https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Lendavo je obiskala veleposlanica Švicarske konfederacije

10.11.2023 ob 11:10  

V četrtek, 9. novembra 2023, je Lendavo obiskala veleposlanica Švicarske federacije v Sloveniji Gabriele Schreier. Župan Občine Lendava Janez Magyar je veleposlanico sprejel na razglednem stolpu Vinarium, kasneje pa sta si ogledala še druge znamenitosti mesta.

Veleposlanica Švicarske konfederacije je v sklopu obiska Lendave obiskala tudi lendavsko lokacijo švicarskega podjetja Sandoz, ki bo v Lendavi z investicijo 400 milijonov dolarjev oz. 379 milijonov evrov nadgradila proizvodne zmogljivosti v podjetju. Ta ambiciozna naložba bo prinesla občutno nadgradnjo proizvodnih zmogljivosti podjetja in predstavlja največjo investicijo te vrste v zgodovini Slovenije. Njen pomen za Lendavo in širšo regijo pa sega preko zgolj gospodarskega vidika. Investicija bo namreč prinesla nove dimenzije razvoja, ustvarila nova delovna mesta z višjo dodano vrednostjo ter prispevala k dvigu kakovosti življenja v občini.

Župan je veleposlanici predstavil projekte in investicijske načrte občine ter priložnosti tudi za druga švicarska podjetja, hkrati pa je izpostavil ključno vlogo širitve Sandoza pri krepitvi gospodarske kondicije Lendave in celotne regije. Srečanje med županom in veleposlanico je tako odprlo vrata za obetavno prihodnost, polno priložnosti za trajnostni razvoj in napredek, so sporočili iz Občine Lendava.

Foto: Občina Lendava

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.11.2023 ob 12:52 Svizec gost

      Veleposlanica ima toliko s Sandozem, kot Magyar z NASA-o. Sem pa slišal, da jo je vprašal, kako naj Lendava postane druga Švica.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.11.2023 ob 14:21 gost

        🤔 Jaz sem pa slišal, da mu je odgovorila, da fant od Tine to že ve in da je SLO sigurno na dobri poti, da postane druga Venezuela.

        8 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.11.2023 ob 16:01 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐫𝐞𝐞𝐫𝐬𝟏𝟐.𝐜𝐨𝐦

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.11.2023 ob 7:37 gost

        Neumna baba a ne ve kje je Slovenija ? Naj gre v Budimpešto če hoče obiskati Vougre. Če Slovence pa v Ljubljano ali Mursko Soboto.

        1 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.11.2023 ob 13:56 Gajdar gost

      Ne Magyar, ampak predsednik vlade Golob se zgleduje po Švici, saj je uradno izjavil, da bo novembra 2023 bistveno zmanjšal število število ministerstev s 20 najprej na 12 potem pa na švicarskih 7, ker ugotavlja da bo vlada z zmanjšanjem števila ministerstev postala bolj operativna. Komentatorja Svizca bi pozval, da priporoči predsedniku vlade, naj vpraša švicarsko veleposlanico kako naj slovenska vlada postana vitka in uspešna kot švicarska. Na koncu pa brez skrbi švicarski politiki dobro poznajo in vejo kaj je podjetje Sandoz in Novartis, kakor tudi druge švicarske multinacionalke.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.11.2023 ob 17:22 gost

      Tam je red in disciplina ! Tukaj pa preseravanje med seboj !

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.11.2023 ob 17:33 gost

      Slovenijo imajo že 30 let v rokah pijavke desnega ekstremnega pola. Zato lahko o Švici mi samo sanjamo. Kajti prva vlada v Sloveniji je bila desna in je slovenska jadra obrnila proti tajkunom oligarhom korupciji skratka slovenijo so položili,,, desnemu hudiču,,,, v naročje. Zdaj po 30 letih bi pa naj človek keri je 2 leti na vladi vso to svinjarijo kero so pridelali v 30 letih rešil v samo 2 letih vladanja.

      6 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.11.2023 ob 19:13 gost

        Videl sem že vse vrste trotlov, ampak ti presegaš čisto vse.Ni ti pomoči..poišči si pomoč, nabavi si tablete proti halucinacijam. Redno so te v depresijo spravili dešnjaki..bogme..bogi stvor.

        1 4 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.11.2023 ob 19:17 Geza gost

      Kak pri bougi v Soboto ne prijde kakša pomebna oseba? Ta Lendava mi ži ide malo na jezo, vse se tan dogaja, mij pa šče v centri varoša puno gramoza..Vsi nas prehitejvlejo.

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.11.2023 ob 21:02 ruski betonski fazan gost

        Ka de pa delala "pomembna osebnost" v Soboti, to mi povej? Ka si bo oglednou? Fazanerijo? Silose ali ruski spomenik v centri?

        7 1 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      10.11.2023 ob 20:26 kiraj gost

      V Lendavo redno prihajo predsedniki, premierji in veleposlaniki, ker v Lendavi JE NEKAJ, je nekaj za videti, je nekaj za zrihtati. Lendava je svetovna prestolnica bograča, majo razgledni stolp, v muzej jin prihajajo svetovno znani umetniki, Rembrandt, Dali, Miro in Chagall, majo najstarejšo knjigo in tiskarno v Sloveniji, prvi nogometni klub. Ja, pa majo Mađarice, gorice za hrbton, vino jin teče v potokaj v dvorišča, ograje so jin z ogrskih salam. Za Soboto smo še nej čüli, ka bi se kakši kralj kdaj oglasil na pikniki, se srečali predsedniki držav, premieri ali veleposlaniki. Živela Lendava, živel Zmago Orban, živele Mađarice! Egešegenkre!

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      10.11.2023 ob 20:43 Lendavčan gost

      Švica, kdo je probal "švico" je rajši za slovenijo, verjemite.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      10.11.2023 ob 23:56 Alla gost

      Vroča dekleta čakajo na vas na ----- www.Xmiss.pw

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.11.2023 ob 1:09 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.