https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Lendavi obeležujejo 120. obletnico nogometa

26.10.2023 ob 12:00  

V avli Gledališke in koncertne dvorane Lendava je v danes, 26. oktobra, potekala predstavitev knjige "120 let nogometa v Lendavi" in odprtje istoimenske razstave.

Občina Lendava obeležuje občinski praznik, ki je letos športno obarvan. Posebna pozornost je namenjena obeležitvi 120. obletnice igranja nogometa v Lendavi. Ta pomembni jubilej bodo obeležili s številnimi dogodki, med drugim so ga počastili s predstavitvijo knjige "120 let nogometa v Lendavi" in odprtjem istoimenske razstave v avli Gledališke in koncertne dvorane Lendava.

Na prireditvi so spregovorili avtor publikacije Franc Horvat Meštrovič, najstarejši nogometaš lendavskega nogometnega kluba Miloš Posedel in Franc Pozsgai iz Nogometnega društva 1903 Lendava. Knjiga, ki obeležuje 120-letno nogometno zgodovino Lendave, je dostopna tudi v digitalni obliki na občinski spletni strani.


»Začetki nogometa v Lendavi segajo v zgodnje 20. stoletje, natančneje v leto 1903. Ko se ob tej priložnosti ozrem na 120-letno zgodovino organiziranega igranja nogometa v našem mestu, se počutim izredno ponosnega, da vas lahko toplo pozdravim in se zahvalim vsem nekdanjim in sedanjim vodilnim v klubu, igralcem, trenerjem, prostovoljcem, sponzorjem in navijačem, ki so s svojim prispevkom in podporo omogočili in gradili 120 let neprecenljivih spominov in dosežkov.

Nogomet ima posebno mesto v srcu našega kraja. S svojo bogato zgodovino, ljubeznijo do nogometne igre, vztrajnostjo in predanostjo ste postali zgled športnega duha in povezanosti skupnosti.

V Občini Lendava verjamemo v moč športa pri gradnji skupnosti, prijateljstva in osebnega razvoja. 120 let organiziranega igranja nogometa je pustilo neizbrisen pečat v našem mestu in klubu, s katerim se lahko identificiramo in katerega prispevek k razvoju športa v občini je izjemen,« je ob obeležitvi jubileja in izdaji knjige zapisal župan Občine Lendava Janez Magyar.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto: Tomaž Galič

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.10.2023 ob 12:39 zlaganafaca gost

      zrite v faco poglavarja ki izzareva diktaturo laz hinavscino mascevalnost

      15 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.10.2023 ob 17:44 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐫𝐞𝐞𝐫𝐬𝟏𝟐.𝐜𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.10.2023 ob 16:54 gost

      To pa je pohvale vredno da se obdržiš na taki poziciji 120 let. Res je moralo biti veliko truda vloženega v 120 let obstoja nekega društva.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.10.2023 ob 16:54 Ni gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.10.2023 ob 17:22 gost

      Karel sem vam napisal , da bo srbin poskrbel , da se bo dvorec Rakičan zablokiral ......

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.10.2023 ob 17:37 gost gost

      ČESTITKE OB LUBIJELU IDEMO NAZAJ V 1 LIGO

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.10.2023 ob 19:08 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.