https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: S komemorativno svečanostjo so se poklonili padlim borcem

Spomenik žrtev vojne NOB, 31.10.2023 ob 12:00  

Občina Gornja Radgona in Združenje borcev za vrednote NOB Gornja Radgona sta organizirala tradicionalno komemorativno svečanost pri spomeniku žrtev vojne NOB na Partizanski cesti v Gornji Radgoni.

Na tradicionalni komemorativni svečanosti pri spomeniku žrtev vojne NOB v Gornji Radgoni so se borcem NOB poklonili s položitvijo cvetja in simboličnim prižigom sveč.

Zbrane je na slovesnosti nagovoril podžupan Občine Gornja Radgona Miran Dokl, ki je dejal, da srečanja in spominjanja ob spomenikih niso namenjena zgolj temu, da se poklonimo vsem tistim, ki so dali življenje za to, da lahko živimo v svobodni in demokratični državi, ampak tudi temu, da nas spominjajo in opominjajo. Obenem je spomnil, da je bil mir, ki ga danes uživamo, plačan s krvjo in smrtjo številnih nedolžnih ljudi, ki so ljubili svojo domovino, svoj narod in svoj jezik. Zbrane je na slovesnosti nagovoril podžupan Občine Gornja Radgona Miran Dokl, ki je dejal, da srečanja in spominjanja ob spomenikih niso namenjena zgolj temu, da se poklonimo vsem tistim, ki so dali življenje za to, da lahko živimo v svobodni in demokratični državi, ampak tudi temu, da nas spominjajo in opominjajo. Obenem je spomnil, da je bil mir, ki ga danes uživamo, plačan s krvjo in smrtjo številnih nedolžnih ljudi, ki so ljubili svojo domovino, svoj narod in svoj jezik. 

Ikebano je položil predsednik Združenja borcev za vrednote NOB Gornja Radgona Boris Edšidt. Predsednica krajevne organizacije Združenja borcev za vrednote NOB Mira Skok Korošec je v spomin na padle v narodnoosvobodilni borbi prižgala rdečo svečo, član Policijskega veteranskega društva Sever Stanko Sakovič je v imenu veteranov vojne za Slovenijo prižgal modro svečo, predsednica Rdečega križa Slovenije, Območne zveze Gornja Radgona, Silva Bračko, pa je v spomin žrtvam prometnih nesreč prižgala belo svečo.

Simbolično so sveče prižgali še prižgali Milan Kuzmič iz Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Gornja Radgona, Slavko Pelcl iz Policijskega veteranskega društva Sever in Bogdan Šajnovič v imenu Območnega združenja slovenskih častnikov Gornja Radgona. 

V kulturnem programu so sodelovali Osnovna šola Gornja Radgona z deklamacijami ter praporščaki veteranskih in drugih organizacij.

Pred spominsko slovesnostjo je delegacija položila še 7 vencev na spominska obeležja in 7 ikeban na pokopališču. 

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.10.2023 ob 13:53 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐫𝐞𝐞𝐫𝐬𝟏𝟐.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.10.2023 ob 13:54 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐫𝐞𝐞𝐫𝐬𝟏𝟐.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      31.10.2023 ob 13:55 gost

      Pa dobro,kdaj bo tega enkrat konec,le kje se jemljejo tile majski hrošči , ki so kar vse povprek osvobajali.

      12 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.10.2023 ob 21:22 Kobra gost

        Prekmurje če komu ni jasno je osvojila rdeča armada pod vodstvom majorja fjodorova telko o zgodovini pa se ne slepoti z partizani malo poglejte zgodovino

        6 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      31.10.2023 ob 14:53 gost

      Si je Zagorac špricar poleu?

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      31.10.2023 ob 15:21 gost

      Rojko - gozdni Joža je tudi tukaj .....??????

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.10.2023 ob 18:21 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.11.2023 ob 0:53 Markojca gost

      Jes bi pitajla ge pa je Jurček, Fonza.....pa ge je Đofi?????

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.