https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Društvu Gaj blagoslovili mošt in podelili vrtnice najzaslužnejšim članom

17.11.2023 ob 17:35  

Društvo Gaj – Vinogradniško turistično društvo Filovci je na Martinovo nedeljo blagoslovilo mošt, ki je postal vino.

Blagoslovitev je opravil župnik dr. Andrej Lažeta, ki je župnijo Bogojina prevzel 1. septembra, prav tako je opravil tudi Večernico. Pridružila sta se mu dva letošnja zlato mašnika, in sicer bivši župnik dr. Stanislav Zver in Jože Gerič, ob velikem številu obiskovalcev. 

Po blagoslovu je že po tradiciji podelil Franc Berden 18. vrtnico najzaslužnejšemu članu društva, to si je prislužila članica Milena Špilak, letos je izjemoma bila podeljena še ena vrtnico in sicer jo je prejel bivši župnik dr. Stanislav Zver za njegovih 36 let dela v naši župniji. 

Predsednik društva Jožef Tratnjek, je v svojem nagovoru prisotne lepo pozdravil, jih seznanil z letošnjim pridelkom, med drugim je povedal, da »smo z letošnjim pridelkom zadovoljni, trgatev smo opravili 7. oktobra in naprešali 350 l mošta, večjih bolezni nismo imeli, razen trsne rumenice«. Zahvalil se je vsem članom društva Gaj, še posebej tistim, ki so pomagali pri izvedbi prireditve. Na koncu je vse gajske vinogradnike in vinogradnice, ter vse obiskovalce, ki so nas obiskali povabil na pokušino vina in veselo druženje, so sporočili iz društva Gaj. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto: Društvo Gaj

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.11.2023 ob 17:52 gost

      Ali se res to dogaja krst mosta ali pa je maša. Ta vinska kraljica pa res ni za to vrtnico.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.