https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Murski Soboti potekalo Prvenstvo Slovenije v krosu

Murska Sobota, 20.11.2023 ob 13:00  

V Murski Soboti pri Paviljonu Expano je minulo soboto potekalo še zadnje državno prvenstvo letošnje atletske sezone. Kros je potekal v organizaciji Atletskega kluba Pomurje.

V prelepem novembrskem vremenu se je na progi krosa pomerilo 216 atletov in atletinj iz 31 slovenskih klubov od pionirjev U12 (500 m) do članov (8000 m).

Naslove v članski kategoriji so osvojili Vid Botolin (Kladivar) in Nuša Mali (Papež) v dolgem ter Simon Jakofčič Smrekar (Šmarnogorska naveza) v kratkem krosu. Člani v dolgem krosu (8 km) so začeli kot zadnji skupaj z mlajšimi člani. Člansko srebro je osvojil Botolinov klubski kolega Jan Kokalj, bron pa Klemen Vilhar (Radovljica).

V kratkem krosu (3 km) je od starta do cilja vodil Jakofčič Smrekar, najbližje mu je bil Andrej Kralj (Kronos), tretji pa je bil Nil Kerin (AADS). Med članicami je bila na pet kilometrov druga Klara Ljubi (Krka), na zmagovalni oder je stopila še Valentina Gjura (Ormož).

Tekmovalo je tudi 17 atletov Atletskega kluba Pomurja. Najboljšo uvrstitev sta dosegla Eva Mulec U12, ki je dosegla 6. mesto in Timon Kuhar U12, ki je zasedel 10. mesto.

Tekmovali so še Šavel Katarina, Dettelbach Alina, Osojnik Lara, Brajdič Janeli, Trček Mija, Sušnik Tija, Sobočan Zala, Sedonja Ploj Luka, Puhar Zorko Neo na 500 m. Bublič Karla, Polajner Lilu, Kuhar Samuel na 1000 m. Wolf Pia, Nonkovič Vita, Bačič Maj na 1500 m. Kros progo so preizkusili tudi najmlajši atleti atletske šole.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.