https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ZABAVA

Skupina Šank Rock strnila misli pred petkovim nastopom na prireditvi Ples - noč čarovnic

Rakičan, 25.10.2023 ob 6:00  

Samo še en dan nas loči do velikega spektakla, prireditve Ples - noč čarovnic v dvorcu RakičanDeseto obletnico bodo zaznamovali s kar štiridnevnim dogajanjem za vse generacije.

V petek, 27. oktobra, se bo dogajanje pričelo ob 19. uri. Prvič bo na grajski oder stopila slovenska rock skupina Šank Rock. Skupina iz Velenja je bila ustanovljena leta 1982. Zasedbo trenutno sestavljajo: Matjaž Jelen - vokal, Bor Zuljan - kitara, Cveto Polak - bas, Aleš Uranjek - drums in Samo Jezovšek - klaviature.

Prepoznavni so po vsem dobro poznanih hitih: Pravljica o mavričnih ljudeh, Metulj, Rockerji, Želim da si tu, Ker te ljubim, Lahka dama in Hvala za vse.

Kakšen je recept za to, da ste tako dolgo in uspešno na sceni?

Haha .... Ni recepta ... Žal ... Ali pa na srečo ... Haha ...

Treba je s srcem in znanjem vztrajati, verjeti in seveda uživati, v tem kar počnemo že vsa ta leta. Ni vedno vse "z rožicami postlano", ampak na koncu, če potegnemo črto, se je splačalo vztrajati in še vztrajamo... In ko pogledaš nazaj, je res za nami veliko let odrekanja, neprespanih noči, privatnih problemov zaradi našega načina življenja, ki nekomu "normalnemu" ne more biti "normalen", ampak če bi imeli možnost še enkrat začeti to našo "šankrockersko pot", bi jo definitivno podobno ... Torej... Nič nam ni žal.

Čez vsa leta še vedno ostajate zvesti rocku. Kaj je tisto, da vas od rocka ne pusti?

Mi smo.postali prijatelji, ker nas je združil ROCK. In seveda smo še dandanes vsi "čisto.pravi rockerji", tako v razmišljanju kot vsakodnevno v življenju.

Ali imate v vsej tej vaši dolgoletni karieri najljubši dogodek iz vašega nastopa?

Definitivno jih je kar nekaj... Npr. prva turneja s skupino POMARANČA leta 1982, druga turneja s skupino LAČNI FRANZ leta 1983, kasneje naše samostojne turneje npr. PEPSI TOUR 1990, in seveda kasneje koncert z Bryan Adamsom v Kopru poleti 1996 itd... ampak trenutno je na prvem mestu naš koncert ob Velenjskem jezeru 16. junija letos, kjer smo ob 7.000 glavi množici ljubiteljev naše glasbe praznovali 40+ let našega obstoja.

V petek, 27. oktobra, boste nastopili na prireditvi Ples noč čarovnic v dvorcu Rakičan. Kaj sporočate oboževalcem pred nastopom v dvorcu Rakičan?

Naj pridejo sproščeni in dobre volje, kajti točno takšni jih bomo mi zabavali z našim koncertom. Predstavili jim bomo večino naših uspešnic iz naših 17. albumov, predvsem pa tako kot vedno, dali vse od sebe.

* Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija