https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pred nami Martinov konec tedna. Kam se odpraviti v Pomurju?

09.11.2023 ob 17:05  

Ta konec tedna bo v znamenju številnih martinovanj, ki bodo kulinarično in glasbeno obarvana. Za vas smo pripravili nekaj predlogov, kam se lahko odpravite.

Osrednje prekmursko martinovanje v Murski Soboti z ansamblom Aktual - ODPOVEDANO zaradi napovedanega dežja.

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota v sodelovanju z Mestno občino Murska Sobota organizirata letošnje osrednje prekmursko martinovanje na prostem. Osrednji dogodek se bo odvil v petek, 10. novembra, od 13. do 20. ure, ko bodo Slovensko ulico preplavili okusi martinovih jedi, vinarji pa bodo postregli mošt in vino. Prireditev se bo začela ob 13. uri, obiskovalce pa bodo najprej zabavali DJ Hari in učenci glasbene šole Muziklub. Ob 16. uri bo potekal tradicionalni krst mošta, od 16.30 dalje pa bo za zabavo poskrbel ansambel Aktual.

Martinova večerja v Dvorcu Rakičan

Raziskovalno izobraževalno središče Dvorec Rakičan vas vabi, da martinovo preživite v njihovi družbi. V soboto, 11. novembra 2023, vas vabijo na Martinovo večerjo v Kavarni Dvorca Rakičan z živo glasbo.

Ob 18. uri zbiranje z zakusko (pečeni kostanji, kostanjev pire, mošt, klobasa s hrenom), ob 19. uri Martinova večerja z živo glasbo. Podrobnosti najdete tukaj.

Martinovanje v Gornji Radgoni s skupino Pika na i

Martinovanje je v mestu sejmov in penine vedno prav posebno doživetje. Tudi letos se bodo v Gornji Radgoni poklonili bogati vinski tradiciji ter v prazničnem vzdušju mošt spremenili v vino. Martinovanje v Gornji Radgoni bo na Kerenčičevi ulici potekalo v soboto, 11. novembra 2023, od 12. do 20. ure. Tudi tokrat so pripravili pester kulturno-zabavni program s krstom mošta, stojnicami, bogato vinsko-kulinarično ponudbo, nastopi Pihalnega orkestra Gornja Radgona, Folklornega društva Gornja Radgona, Tamburaške skupine KD Peter Dajnko ter skečem Turističnega društva Negova - Spodnji Ivanjci. Za sproščeno druženje ob sezonski kulinariki pa bo poskrbela glasbena skupina PIKA NA I. V primeru dežja bo prireditev prestavljena na nedeljo, 12. novembra 2023, med 11. in 18. uro.

Martinovanje v Ljutomeru s Prleškim kvintetom, Domnom Kumrom in Polkaholiki

V soboto, 11. novembra 2023, bo na Glavnem trgu v Ljutomeru tradicionalna prireditev »Martinovanje v Ljutomeru 2022«. Ob 9. uri pričetek prireditve z bogato sejemsko ponudbo in nastopom ansambla Prleški kvintet (do 15. ure), ob 11. uri pospravljanje klopotca (Društvo vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer & Klub Prleških babic), ob 11:30 krst mošta (Društvo vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer & Klub Prleških babic), ob 12. uri vodene degustacije vsako polno uro v atriju Mestne hiše, med 15. in 17 uro otroški program s Pisanimi mehurčki; poslikava obraza, kreativne delavnice, ples s Piko Nogavičko, jesenske dobrote, pestra gostinska ponudba (Martinov krožnik, vol na žaru, pečeni kostani). Od 18. ure zabava z Domnom Kumrom in Polkaholiki.

Martinov vikend v Lendavi s skupino Blue Planet

Osrednje martinovanje v organizaciji ZTR in vinogradniških društev, TZLV bo potekalo v soboto, 11. novembra, na prireditvenem prostoru pri Hotelu Cubis. Od 11. ure naprej pripravljajo Martinov sejem, ob 15. uri pozdrav lendavske vinske kraljice in krst mošta, od 16. ure zabava s skupino Blue Planet. V soboto ob 10. uri bo potekal tradicionalni Martinov pohod. V petek med 18. in 22. uro organizirajo vinski večer z razgledom na stolpu Vinarium, v nedeljo od 10. ure pa vina z razgledom s kulinarično ponudbo pri stolpu Vinarium.

Martinovanje v občini Puconci

KTD Puconci, Občina Puconci in Društvo vinogradnikov Goričko v soboto, 11. novembra, vabi na pokušnjo mladih vin vinogradnikov občine Puconci, slastne prigrizke, krst mošta ter kulturni program. Obenem bo potekala še kmečka tržnica, kjer se bodo predstavili lokalni ponudniki s svojo pestro ponudbo. Dogajanje bo potekalo ob 13. ure naprej na dvorišču pred upravno zgradbo Občine Puconci. Ob 10. uri pa vas vabijo na 25. Martinov pohod po Občini Puconci.

Martinovanje v Veliki Polani s skupino Misteri

Tradicionalno martinovanje v Veliki Polani bo v soboto, 11. novembra 2023, ob 15. uri, v šotoru pri občinski stavbi. Pripravljajo blagoslov mladega vina, bogato tržnico, prireditev bo obiskala tudi vinska kraljica Lucija Šetar, za prijetno vzdušje pa bodo poskrbeli Misteri, društvo upokojencev Velika Polana in tamburaška skupina Berde Band. 

Martinovanje v Beltincih

ZTKŠ Beltinci in Občina Beltinci vabita na martinovanje na prostem v središču Beltinec, ki bo potekalo v soboto, 11. novembra, od 10. do 15. ure. Sodelujejo vinogradniki VD Beltinci, lokalni ponudniki, zavodi in društva.

Za objavo dogodkov nas lahko kontaktirate na: urednistvo@pomurec.com.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.11.2023 ob 17:12 gost

      Pimo ga pimo dokler živimo .......

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.11.2023 ob 18:09 svoboda gost

        Kam se odpraviti v Pomurju? Sem hotel biti v Soboti a so žal odpovedali v ormož si pa ne upam !?

        6 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.11.2023 ob 18:09 gost

        Živijo PIJANCI ! Potem pa se sprašujemo zakaj se toliko nesreč zgodi zaradi alkohola. Zato ker non stop poslušamo kako je to vino dobro ali to vino in kako se ga "kulturno napijemo ".

        8 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.11.2023 ob 23:52 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.11.2023 ob 17:22 gost

      Našteli ste samo 5 občin da bodo imeli Martinovo. Kaj pa ostale občine kajti še najmanj 20 jih je v tej okolici. Samo za svoje hlapcev občinske bodo imeli Martinovo. Ostali občani pa ko jih jebe.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.11.2023 ob 18:59 gost

      organizatorje bolj zanima penezi,kot pa tradicija .ali pilij pa bomo vseedno goričko vodoj iz sotinske pipe ,po domače -vodovod B -

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.11.2023 ob 19:55 Karel K. gost

      Presenečen sem, da ne bodo imeli martinovanja v Rakičanskem dvorcu ali pa bi vanekovi priredili martinovanje v soboški študijski knjižnici ali pa v gozdu na Petanjcih. Namreč celo leto oboji prirejajo neke dneve tovarištva, čarovništva, zakaj nebi še priredili dan vina. Zagotovo ga organizatorji iz obeh skupin tudi radi popijejo, ne vem pa če se zgodi, da ga popijejo preveč. Če je to res, potem postanejo neresni, nerazsodni in govorijo neumnosti.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.11.2023 ob 20:06 Karel K. gost

      V tej državi je vse mogoče, je vse res in je vse zlagano, ko gre za osebnosti iz politike in njej pripete privilegirane kaste. Golobovi pravijo, da se ne sme metati isti koš Janše in Goloba. Ja kaj pa je razlike med Janšizmom in Golobizmom. Golob se zlaže na vsakem koraku in ko mu to drugi povedo, da je lagal, potem jih etiketira z lažnivci in halucinatorji. Ko smo danes poslušali to prerekanje v DZ zaradi Izraela in Palestine je človek dobil občutek, da bi Golobisti ploskali, če bi teroristi v Sloveniji izpeljali napad in bi pobili nekaj ljudi. Sklicujejo se na Gutereša, da on pravi, da se na tleh palestina izvaja genocid in ne vem še kaj. Pa naj potem Gutereš zbere vojsko ZN in jo pošlje na območje Palestine, da bodo oni teroriste polovili in jih onemogočili, da bi izvajali teror po svetu. Sem prepričan, da bo v to akcijo Gutereša privolil tudi Izrael. Ti slovenski Golobisti ne dojemajo, da teroristi in kriminalci ne sodijo v vsaksdanje življenje, si ne zaslužijo, da bi bili na prostosti in bi se svobodno gibali po zemeljski obli. Terosidti in kriminalci se ne borijo za samostojno državo palestino ampak so vzgojeni, da nekontrolirano pobijajo nič slabega čuteče ljudi.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.11.2023 ob 10:01 gost gost

        tij si tak zaslepnjeni s tem janšon ka ti niti bog nemre pomagati. To je novica o tem kam se odpraviti na martinovanje, ne pa o tem kam iti poslušat janšo kak laže.

        1 4 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      10.11.2023 ob 7:48 smrkci gost

      Ni boljšega martina od mojega vina,šmarnica,klinton,jurka coj pa pečeni krumpli opajani kruj,luk,česnek,zabil,te supa vuja kak pekel.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      10.11.2023 ob 9:50 gost

      Kje se to Martinovo dogaja kero si omenil smrkec. Kajti tudi jaz bi se ti pridružil samo bi mi moral razložiti kaj pomeni tisto zadnje v stavku.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      11.11.2023 ob 0:00 Alla gost

      Vroča dekleta čakajo na vas na ----- www.Xmiss.pw

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.