo isti sistem in je tudi funkcioniranje države in gospodarstva enako.

      20 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.10.2023 ob 9:00 x gost

      To našo prelepo Slovenijo so zapravili do amena ! Sram me je in zgražam se na njihovo početje !

      14 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.10.2023 ob 9:46 Karel K. gost

      Popravek za gornji komentar kjer mora nameswto 1945 biti 1990. Dopdal pa bi še, da je ponižujoče za državljane Slovenije, ki smo država po definiciji zahodne civilizacije, da so državljani država, da se uspeh državljanov skozi njihovega podjetja pripisuje posamezniku, posamezni družini.

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.10.2023 ob 9:52 HOBLAJJJJ gost

      Pozabili pa so napisati, da brez pridnih delavcev ni uspešnih posameznikov. Oba Sobočana se sploh ne veta normalno pogovarjati, kaj šele voditi podjetje. Bravo delavci VARISA.

      26 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.10.2023 ob 10:10 Zhukov gost

      Ob tem jubileju bi lastniki zaposlene tudi lahko posedli na stole (ne samo glavonje), že zaradi spoštovanja do njih, seveda če bi vedeli kaj to pomeni.

      28 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.10.2023 ob 20:15 bridus gost

        točno tako! uspešno podjetje bi že tako ravnalo! in kot da je to edino uspešno podjetje tako dolgo, taki rompompom, kot da so ostali ničvredni.

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      24.10.2023 ob 13:15 Polana gost

      Bivši komunist tajkun, ki se je dobro nakradel. Gdor je delal v tem dreku, ve kaki so. Gdor je bil sposoben je že itak spizdil od tam. Zlahka se bogati na račun bedakov ki niso nič vredni v proizvodnji.

      19 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      24.10.2023 ob 13:35 gost

      Konec ljubezni med urško in Golobom ?

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      24.10.2023 ob 13:44 ,kva gost

      Najboljsi med proizvajalci gotovih kopalnic, najslabsi v izplacevanju plac

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      24.10.2023 ob 14:08 Dwight J. Gray gost

      My last month paycheck was for 11000 dollars… All i did was simple online work from comfort at home for 3-4 hours/day that I got from this agency I discovered over the internet and they paid me for it 95 bucks every hour…. for more info visit any tab this site Thanks a lot ==>=>)www.work.profitguru7.com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      24.10.2023 ob 14:09 Kenneth G. Conover gost

      My last month paycheck was for 11000 dollars… All i did was simple online work from comfort at home for 3-4 hours/day that I got from this agency I discovered over the internet and they paid me for it 95 bucks every hour…. for more info visit any tab this site Thanks a lot ==>=>)www.work.profitguru7.com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      25.10.2023 ob 11:47 Markojca gost

      Strič Pišta bači - mini cucek kaj praviš, da ženske ne znamo voditi firm??? Sem prav slišala ti plastični kurac smrdeči?????

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      25.10.2023 ob 11:49 Markojca gost

      Jaz jebem tvoje plastične kajake!!!!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.