https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Radgonskim goricam prestižna nagrada za inovativne dosežke v turizmu

20.11.2023 ob 8:00  

V sklopu Dnevov slovenskega turizma so organizatorji dogodka podelili najvišja priznanja v slovenskem turizmu za leto 2023. Prestižno nagrado Sejalec 2023 so prejele Radgonske gorice.

V sklopu Dnevov slovenskega turizma (DST) so organizatorji dogodka na večerni slovesnosti v torek, 14. novembra, podelili najvišja priznanja v slovenskem turizmu za leto 2023. Doživetje Radgonskih goric Untouched by light – degustacija penine, nedotaknjene od svetlobe, je prejelo prestižno nagrado Sejalec 2023 za inovativne dosežke v turizmu, ki jo podeljuje Slovenska turistična organizacija (STO).

Zgodba penine Untouched by light je avtentična in svetovno unikatna, saj gre za prvo peneče se vino na svetu pridelano v popolni temi. Tudi trgatev se izvede ponoči, penina zori brez dostopa svetlobe, da je polnjena v črne steklenice in zapečatena v črno folijo. Ekskluzivnost še dodatno poudarja ambient kleti in omejena serija - letno le 2000 steklenic.

Doživetje je po mnenju podeljevalcev dokaz, da v podjetju Radgonske gorice, ki velja za najstarejše in tudi največkrat nagrajeno peničarsko hišo v Sloveniji, ne sedijo na lovorikah tradicije, ampak lovijo svetovne smernice ter preko lastnih inovacij skrbijo za posebna doživetja.

Podjetje, ki je razvilo prvo pravo slovensko penino, ima potencial, da bo s prenovo Jurkovičeve ulice, na kateri se nahajajo objekti Radgonskih goric, in z ambicijo, da se naj bi ulica zaščitila kot Unescov spomenik naravne in kulturne dediščine, v bodoče postalo eden najmočnejših vinskih akterjev pri nas.

Nagrajenci so še: Nagrado Kristalni Triglav za osebnost leta 2023, ki jo skupaj podeljujejo vsi organizatorji DST, je prejela Marjana Grčman. Dr. Noah Charney je prejel nagrado Ambasador slovenskega turizma 2023, ki jo podeljuje Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport. Priznanje za izjemen prispevek k razvoju slovenskega turizma, ki ga podeljuje Turistično gostinska zbornica Slovenije, je šlo v roke Gregorja Jamnika. Meta Repovž (Gostilna Repovž Šentjanž) je prejemnica Priznanja za življenjsko delo v gostinstvu, ki ga podeljuje Sekcija za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije. Priznanje za izjemen prispevek pri razvoju turistične društvene organizacije, ki ga podeljuje Turistična zveza Slovenije, je prejela Janja Viher, ki je v turizmu aktivna že več kot 35 let. Nagrado Kristalni Triglav 2022, ki jo podeljuje Društvo turističnih novinarjev Slovenije, pa je prejelo podjetje Vabo d.o.o.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.11.2023 ob 16:38 gost

      Oni si pa res zaslužijo. Kajti trud organizacija prijaznot korektnost do zaposlenih tudi tistih keri so samo začasno na visokem nivoju.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.