https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Pestro ligaško dogajanje v namiznem tenisu

31.10.2023  

 V I. slovenski namiznoteniški ligi za člane je bilo odigrano 4. kolo in pri članicah drugo. Vse tri prekmurske ekipe so svoje tekme odigrale doma.

V Murski Soboti je ekipa Mura Sobota I bila s 4:0 boljša od ekipe iz Mengša. Po eno zmago so dosegli Mitja Horvat, Gregor Zafoštnik in Bojan Ropoša ter dvojica Mitja Horvat-Gregor Zafoštnik, v ekipi je bil še Gregor Kocuvan. Člani ekipe Keme Murexin I pa so doma prav tako s 4:0 bili boljši od ljubljanske ekipe Kajuh-Slovan. Tomaž Pelcar, Damjan Zelko in Luka Norčič ter dvojica Tomaž Pelcar-Damjan Zelko so dosegli vsak po eno zmago. Ekipa Maribora, za katero igra Prekmurec Tomaž Roudi je v Novem mestu izgubila z 2:4 proti ekipi ŠD SU. Tomaž Roudi je z Gregorjem Komcem izgubil uvodno tekmo dvojic, nato dosegel eno zmago ter pri rezultatu 3:2 za ŠD SU izgubil proti najboljšemu igralcu lige zadnjih nekaj sezon, Urošu Slatinšku. Po prvih štirih krogih sta sedaj še samo dve ekipi neporaženi in to sta vodilna Savinja I ter ŠD SU, en poraz imata Maribor in Mura Sobota I, sledita Kema Murexin I in Interdiskont I z dvema zmagama in dvema porazoma, Krka in Tempo imata vsak po tri poraze in eno zmago, ter konec lestvice zasedata ekipi Kajuh-Slovan in Mengeš, brez zmage in s štirimi porazi.

Naslednji krog je 11.novembra a so se Sobočanci strinjali s preložitvijo in bodo v Velenju odigrali tekmo 5. kroga en teden prej, že to soboto, 4. novembra ob 17. uri.

Članice Keme Murexin so imele v gosteh aktualne državne prvakinje, ekipo Kajuh-Slovan in izgubile z 1:4. Edino zmago je dosegla Ana Kovačec. V ekipi so bile še Ema Crnkovič, Blažka Harkai in Lana Maučec. Puconske igralke so z eno zmago in enim porzaom na 3. mestu, na prvih dveh pa z dvema zmagama ekipi Kajuh-Slovan in Arrigoni.

V drugi slovenski ligi za člane je ekipa Keme Murexin II dosegla dve zmagi. V dopoldanski tekmi so s 6:4 bili boljši od ekipe Vesne. Vsak po dve zmagi sta dosegla Jure Smodiš in Jan Lipič, eno je dodal Filip Šinko ter dvojica Jure Smodiš-Jan Lipič. V popoldanski tekmi pa so bili boljši tudi od ekipe Ilirije in zmagali s 6:3. Jure Smodiš je dosegel tri zmage, dve je dodal Jan Lipič in eno dvojica Jure Smodiš-Jan Lipič. V ekipi sta bila še Tai Puhan in Filip Šinko.

V drugi ženski ligi pa so članice Mura Sobota gostile dopoldan ekipo Vrhnike in izgubile z 1:6. Edino zmago je dosegla Martina Komovec, v ekipi sta bili še Sara Tanšek in Kaja Horvat. V popoldanski tekmi proti ekipi Rakeka, pa sta vsaka po dve zmagi dosegli Sara Tanšek in Martina Komovec ter dvojica Sara Tanšek-Martina Komovec. Tako je bil dvoboj končan z rezultatom 5:5.

V tretji moški slovenski ligi pa je Mura Sobota II gostila dopoldan najprej ekipo Vrhnike in izgubila z 2:6. Dve zmagi je dosegel Dominik Maček, v ekipi sta bila še Luka Šantavec in Nejc Titan. Pri gosteh pa uspešno nastopa rojen Sobočanec Smiljan Mekicar, ki je dosegel dve zmagi in en poraz ter še zmago v dvojicah s soigralcem Urošem Cerarjem.

1. odprti turnir RS za člane-ice do 21 let in U-13.

V Murski Soboti je v športni dvorani pri OŠ v nedeljo potekal v odlični organizaciji domačega kluba na kar 14. mizah 1. odprti turnir U-21 in U-13. Vseh skupaj je bilo prijavljenih 117 iz 18. slovenskih klubov, med njimi tudi 6 iz domačega kluba ter trije iz Puconskega. Pri članicah in članih sta lep rezultat dosegla Blažka Harkai in Jure Smodiš ( Kema Murexin ). Šele v polfinalu sta ju zaustavila pri članicah Enya Moltara ( Kajuh-Slovan ) in pri članih Žiga Kristjan Žigon ( Interdiskont ), ki sta bila tudi zmagovalca prvega turnirja U-21. Ema Crnkovič ( Kema Murexin ) pa je izgubila v četrtfinalu. Lep uspeh pri mlajših kadetih je dosegel tudi Gal Kardoš ( Mura Sobota ), potem ko se je uspel z osvojenim 2. mestom v svoji predtekmovalni skupini uvrstiti na glavni del tekmovanja, kjer pa je izgubil v prvem kolu. Vasja Samec in Kaja Horvat ( oba Mura Sobota ), sta osvojila v svojih predtekmovalnih skupinah 3. oz 4. mesto in sta nadaljevala turnir v malem finalu kjer sta oba izgubila v drugem kolu. Pri članih so Luka Šantavec, Nejc Titan in Aljoša Grčar ( vsi trije Mura Sobota ) vsak v svoji predtekmovalni skupini, osvojili 3. mesta in se niso uvrstili v nadalnje tekmovanje.

 

FOTO: NTK Mura Sobota. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.10.2023 ob 13:56 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐫𝐞𝐞𝐫𝐬𝟏𝟐.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.