https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Znan datum predčasnih volitev občinskega sveta v Radencih

16.11.2023 ob 15:10  

Predčasne volitve članov občinskega sveta Občine Radenci bodo 7. januarja prihodnje leto. Datum je na sredini seji določila občinska volilna komisija. Nove volitve so potrebne, ker je prejšnji teden odstopilo devet od skupaj 16 članov občinskega sveta.

V pravni službi Občine Radenci so za STA še pojasnili, da se bo 7. decembra začela volilna kampanja za volitve članov občinskega sveta, vsi ostali postopki pa bodo začeli teči 20. novembra.

Pred tednom dni je na seji občinskega sveta v Radencih odstopilo devet članov občinskega sveta, večinoma iz koalicije. Če hkrati odstopi večina članov občinskega sveta, se v skladu z zakonom o lokalnih volitvah opravijo predčasne volitve v občinski svet.

Odstopili so svetniki Miran Jelen, Mojca Smolko, Franjo Mulec, Darjan Meglič, Tina Zver in Mihael Klobasa z županove liste, Franc Himelrajh iz SDS, Dominik Petek iz NSi ter Janez Konrad iz opozicijskega Gibanja Svoboda.

Jelen, ki je bil tudi podžupan, je takrat pojasnil, da so se za odstop odločili, ker se v razmerju moči v občinskem svetu, ko je bila polovica članov v koaliciji, polovica pa v opoziciji, ni dalo delati.

Odstop devetih članov je pozdravil tudi neformalni vodja opozicije, Bogdan Lesjak iz Gibanja Svoboda. Po njegovih besedah so predčasne volitve priložnost, da se občani odločijo tako, kot je zanje najboljše, poroča STA.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.11.2023 ob 16:52 gost

      Gdo v radencaj pa je še tako neumen da bo sodeloval z debilom od občinskega šeriffa. Ta lopov samo z sebi enakimi sodeluje.,,,,lopovi,,,,,

      15 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.11.2023 ob 0:20 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.11.2023 ob 17:56 Jebeš svobodo gost

      Gdaj mešajo drek svetniki svobode iz lenarta tišine pa šenčura pri celju 💩💩Mulec grein lesjak🖕🏿

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.11.2023 ob 10:58 Sodnik-60 gost

      Še enkrat vam poudarjam,takim kot si ti lendavski nadvojvoda(nadbedak)in ostalim Gosp.LELJAK je za vas Gosp.GOUGLE št 2

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.