https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Začela se bo gradnja mostu za pešce in kolesarje

03.11.2023 ob 9:05  

V prihodnjih dneh se bo začela gradnja mostu za pešce in kolesarje preko potoka Ledava na začetku naselja Polana.

Skozi naselje Černelavci je v smeri proti Polani izgrajena kolesarska pot z javno razsvetljavo (slednja je bila dograjena v letu 2018), ki se zaključi pred potokom. Kolesarji in pešci se tako za prehod čez potok Ledava v Polano morajo vključiti z vožnjo ali hojo ob robu ceste, ki je hkrati tudi ozka in v naklonu. Zato bo zgrajen nov kolesarski most čez potok Ledava v Polano, prav tako bo dograjen krajši odsek kolesarske poti (okrog 60 metrov) in pripadajoča javna razsvetljava.

Namen gradnje kolesarskega mostu čez potok Ledava v Polani je prispevati k razvoju trajnostne mobilnosti v mestni občini z ureditvijo kolesarskih povezav ter izboljšanje pogojev za boljšo povezanost mesta s primestnimi naselji, povečanje prometne varnosti za najšibkejše udeležence v prometu ter izboljšanje kakovosti življenjskega prostora, hkrati pa vplivati na izboljšanje kakovosti zraka.

Investicija novogradnje kolesarskega mostu čez potok Ledava v Polano bo znašala 175.871,95 evrov, izbrani izvajalec del, ki bodo predvidoma dokončana v marcu 2024, bo podjetje UB PROJEKT d.o.o. iz Prebolda, sporočajo iz murskosoboške občine.

* Foto: izrez zaslona 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.11.2023 ob 10:53 Štef gost

      Če mislite da se bo sedaj vozilo iz Polane v Soboto z kolesom, tisti ki so od maksimuma oddaljeni 300 metrov pa z avtom, pa tudi iz centra mesta do btc raje pol ure stojijo v koloni po celi lendavski ulici

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.11.2023 ob 16:21 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐫𝐞𝐞𝐫𝐬𝟏𝟐.𝐜𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.11.2023 ob 15:29 gost

      A bo do 2028 končan ? Če bo PONGRAD gradil NE.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.11.2023 ob 12:53 gost

      Pomgrad je Firma ! takšnih drobtinic NE pobira !

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.