https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Ob obletnici delovanja Kriznega centra za mlade pripravili dan odprtih vrat

Murska Sobota, 13.11.2023 ob 12:00  

Ob dvajseti obletnici delovanja Kriznega centra za mlade v Murski Soboti so pripravili dan odprtih vrat in krajšo slovesnost.

Krizni center za mlade Murska Sobota, ki je enota Centra za socialno delo Pomurje, je ob 20. obletnici delovanja pripravil krajšo slovesnost in dan odprtih vrat. Krizni center za mlade se nahaja v Murski Soboti in je odprt 24 ur na dan in vse dni v letu, tudi ob nedeljah in praznikih. Kot enota CSD Pomurje pokriva štiri upravne enote, in sicer Mursko Soboto, Lendavo, Ljutomer ter Gornjo Radgono.

Namen Kriznega centra je pomagati otrokom in mladostnikom v starosti med šestim in osemnajstim letom, ki zaradi osebne stiske ali težav, ki spremljajo odraščanje, najdejo rešitev v umiku pred nevzdržnimi razmerami doma, v okolju ali pred vrstniki.

Otrok ali mladostnik lahko v Kriznem centru za mlade ostane do tri tedne, v izjemnih primerih pa je možno tudi podaljšanje. V tem času v centru skupaj z njim, starši in pristojnimi službami iščejo zanj najustreznejšo rešitev. Intenzivno delajo z vso matično družino oziroma vključijo vse pomembne deležnike iz otrokove oziroma mladostnikove socialne mreže, ki lahko bistveno pripomorejo k razreševanju stisk in težav. Otrokom in mladostnikom nudijo 24-urno varnost in oskrbo. Deležni so prve socialne in osebne pomoči ter oskrbe, ki je brezplačna. Otroci in mladostniki ter njihovi starši pa lahko pridejo tudi samo na pogovor.

Ob tej priložnosti je župan Damjan Anželj vodji Simoni Neuvirt Bokan podelil priznanje in se ji zahvalil, da s sodelavci uspešno vodi institucijo, za katero bi si sicer želel, da je sploh ne bi bili potrebovali.  Vendar kot je povedal župan, je v naši sredi veliko otrok in mladostnikov, ki se znajdejo v stiski in lahko tukaj najdejo varno zavetje in razumevanje in pomoč.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.11.2023 ob 13:01 gost

      https://www.pomurec.com/

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.11.2023 ob 13:02 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐫𝐞𝐞𝐫𝐬𝟏𝟐.𝐜𝐨𝐦

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.