https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Odprli prenovljene in nove prostore zdravstvene postaje

15.11.2023 ob 6:00  

Občina Črenšovci in Zdravstveni dom Lendava sta v okviru dneva odprtih vrat v torek, 14. novembra, svojemu namenu predala prenovljeno zdravstveno postajo v Črenšovcih.

Cilj investicije je bil zagotoviti boljše pogoje za delo splošnih ambulant in patronažne službe in pridobiti funkcionalne prostore za zaposlene, ki jih doslej niso imeli.

Pripravljena je bila projektna dokumentacija, ki jo je pripravilo podjetje Eko ing., gradbeni inženiring, d.o.o. Skupaj z zaposlenimi v zdravstveni postaji so bile oblikovane potrebe rekonstrukcije in prizidave, tako, da je prenovljen objekt razdeljen v tri sklope:

  • V obstoječi stavbi je sklop za zaposlene z garderobami, sanitarijami, čajno kuhinjo in ločenim vhodom.

  • V avli obstoječe stavbe je pisarna za patronažno službo s priročnim skladiščem in pisarna za pogovore s pacienti, sanitarije za paciente, pralnica in skladišče za čistila.

  • V novem delu objekta so prostori splošne medicine s tremi ordinacijami, ki vključujejo sestrske sobe, tremi referenčnimi ambulantami, čakalnicami, laboratorijem, prostorom za EKG ter arhivom in tehničnim prostorom.

Izvajalec gradnje je bilo podjetje Dolinka inženiring Beltinci, nadzor nad gradnjo je opravil Miran Kreslin iz podjetja Eko ing. Skupna vrednost investicije znaša 1.019.000 evrov. Delež sofinanciranja ministrstva je 317.760 evrov, preostalo je financirala Občina Črenšovci v lanskem in letošnjem proračunskem letu.

V celoti je bil v organizaciji Zdravstvenega doma Lendava prenovljen tudi zobozdravstveni del objekta, tako, da imajo sedaj v Črenšovcih po dolgih letih ustrezne prostore tako v splošnem zdravstvu kot tudi v zobozdravstvu.

»Zgledno sodelovanje občine in zdravstvenega doma je danes prineslo pomembno pridobitev za Zdravstveni dom Lendava in za ljudi, ki živimo v občini Črenšovci in okoliških krajih,« so sporočili iz Občine Črenšovci in se zahvalili vsem, ki so sodelovali pri projektu.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto: FB Občina Črenšovci

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.11.2023 ob 8:58 gost

      Slaboumen zakon o evidentiranju delovnega časa je skropucalo ministra Levice Meseca, njegov šef pa je seveda prismukjeni Golob. Še plešete?

      18 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.11.2023 ob 9:23 gost

      V Rikverc plešejo in popustila jim je zavora , so v leru ! !!!

      14 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.11.2023 ob 9:26 gost

      SLOVO Holobovo v zgodovini Slovenije kakršne še ni bilo in je ne bo

      14 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.11.2023 ob 9:55 gost

      Vsi so za en d.ek , narod pa naj.be

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.11.2023 ob 9:56 y gost

      Tako je gost ob 9:55

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.11.2023 ob 10:11 gost

      Prečistiti sodstvo , zdravstvo in vse ustanove barab za predsednika vlade ne Janše , ne Logarja ne Pahorja ampak čist novi obraz , ki bo delal za dobrobit te države nas državljanov ....kar se pa sedaj dogaja pa ni podobno Sloveniji , ampak balkanski državi oziroma Venezueli . pa še ti dve nista v takšnem d.eku.

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.11.2023 ob 10:21 Gost4673 gost

        Ka je s tebof narobe.....vsi levi do zdaj so bili novi obrazi pa so zafurale do konca

        4 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.11.2023 ob 10:57 gost

        Zmano nič ni narobe , narobe pa je z temi sranji in vas državljanov pa ne vseh , da ne bo pomote 10:21

        7 0 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      15.11.2023 ob 10:30 V muri se je štemplalo gost

      že pred 20 leti, kaj je blesav narod tu za problema??????????????????????????. Ali je bil problem, ne , danes je, ko DELODAJALCI VEČ NE BODO IZKORIŠČALI DELAVCEV, ki pa IMAJO KOT PRVO TUDI SVOJE NALOGE IN POSTAVLJEN DELOVNI ČAS, med katerim sigurno ni 50 minut za kajenje, malico, sranje in podobno.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      15.11.2023 ob 10:57 gost

      Ta vlada je napravi poti zao jo vsi kritizirajo. Kajti ko delaš dobro in preprečiš pijavka kere so 30 let kradle z državne blagajne si vse samo človek ne. To je isto če žena možu vzame steklenico kero je 30 let božal namesto nje bo tudi hudič. Če se pa on strezni bo pa ona največja carica ker ga je rešila,,,, hudiča,,,. Država se pa bo rešila hudičev lobistov tajkunom oligarhov.

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.