https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Med najboljšimi tujimi investitorji leta 2023 tudi Carthago

22.11.2023 ob 6:00  

Na slavnostnem dogodku na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani je SPIRIT Slovenija skupaj z Ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport podelila priznanja najboljšim tujim investitorjem, ki so v preteklem letu ustvarili izjemne rezultate ter pomembno prispevali k razvoju slovenskega gospodarstva.


Nagrade FDI Award Slovenia 2023 so prejela podjetja: Carthago, d. o. o. v kategoriji veliko podjetje, Boxline, d. o. o. v kategoriji malo in srednje veliko podjetje, Elan, d. o. o. v kategoriji zeleno, ustvarjalno, pametno in SPAR Slovenija, d. o. o. v kategoriji pomemben vpliv na slovensko gospodarstvo.

Proizvajalec počitniških vozil Carthago, hčerinsko podjetje nemškega podjetja Carthago Reisemobilbau, je priznanje dobil v kategoriji veliko podjetje. Proizvodni obrat ima v Odrancih, z 228 milijonov evrov prihodkov in 10,2 milijona evrov dobička ter skoraj 900 zaposlenimi je dragocena pridobitev za slovensko gospodarstvo. Aprila letos je odprl 50-milijonsko naložbo v visokotehnološki obrat v Ormožu. Je odlično proizvodno podjetje s posluhom za zaposlene in družbeno odgovornost, je ocenila komisija.

»V Sloveniji se močno zavedamo pomena investitorjev za našo državo, saj imajo njihove investicije multiplikativne učinke na našo gospodarsko rast. Sloveniji je lani uspelo še povečati priliv neposrednih tujih investicij na 20,2 milijarde evrov, kar je slabih 8 odstotkov več kot leto prej. Še posebej spodbudno je dejstvo, da se priliv investicij povečuje že 6 leto zapored. Kar dokazuje, da je Slovenija v mednarodnem kontekstu še vedno zelo spodbudno, stabilno in predvsem varno poslovno okolje. Države, ki so v 2022 največ investirale v Sloveniji so države Evropske unije - Avstrija, Luksemburg, Švica, Hrvaška in Nemčija. Slovenija ima na področju privabljanja tujih neposrednih investicij jasno vizijo. V prihodnje želimo narediti prebojni korak, s katerim bi še povečali dodatno vrednost in konkurenčnost slovenskega gospodarstva. Na ministrstvu pripravljamo tudi Akcijski načrt za povečanje konkurenčnosti slovenskega gospodarstva, s katerim naj bi se Slovenija pozicionirala kot vodilno evropsko središče za raziskave in razvoj za napredne tehnologije,« je povedal Matjaž Han, minister za gospodarstvo, turizem in šport.

»Od leta 2006 se je vrednost naložb povečala za več kot 200 odstotkov. V teh letih se je občutno povečalo tudi število tujih podjetij in njihovih zaposlenih. To je tudi rezultat pospešenih zunanjepolitičnih aktivnosti Slovenije in okrepljene gospodarske diplomacije. Kljub temu, da slovenska podjetja večino poslov sklepajo in opravljajo v naši bližini, jih globalne razmere silijo k prodiranju na tuje trge. Tudi zato smo v zadnjem letu v času naše kandidature za nestalno članico Varnostnega sveta Organizacije združenih narodov (OZN) obiskali države, kjer nismo bili prisotni mnogo let ali celo nikoli. Na obiskih v Uzbekistanu, Kirgiziji, Katarju, Etiopiji, Tanzaniji, Gvatemali, Vietnamu, Indoneziji, Južni Koreji itd. smo predstavljali tudi slovensko gospodarstvo in odpirali vrata našim podjetjem. Na mnogih poteh so nas spremljale tudi močne gospodarske delegacije, med obiskom v Vietnamu sta Luka Koper in vietnamski proizvajalec električnih vozil VinFast podpisala pogodbo o sodelovanju na področju pretovora vozil te znamke skozi koprsko pristanišče. S tem je Luka Koper postala vstopna točka za vietnamska električna vozila. Slovenija bo s tovrstnimi aktivnostmi nadaljevala tudi v času članstva v Varnostnem svetu OZN, kjer bomo s 1. januarjem 2024 sedeli za isto mizo z najvplivnejšimi in gospodarsko najmočnejšimi državami na svetu, pove« Tanja Fajon, podpredsednica vlade ter ministrica za zunanje in evropske zadeve.

* Foto: gov.si in arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.11.2023 ob 6:28 soul hunter gost

      ljudje pa na minimalcu....lepo vas prosim.....investitiorji tuji...ne delajte norca samega iz sebe,,,,,,npr,,,,,Magna Hoce samo ta primer

      26 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.11.2023 ob 7:30 gost

      🤔 Dobički ogromni pri minimalcih delavcev. 🤮

      24 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.11.2023 ob 7:54 Karel K. gost

      Včeraj je tisti demagok, kateri je že menjal kar nekaj poliitčnih skupin Sajovic povedal, da v Sloveniji v trenutku Golobove vlade imamo rekordno zaposlitev, saj ni nezaposlenih. Poazabil pa je povedati, da ni nezaposlenih zaradi tega, ker so odšli v tujino in se tam zaposlili. Nočejo ljudje doma delati za minimalno plačo. Tujci bodo tukaj le tako dolgo, dokler bodo lahko delavcem plačevali minimalne plače. Državi oziroma tem politikom kateri vladajo in se slikajo z njimi morajo plačati kar visoke davke, zato morajo dati delacem minimalne plače. Niso krivi tujci ampak ti rablji ki se postavljajo, da so v državo pridobili tuje investitorje, ti pa prihodke delijo politikom.namesto delavcem kateri za njih proizvajajo.

      25 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.11.2023 ob 22:02 Toporišič gost

        Karel, ne laži. To je neznanje. K in g sta kar precej narazen na tipkovnici. 🤪😩😂

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.11.2023 ob 22:39 Karel K. gost

        Jaz se s tabo ne bom prepiral, pa ti ne bom pripisal velikega poznavanja slovenskega pravopisa. Napako sem takoj ko sem objavil komentar zagledal, vendar nisem pisal popravka. Ja odmaknjeni sta tidve črki, vmes sta H in J, vendar se tudi to zgodi ko pišem na slepo kot se temu pravi, zato se ta napaka tudi zaradi oddaljenosti dogodi. Tudi nisem več mladenič. Zato še enkrat, ne dajem ti nobene pohvale in priznanja, da si nek slovenist ali kot si se predstavlja, celo Toporišič. Ne žali tega človeka in njegovega znanja in poznavanja slovenskega jezika, žal že pokojnega. Rajši napiši kakšen pameten komentar.

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.11.2023 ob 0:47 Izgube, davki, dolgovi gost

        https://www.24ur.com/novice/slovenija/predvidena-izguba-rtvs-ob-koncu-leta-105-milijona-evrov.html

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.11.2023 ob 8:00 gost

      Fala Bogu ka so prišli tuji investitorji,drugače bi komunjare spokradli vse do zadnje drobtinice,no večino so tak ,ali pa zapravili,ker so totalno nesposobni,to se kaže tudi danes.

      16 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.11.2023 ob 8:01 gost

      ŽIVEL JANEZ JANŠA,BOG TE ŽIVI.

      23 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      22.11.2023 ob 8:02 gost

      Kaj pa se tu Fata rine v ospredje, ona in Han sta garancija da gre vse narobe.

      19 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      22.11.2023 ob 8:04 gost

      Soul hunter,či si takšen ekspert,te pa napiši kaj o Magni,kelko ges znan so vrnili do zadnjega centa sredstva,ki so jih dobili,samo ti bebo tu nekaj nakladaš,ajde gubi se.

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      22.11.2023 ob 8:05 GOST gost

      JANŠA NAJVEČJI TAJKUN IN NAJVEČJI LOPOV--------NA GOLI OTOK.SRAMOTA DRŽAVE SLOVENIJE NAJVEČJI JANEZ JANŠA----LOPOV-

      15 20 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      22.11.2023 ob 8:11 gost

      Oh BEBČEK,ti ki obvladaš par besed,čakali smo,da se oglasiš.

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      22.11.2023 ob 8:44 gost gost

      OBRATNO NAJVEČJI LOPOVI SO NASPROTNIKI JANŠE PAMETEN LEVAK ZAPOMNI SI NA GOLI OTOK ŠE SAMO TURISTE VOZIJO TEPČEK NERAZLEDANI SPRAVI SE K SEBI

      14 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      22.11.2023 ob 9:11 gost

      ŽIVEL JANEZ JANŠA,BOG TE ŽIVI.

      16 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      22.11.2023 ob 9:15 Karel K. gost

      8.00 seveda je dobro, da so prišli tuji investitorji, saj ti vsaj dajo zaposlenim minimalca, tisto kar bi jim lahko dali več pa v obliki davkov, saj so v Sloveniji eni od največjih davkov, državi oziroma tem politikom ki se slikajo ob teh tujcih. Če nebi bilo tujcev, potem bi bili le politično privilegirani slovenski podjetniki kateri bi tudi morali plačati tem politikom ta mafijski davek, zato bi za delavce ostalo nič. Saj tujci sem pridejo samo zaradi tega, ker je nizka cena delovne sile. Zato je potrebno ustvariti takšno poslovno in gospodarsko klimo in pogoje, da bodo prosperirali domači podjetniki, pa ne ti rdeči direktorji iz vrst titoistične elite, kateri poslujejo na temelju državne blagajne, ampak tisti kateri kaj znajo ustvariti, ustvariti izdelke zanimive za tujino, da bi se tam prodajali. To, kar sem tu zapisal pa se lahko zgodi le, če bomo to slovensko sedaj delujočo titoistično levo in desno pa liberalno politično elito nagnali na osamljen otok nekam daleč proč. Država oziroma politična elita te rdeče podjetnike financira z denarjem katerega dajejo v njeno blagajno tuji investitorji, to pa ti odvzamejo zaposlenim, zato ti dobijo le minimalno plačo.

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      22.11.2023 ob 9:37 gost

      Ka pa te ova Soroška zagovornica ovij iz Somalije si pripisuje zasluge kera budala jo je povabo

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      22.11.2023 ob 11:11 gost

      V gospodarstvu je največ škode naredila v 30 letih desna politična struja. Največ ljudi je pregnala na cesto največ tovarn zaprla. Pri tem vsem gnusnem početju pa lepo zaslužila in si bančne račune napolnila v tujini. V teh 30 letih ega gospodarskega genocida v Sloveniji pa je vedno eno in edino ime Januš grozni maršal tvita princ teme.

      12 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      22.11.2023 ob 11:13 gost

      Zelo lepo napisano samo si pozabil napisati da je to najbolj čutila prekmurska pokrajina. Pridem pa gospodarskem polomu je imel veliko besedo tudi joužek Horvat.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      22.11.2023 ob 11:37 gost

      ŽIVEL JANEZ JANŠA,BOG TE ŽIVI.

      11 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      22.11.2023 ob 13:40 gost

      Če delajo za minimalce so seveda sami krivi ka se po tem takem strinjajo .Mislim da je bilo pred dvema letoma neki članek od kataga pa je eden napisal da rad tam dela ker je zelo zelo dobra malica .

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      22.11.2023 ob 13:47 dddd gost

      Carthago se hvali koliko prispevajo za regijo in državo nasploh. Pojdite v proizvodnjo (samo vas ne bodo spustili not) in poglejte kako so prijazni do delavcev... kako jih razumejo in vse za njih-LAŽ, tam v Odrancih in v Ormužu, so zaposleni kot ovčke v taborišču. Krivica, ker lažete, da je delavcu v Carthagu dobro in da so pošteno nagrajeni za svoje taboriščno delo-ni res! Delati morajo za minimalca, koristiti LD ko oni rečejo, za koriščenje ur (ker jih imajo vsi veliko), pa je potrebno notarsko potrdilo, pa še potem je vprašanje kakšne volje je šef!

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.11.2023 ob 17:46 Boban gost

        Prednost zaposlitve pa imajo državljani republike(hr) lepe naše ,ker se ne bunijo ,tako je tudi naročeno kadrovski službi!

        7 0 Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      22.11.2023 ob 14:16 gost

      dddd tebe bi rejsan tabelo v te smrdeči gobec,minute nimaš delovne dobe,zato pa pišeš laži,prekleti jugović.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      22.11.2023 ob 16:42 gost

      14.47,,,,,bravo,,,zelo točno si vse napisal. Tudi jaz vem kako taborišče je tam. Zato pa zdaj raje to mučenje delavcev opazujem od zunaj. To je isto kot v Muri negdanji bolj njim lažejo bolj jih norijo bolj veselo delajo kot da so vsi na drogah.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      22.11.2023 ob 17:32 gost

      Ni mi jasno, kako lahko nekvalificirani delavec pričakuje kaj več kot minimalno (zajamčeno) plačo?

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      22.11.2023 ob 18:21 gost

      Zakaj pa nekvalificiran delavec v Avstriji lahko za naše razmere zasluži za dostojno življenje? Odgovori mi prosim. Tudi slovenski nekvalificirani delavec lahko pričakuje dostojno plačilo.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.11.2023 ob 18:43 gost

        Ne mešaj hrušk in jabolk! V Avstriji živeči nekvalificirani delavec ne zasluži za dostojno življenje. Če pa živi v Sloveniji, pa lahko čisto normalno shaja z avstrijskim minimalcem.

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      22.11.2023 ob 18:25 gost gost

      Točno tak, kak lehko nekvalificiranio delavec pričakuje bajno plačo, pa je nej zadovoljen s tem ,kar dobi. Pa se pita, kelko šole ma, kaj je napravo za svojo izobrazbo, ka so za to vlagali njegovi starši itd? Ne, ne pita se, ker je primitiven. Vidi samo, ka bi mel velko plačp, pa pozneje velko pokojnino. Tudi pokojnine bi meli zdak vsi velke, pa se tudi ne pitajo iz česa. Svetu vedno bolj vladajo primitivneži z velikimi gobci.

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.11.2023 ob 18:50 gost

        Prav to hočem pojasniti zgoraj, pa verjetno ne bo šlo. Le kako pojasniti, da delavec s končano osnovno šolo in dvema rokama, ne more zaslužiti enako, kot delavec s fakulteto in glavo, s katero ve misliti? Nekateri vodijo, drugi pač sledijo. Temu primerna je tudi plača.

        4 5 Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      22.11.2023 ob 18:41 gost

      Zakaj pa v Sloveniji primanjkuje delovne sile? Vse več ljudi pa odhaja na delo v Avstrijo.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      22.11.2023 ob 18:50 gost

      Ja gost,prinas če živiš mislim,da lahko lepo živiš.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.