https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kaj se ta vikend dogaja v Pomurju

30.11.2023 ob 18:00  

Začenja se veseli december, s tem pa tudi pestro in veselo decembrsko dogajanje. Zvrstili se bodo številni dogodki in prireditve. Za vas smo jih nekaj zbrali in izpostavili kam se lahko odpravite. 

Petek, 1. december 

Prvi decembrski dan začenjamo s kulinariko v Murski Soboti. In sicer v Zeleni točki, ob 9. uri, kjer vam bodo predstavili kako lahko s preprostimi sestavinami obogatite praznike. Skrivnostna sestavina vseh jedi bo sveža in lokalno pridelana zelenjava. Postregli vas bodo tako z glavno jedjo kot s sladico. 

Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci vabi na Dobrodelni bazar v prostore osnovne šole in vrtca Črenšovci, od 16. ure naprej. 

V dvorani Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota bo ob 18. uri potekalo odprtje razstave DLUPP - VIZUALNA GOVORICA. Gre za društveno razstavo akademskih umetnikov oziroma članov DLUPP. Razstava bo odprta do 3. januarja 2024. 

V mestnem parku Lendava, bodo ob 17. uri prižgali praznične luči. Za prijetno vzdušje bo poskrbel glasbeni duet Savana, prižig lučk pa se bo zgodil med prihodom »dobre vile«. Poskrbljeno bo tudi za hrano in pijačo.

V športni dvorani Osnovne šole Apače, se bo od 18. ure naprej odvijal Dobrodelni dogodek šolskega sklada OŠ Apače, s pestrim koncertnim programom. 

Pomurski muzej Murska Sobota vabi na odprtje likovne razstave Franca Košarja ob 18. uri v razstavni prostor soboškega gradu. Predstavljene bodo risbe in slike iz zbirke Pomurskega muzeja Murska Sobota ter kiparski deli iz zbirke Umetnostne galerije Maribor.

Tako kot v prejšnjih letih, tudi letos Prekmurska godba Bakovci organizira tradicionalni koncert v Športni dvorani Osnovne šole III Murska Sobota ob 19. uri. Na tokratnem koncertu bodo zazvenele priredbe svetovnih uspešnic, slovenskih popevk in ne nazadnje tudi kakšna koračnica. Glavna gostja večera bo priljubljena slovenska pevka Tanja Žagar. Z orkestrom pa bodo nastopili še: Martin Norčič, Tadej Žižek, David Kreslin ter Nuša Titan in Damjan Kuzma.

Sobota, 2. december

Pridružite se na nepozabnem glasbenem dogodku, koncertu Nine Pušlar - Miklavžev koncert v Puconcih. Koncert bo potekal v Zeleni dvorani v Puconcih ob 20. uri. Ta izjemna slovenska pevka bo navdušila občinstvo s svojim čarobnim glasom in nalezljivo energijo.

Ob 9. uri se v telovadnici Osnovne šole I Murska Sobota, začenja Smučaski sejem, ki ga organizira Smučarski klub Prekmurje. 

Miklavž bo otroke razveselil že v soboto ob 11. uri v trgovskem centru Maximus. 

ob 17. uri pa bo skupaj z Zimsko vilo obiskal tudi BTC City Murska Sobota, ki na ta dan prav tako praznuje 25. rojstni dan. Dogajanje se bo tako v BTC City Murska Sobota pričelo že ob 11. uri z nastopom učencev Glasbene šole Murska Sobota. Po prihodu Miklavža ob 17. uri, se bo praznovanje nadaljevalo s koncertom priljubljene skupine Čuki. 

Športno društvo Sloparca vas od 12. ure naprej vabi na Adventni tek občine Beltinci, ki bo potekal v športnem parku Beltinci. Najmlajše tekmovalce pa bo ob 13. uri obiskal tudi Miklavž.

Vabljeni na prijeten pevski večer v cerkev sv. Martina na Kobilju, kjer bodo ob 17. uri nastopili člani Mešanega pevskega zbora Štefana Kovača iz Murske Sobote. Koncert se bo tako začel uro prej kot je bilo prvotno objavljeno. 

Ob 20. uri se lahko udeležite koncerta skupine Hamo & Tribute 2 Love, s turnejo Iz4Kani Lajv v gledališču Park Murska Sobota. Bilo se je leto 2020, ko so prišli na idejo, da posnamejo živ, lajv album in se namenili na mini akustično turnejo, kjer bi vsak koncert posneli, potem pa izluščili najboljše in jih zložili na album. Bogovi tehnike so se zelo zabavali z njimi. Iz vsakega koncerta so odšli brez posnetka, ali pa posnetek ni bil za na ploščo. Potem je prišel virus in jim odplaknil še polovico turneje, kar je bil zadnji žebelj v lajv plato. Ker je bil album v zraku, so se ga trmasto lotili v studiu, v živo, a brez publike. Nastal je Iz4Kani skorlajv.

Nedelja, 3. december 

V nedeljo ob 10. uri se lahko udeležite 16. Miklavževega pohoda, kjer vas bo pot vodila po 12km dolgi poti po vasi Selo in okoliških krajih, kjer boste uživali v prečudoviti naravi in se nadihali svežega zraka. Med potjo, ki bo potekala po asfaltnih in poljskih poteh si boste ogledali znamenitosti in zanimivosti njihovih krajev.

3. decembra praznujemo Ta veseli dan kulture. Obletnico rojstva dr. Franceta Prešerna bomo obeležili s številnimi brezplačnimi dogodki, od gledaliških, plesnih, filmskih, lutkovnih dogodkov do razstav in številnih drugih dogodkov. 

    Fotogalerija