https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Lendavi odprli Nogometno akademijo

27.10.2023 ob 17:45  

Občina Lendava praznuje občinski praznik, ki je letos športno obarvan. Posebna pozornost je namenjena obeležitvi 120. obletnice igranja nogometa v Lendavi. Ta pomembni jubilej so obeležili s številnimi dogodki, med drugim so v četrtek, 26. oktobra, odprli Nogometno akademijo.

V Lendavi so minuli četrtek otvorili nogometno akademijo. Ta pomemben trenutek je rezultat trdega dela Nogometnega društva 1903 Lendava, goreče predanosti številnih posameznikov ter podpore lokalne skupnosti, kar so na uradni svečanosti izpostavili tudi predsednik Nogometnega društva Lendava 1903 Gábor Végh, župan Občine Lendava Janez Magyar, podpredsednik Nogometne Zveze Slovenije Stanislav Glažar ter izredni in pooblaščeni veleposlanik Daniel Gyurto, ki so nagovorili zbrane in prerezali otvoritveni trak.

Nogomet je v Lendavi vedno igral pomembno vlogo, kar najbolj potrjuje ustanovitev nogometnega kluba že davnega leta 1903, pred 120 leti. V teh letih je klub dosegel mnogo pomembnih mejnikov, vključno z osvojitvami prvenstev, pokalov in številnimi zmagami. Vendar pa se nogomet nenehno razvija, zato je pomembno slediti novim izzivom.

Leta 2018 se je rodila ideja in načrt za ustanovitev Nogometne akademije v Lendavi, ki je postala resničnost leta 2021, ko je madžarski zunanji minister in častni občan Občine Lendava Peter Szijjártó položil temeljni kamen. Otvoritev nogometne akademije je tako začetek novega poglavja v nogometni zgodovini Lendave in zagotovo jih čaka še veliko športnih trenutkov na teh igriščih.

Po svečani otvoritvi so se obiskovalci lahko prepustili strastnim nastopom mlajših selekcij nogometnih klubov NK Nafte 1903 in FC ZTE na novih igriščih nogometne akademije. Mladi talenti so se na igrišču borili s srcem ter dokazali svoj športni potencial in navdušili množico gledalcev. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto: Tomaž Galič

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.10.2023 ob 18:10 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐫𝐞𝐞𝐫𝐬𝟏𝟐.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.10.2023 ob 18:15 ombre gost

      V Pomurju bo čez nekaj let spet tako kot pred sto leti .Turbašje idejo notri tak meter po meter

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.10.2023 ob 18:43 kilonja gost

        Madžari so za nas najmanjši problem, oni tvoji od doli so bistveno večji problem, njih je 200 - krat več kot tvojih .

        12 5 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.10.2023 ob 18:44 kilonja gost

      popravek..njih je 200 - krat več kot Madžarov .

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.10.2023 ob 19:06 gost

      Še večji problem, kot južna brača so po mojem kozojebci, ki prihajajo z Bližnjega vzhoda in Afrike.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.10.2023 ob 19:12 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.10.2023 ob 7:54 Tilly gost

      Sramota, da niso uporabili madžarski izraz za nogomet. Only in Lendava, smo pa že vajeni takšnih in drugačnih idiotizmov.

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.10.2023 ob 20:47 lajči gost

        Glavno besedo so imeli madžari, saj se obnašajo kot da so doma. Pa se vse začenja po Madžarsko! A je to začetek ?

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.