https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Med najzaslužnejšimi prostovoljci v turizmu tudi Pomurci

18.11.2023 ob 6:00  

Turistična zveza Slovenije ja na posvetu Turistične društvene organizacije v Novi Gorici podelila priznanja najzaslužnejšim prostovoljcem. Priznanje je prejelo kar 51 slovenskih turističnih prostovoljcev in prostovoljk. Med prejemniki so tudi Pomurci.

Turistična zveza Slovenije je posvet organizirala v okviru Dnevov slovenskega turizma, ki so tokrat posvečeni umetni inteligenci in digitalizaciji v turizmu, zato so se tudi na posvetu TDO posvetili tem temam. Udeleženci srečanja so se spoznali z novo digitalno aplikacijo Moj - izlet.si, ki so jo letos ponudili v brezplačno uporabo. Spoznali so se tudi s Chat GPT-jem in njegovo uporabnostjo pri pisanju razpisov.

Predstavnica STO Maša Klemenčič je predstavila nove turistične trende in kulturo in umetnost kot osrednji temi promocije STO v naslednjih dveh letih. Zbrane sta nagovorila tudi državni sekretar ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport Matevž Frangež, ki se je zahvalil za vso prostovoljsko delo v naših lokalnih skupnostih ter generalna direktorica direktorata za turizem Dubravka Kalin, ki se je osredotočila na pomen lokalnih skupnosti pri izgradnji turizma od spodaj navzgor. "Ravno turistična društva lahko pomagajo graditi most med turizmom in lokalnimi prebivalci," je poudarila.

Pomurski prejemniki priznanj za prizadevno prostovoljsko delo v turistični društveni organizaciji

Milena Žilavec iz Kulturno turističnega društva Lipa Vadarci

Milena Žilavec je ena od ustanovnih članic društva, predsednica in aktivna prostovoljka že 20 let. Ima veliko idej ter tudi volje in moči da jih izpelje. Svoje delo opravlja z veliko vnemo, predanostjo in srčnostjo. Njeno udejstvovanje se odraža na področju urejanja vasi, prazničnih okrasitvah, tematskih okrasitvah, organizaciji prireditev, udeleževanju na raznih dogodkih. Društvo je po njeni zaslugi prejelo številna priznanja in nagrade na različnih področjih. Je inovativna, sledi ciljem društva, spodbuja kulturno-turistično dejavnost, prispeva k razvoju vasi, ohranja čisto okolje ter ljudske običaje, je zapisano v obrazložitvi.

Sonja Fartek iz Kulturno turističnega društva Puconci

Sonja Fartek je aktivna članica kulturno turističnega društva Puconci že več kot 30 let, v zadnjih dveh mandatih tudi kot uspešna podpredsednica društva. Aktivno sodeluje pri promociji in izvedbi najbolj prepoznavnega kulinaričnega dogodka v občini Puconci to je Dödölijada in kulinarična razstava za zlato kijajnco. V sodelovanju s Slavico Špilak si je letos prislužila zlato medaljo za najboljšo kislo juho v Radencih in najboljše Vampe v Sodražici. Nepogrešljiva članica pa je tudi na svetovnem festivalu praženega krompirja, kjer vsako leto poskrbi za odmevno promocijo Dödölijade, je zapisano v obrazložitvi.

Viktorija Vičar iz Turističnega društva Cven

Viktorija Vičar je članica TD CVEN od leta 2017 ter vodja sekcije kulinarika. Viktorija sodeluje na vseh delovnih akcijah in je vsesplošno aktivna članica TD CVEN . Pod njenim vodstvo vsako leto organiziramo šest kmečkih tržnic – peko pogač, in cca 15 prireditev kjer je prisotna kulinarika iz kmečke peči izpod njenih rok, katerih se udeležijo mladi vrtca in šole Cven, da se jim predstavi peka le teh kmečkih dobrot ob vsaki prireditvi organizira kulinarične razstave in sodeluje na vseh akcijah, je zapisano v obrazložitvi.

Mirko Pučko iz Turističnega društva Stara Cesta

Mirko Pučko je član Turističnega društva Stara Cesta 19 let, od tega 11 let član Nadzornega odbora. Vsa leta je kreativen izdelovalec lesenih turističnih produktov in raznih pripomočkov: kažipoti, pozdravne table, športni rekviziti, okraski in napeljava električnih lučk. Promovira društvo na stojnicah ob različnih prireditvah in dogodkih. Kot člana Nadzornega odbora ga odlikuje natančnost, zanesljivost in odgovornost do sprejetih nalog. Njegovo dolgoletno prostovoljno delo je dragocen prispevek k razvoju turistične ponudbe v domačem kraju, na ravni občine in širše, je zapisano v obrazložitvi.

Bela Flegar iz Turističnega društva Vrtnica

Bela Flegar, že kot ustanovni član od leta 1996 čuti pripadnost društvu. Tri mandate je bil član UO, sedaj je predsednik NO, prav tako je bil na vodilnih mestih v KS ter nepogrešljiv v gasilskih vrstah. Je človek, ki veliko svojega časa žrtvuje v prid širše skupnosti in v prostovoljstvo. Nepogrešljiv je na vseh dogodkih v organizaciji društva. Je poln idej, ki izdatno prispevajo k kvaliteti društvenega ustvarjanja in organizacijo dogodka si brez njegove prisotnosti nikakor ne moremo prestavljati. Njegov prispevek k razvoju in pospeševanju aktivnosti na področju turizma je viden na vsakem koraku, je zapisano v obrazložitvi.

Foto: Iztok Pipan, tvm

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.11.2023 ob 11:23 obnovljivi vir gost

      NIKOLI IN NIGDAR nihče ni delal zastojn !!!!! Tole so prazne fraze ki samo ljudi med seboj sprejo ! Niti boga ne molijo za šenki !

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.