https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Puconcih podpisali pogodbe za gradnjo novega vrtca

07.11.2023 ob 11:00  

V sejni sobi občinske uprave Občine Puconci so danes podpisali pogodbe za gradnjo novega šestoddelčnega vrtca.

Občina Puconci bo tako v želji po boljšem in kvalitetnem zagotavljanju vrtčevskega varstva začela z izgradnjo novega vrtca. Uroš Kamenšek se je ob tem zahvalil prejšnjemu vodstvu občine Puconci, da je s pogumom pristopila k ideji in potrebam po izgradnji vrtca. Ob tem pa je izrazil zadovoljstvo, ker so bila usklajena vsa pogajanja, projekti, ter bo na tak način investicija lahko prinesla zadovoljstvo za vsaj 120 otrok.

Objekt bo umeščen na jugovzhodnem delu obstoječe osnovne šole Puconci in se bo k njej z manjšim koncem prislanjal. Zasnovan je kot pritlična zgradba, sestavljena iz dveh traktov. Za projekt je bilo pridobljenih 1.172.667 evrov nepovratnih sredstev, saj je biila Občina Puconci uspešna na javnem razpisu za sofinanciranje investicij v vrtcih in osnovnem šolstvu v obdobju 2021-2024, ki ga je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, objavilo 5. februarja 2021. Pogodbena vrednost investicije za izgradnjo vrtca, ki zajema gradbeno obrtniška in inštalacijska dela znaša 3.209.346,87 evra z DDV. Dobava in montaža notranje opreme pa 309.681,38 evra z DDV. Pogodbena vrednost strokovnega nadzora pa znaša 44.908,20 evra z DDV.

Gradbeno obrtniška dela bo izvedlo podjetje GDO, gradnja, dom, okolje d.o.o. iz Gornje Radgone z različnimi izvajalci. Dobavo in montažo notranje opreme bo izvajalo podjetje EURODESIGN Apače d.o.o. Strokovni nadzor nad gradnjo pa bo izvajalec Inženirske dejavnosti, Denis Vereš s.p. iz Vadarcev, s podizvajalci. Cilj bo torej, zgraditi nov šest oddelčni vrtec, v skupni neto uporabni površini 1.317 kvadratnih metrov. Z deli se bo začelo takoj, saj si obetajo, da se bodo v jeseni 2024 veselili odprtju novega vrtca, so sporočili iz Občine Puconci.

FOTO: FB Občina Puconci.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.11.2023 ob 11:57 gost

      DENIS VEREŠ ? o moj bog

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.